امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 5407 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۵:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

شوک حافظ ناظری به حوزه موسیقی/ لغو رسمی اجرای جهانی‌‌ترین آلبوم ایران تنها در ایران!

اجرای زنده آلبوم «رومی» معتبرترین و جهانی‌ترین آلبوم موسیقی ایران و خاورمیانه در شرایطی که پیشتر اعلام شد به تعویق افتاده، دقایقی پیش رسماً لغو شد تا در رویدادی ناباورانه‌، این مجموعه مهم موسیقیایی ایران تنها در ایران به عنوان ریشه و صاحب اصلی این موسیقی، امکان اجرای زنده نیابد!
شوک حافظ ناظری به حوزه موسیقی/ لغو رسمی اجرای جهانی‌‌ترین آلبوم ایران تنها در ایران!
به گزارش خبرایران، پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان، امروز اعلام شد، کنسرت «رومی» که قرار بود نخستین اجرای زنده قطعات آلبوم «ناگفته» در ایران باشد، با تأخیر برگزار می‌شود و برگزاری این کنسرت ـ که قرار بود در شهریورماه برگزار شود ـ به تأخیر افتاد؛ اما ظاهراً اتفاقی که رخ داده بیش از دیرکرد در برگزاری کنسرت بوده و در پی اتفاقات روزهای اخیر، اجرای جهانی‌ترین آلبوم موسیقی ایران در ایران لغو شد.

دقایقی پیش، حافظ ناظری‌ با اعلام رسمی این خبر در صفحه رسمی‌اش نوشت: «در کمال اندوه و تأثر بعد از شش ماه تلاش بی‌وقفه و هماهنگی‌های کلیهٔ موارد، اجرای کنسرت پروژهٔ سمفونی رومی بعد از چهارده سال انتظار در وطن خودم کنسل شد! / With great regret and sorrow، after ۱۴ years of absence from my country and ۶ months of planning and commitment، the Rumi Symphony concert is CANCELLED in Tehran. Nothing more to say»
این رویداد ظاهراً به واسطه ‌صادر نشدن بموقع مجوز برای ورود نوازندگان آلبوم «ناگفته» رخ داده و گویا به واسطه برنامه سنگین بسیاری از نوازندگان این آلبوم، امکان تغییر زمان برگزاری و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری در زمانی دیگر بسیار دشوار شده و به همین دلیل، تأخیر در صورت مجوز ورود این نوازندگان به ایران، منجر به لغو اجرای مهم‌ترین آلبوم موسیقی ایران در ایران شد و این در حالی است که این آلبوم در بسیاری از کشورهای جهان، با استقبال گسترده روبه‌رو شده است.

پیش از این، حافظ ناظری اعلام کرده بود ‌تلاش‌هایش برای برگزاری این اجرای بسیار مهم برای موسیقی ایران، با چالش عدم ورود نوازندگان اصلی این آلبوم به ایران مواجه شده است. خالق این مجموعه تأکید کرده بود: «و بالاخره به ایران عزیزم رسیدم، ولی پس از گذشت بیشتر از یک ماه، هنوز هم در انتظار دریافت اجازهٔ ورود هنرمندان بین المللی! / Finally in Tehran and still anxiously awaiting permission from the government of Iran for our international musicians to enter the country»
افزون بر اینکه جایگاه مولانا با عنوان «رومی» در غرب بسیار محکم و ‌مورد توجه مردم مغرب زمین است و پیش از این نیز «تابناک» گزارشی از درج یکی از اشعار این شاعر برجسته ایران زمین ‌روی بدن بردپیت گزارش کرده بود، مجموعه موسیقی که برای این اشعار در نظر گرفته شده و ساخته حافظ ناظری است، با صدای استاد شهرام ناظری و همچنین با مشارکت نوازندگان و موزیسین‌های برنده۳۸ جایزه گرمی همراه بوده و به همین دلیل اثری منحصر‌بفرد است.

علاوه بر شوالیه و فرزند ارشدش، «دیپاک چوپرا» فیلسوف هندی نیز که از سوی مجله تایم، یکی از صد قهرمان و الگوی قرن انتخاب شده، «ذاکر حسین نوازنده» سر‌شناس ساز «طبلا» و برنده نخستین جایزه گرمی در بخش World Music سال ۱۹۹۲ و نامزد دریافت جایزه گرمی در سال ۲۰۱۱ و «گلن ولز» نوازنده سازهای کوبه‌ای و برنده چهار جایزه گرمی، «مت هایموویتز» نوازنده ویلنسل و نامزد دریافت چندین جایزه گرمی، «پاول نیوبائر» نوازنده ویولا و کاندیدای جوایز متعدد جهانی، «ژوهانس موزر» نوازنده مطرح ویولنسل نقش داشته‌اند. در یکی از کنسرت‌های شهرام ناظری که ۲۹ مارس در سالن «نوکیا تیه‌تر» شهر لس‌آنجلس برپا شد، ۱۵۰۰ نسخه از این آلبوم فروخته شد و همین موضوع یک رکورد برای شرکت سونی به‌ شمار آمد، چون پیش از آن، بالا‌ترین میزان فروش سی‌دی شرکت سونی در یک کنسرت ۸۵۰ شماره بود و این آلبوم نیز دو هفته پیاپی در صدر جدول فروش موسیقی کلاسیک جهان بود که این اتفاق حتی برای کمتر آلبوم موسیقی مطرحی از مشرق زمین رخ داده است.

این اتفاق در حالی در میان سکوت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رخ داد که انتظار می‌رفت، مجموعه «رومی» به عنوان یکی از مهم‌ترین اتفاقات مثبت فرهنگی به نام «ایران» و «فارسی زبانان» در جهان، با حمایت ویژه‌ای حتی فرا‌تر از سطح وزارت فرهنگ و ارشاد همراه شود و شاهد اجرای بسیار گسترده این مجموعه باشیم؛ اما ظاهراً هر پدیده‌ای که از ایران جهانی شود، ولو بخشی از فرهنگ غنی ایرانی را پیش روی جهانیان به نمایش گذاشته باشد و تصویر مثبتی از کشورمان به نمایش بگذارند، با نامهربانی‌هایی مواجه خواهد شد.
در این میان، پرسش اساسی این است که اگر چنین مجموعه موسیقی که به لحاظ محتوایی نیز اثری بسیار متفاوت و فاخر محسوب می‌شود و بر خلاف آثار اینچنینی نه تنها یک ریال از بودجه بیت المال نبرده بلکه نخستین سرمایه‌گذاری کمپانی سونی در موسیقی خاورمیانه و ایران به شمار می‌رود، امکان اجرا در ایران نگیرد، کدام آلبوم بین‌المللی مجوز اجرا خواهد کرد و چگونه می‌تواند دورنمایی برای موسیقی ایران در عرصه‌های جهانی متصور شد؟

 

 
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب