امروز: دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/29]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 9044 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۴:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

معاون وزیر بهداشت خبرداد؛

47 میلیون ایرانی تغذیه ناسالم دارند/300 هزار نفر مبتلا به سرطان در کشور / شناسایی 27 هزار مبتلا به ایدز در ایران/ فوت سالانه 50 هزار نفر به علت مصرف دخانیات / تهدیدشدن سلامتی مردم با کم تحرکی و چاقی

خبرایران : علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تغذیه ناسالم را زمینه ساز بیماری های غیرواگیر دانست و گفت: 47 میلیون ایرانی تغذیه ناسالم دارند.
 47 میلیون ایرانی تغذیه ناسالم دارند/300 هزار نفر مبتلا به سرطان در کشور / شناسایی 27 هزار مبتلا به ایدز در ایران/ فوت سالانه 50 هزار نفر به علت مصرف دخانیات / تهدیدشدن سلامتی مردم با کم تحرکی و چاقی

به گزارش خبرایران، علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: مصرف کمتر سبزی و میوه و مصرف زیاد چربی و نمک در افراد به معنای تغذیه ناسالم است.

وی بر مصرف پنج واحد میوه و سبزی در شبانه روز تاکید کرد و گفت: باید در زمینه تغذیه سالم و مناسب در کشور فرهنگ سازی لازم انجام شود.

سیاری سرانه مصرف نمک در کشور را 10 تا 12 گرم اعلام کرد و با بیان اینکه بیشترین میزان نمک در نان و پنیر است، اضافه کرد: علاوه بر این باید میزان مصرف نمک در محصولاتی چون کنسرو، ترشیجات و تنقلات کاهش یابد. طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، ایرانی ها باید کمتر از پنج گرم و افراد بالای 50 سال سه گرم نمک در روز مصرف کنند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با هشدار نسبت به مصرف نمک های تقلبی و غیربهداشتی بویژه نمک دریایی که عوارض خطرناکی برای بدن دارد، بر مصرف نمک های یددار و تصفیفه شده تاکید کرد.

وی مصرف روغن های کلزا، زیتون و آفتابگردان را مناسب خواند و توصیه کرد از روغن نباتی جامد و نیمه جامد و پالم استفاده نشود زیرا این روغن ها منجر به عوارض قلبی و سرطان می شوند.

 

300 هزار نفر مبتلا به سرطان در کشور

سیاری با بیان اینکه 300 هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان هستند، گفت: سالانه 30 هزار نفر بر اثر سرطان فوت و 90 هزار نفر به آمار مبتلایان افزوده می شود.

وی شایعترین نوع سرطان در مردان را سرطان دستگاه گوارش، پوست، پروستات و مثانه و در زنان علاوه بر گوارش، سرطان سینه و دهانه رحم بیان کرد و گفت: هزینه داروی بیماران سرطانی در سال 12هزار میلیارد ریال است.

 

شناسایی 27 هزار مبتلا به ایدز در کشور

وی با بیان اینکه 27 هزار بیمار ایدزی در کشور شناسایی شده اند، اظهار کرد: برآورد می شود 80 تا 90 هزار نفر در کشور مبتلا به این بیماری باشند.

وی بیشترین مبتلایان را مردان و بیشترین انتقال ایدز را تزریقی بیان کرد و افزود: این بیماری از راه آمیزش جنسی هم در حال افزایش است.

سیاری همچنین از کمبود ویتامین D در زنان باردار و کودکان خبر داد و گفت: باید این افراد ماهانه یک داروی ویتامین دی 50 هزار مصرف کنند زیرا کمبود آن موجب درد زودرس مفصل می شود.

 

کم تحرکی و چاقی سلامتی مردم را تهدید می کند

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از کم تحرکی 19 میلیون نفر و اضافه وزن و چاقی 25 میلیون نفر در کشور خبر داد.

سیاری گفت: همچنین 10 میلیون نفر از افراد بین سنین 15 تا 63 سالگی مبتلا به فشار خون هستند که سالانه 83 هزار مورد مرگ ناشی از آن گزارش می شود.

وی علت عمده مرگ و میرها در کشور را بیماری های غیر واگیر بیان کرد و افزود: سکته های قلبی و مغزی، بیماری های تنفسی و حوادث ترافیکی چهار علت عمده مرگ و میر در کشور هستند.

سیاری با بیان اینکه بیماری های قلبی و عروقی، سالانه منجر به فوت 96 هزار نفر بر اثر سکته قلبی می شود، گفت: 43 هزار نفر نیز بعلت سکته مغزی و 20 هزار نفر هم بعلت حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند. اگر فشار خون درمان نشود، بیماری قلبی و عروقی، سکته های مغزی و نارسایی کلیه در جامعه افزایش می یابد.

وی همچنین با اشاره به سرانه بالای مصرف نوشابه در کشور گفت: هر ایرانی سالانه 33 لیتر نوشابه مصرف می کند.

 

فوت سالانه 50 هزار نفر به علت مصرف دخانیات

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سالانه 50 هزار نفر در کشور بطور مستقیم و غیرمستقیم به خاطر مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند، افزود: هم اکنون پنج میلیون و 300 هزار نفر در کشور سیگاری هستند.

وی قلیان را خطرناکتر از سیگار توصیف کرد و گفت: استعمال یکبار قلیان معادل مصرف 40 تا یکصد نخ سیگار است، مردم فکر می کنند چون دود قلیان از آب عبور می کند ضرری ندارد در حالیکه این باور، اشتباه و غلط است.

وی با بیان اینکه سالانه 22 هزار کودک زیر پنج سال در کشور بعلت ییماری های مختلف فوت می کنند، افزود: از این تعداد 14 هزار مورد نوزاد هستند.

 

ارایه خدمات بهداشتی به 10 میلیون حاشیه نشین

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ارایه خدمات و مراقبت های بهداشتی و درمانی به 10 میلیون و یکصد هزار نفر از ساکنان مناطق حاشیه نشین در اجرای طرح تحول سلامت خبر داد.

وی با بیان اینکه برای هر 12 هزار و 500 نفر در این مناطق یک پایگاه سلامت راه اندازی می شود، افزود: همچنین برای 30 تا 50 هزار نفر یک مرکز جامع سلامت ایجاد می شود. هم اکنون این مراکز در مشهد، تبریز و کرج راه اندازی شده و در بقیه استان ها نیز بتدریج ایجاد می شود.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب