امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/26]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 5057 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۹:۱۶:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

دکتر مهدی محسنیان راد مطرح کرد؛

کشور در زمینه‌هایی رو به بیراهه می رود/ تحقیق های زیادی انجام دادم که یا گم شدند یا توجهی به آنها نشد

مهدی محسنیان راد در مراسم رونمایی از کتاب «در حسرت فهم درست» روایت 42 سال پژوهش وی در ایران گفت: در طول سال های مختلف کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام دادم که از سوی سازمان ها تجلیل و بودجه های آنها پرداخت شدند اما بعد از مدتی این تحقیقات گم شدند و هیچگاه به نتایج این تحقیقات و پژوهش‌ها توجهی نشد.
کشور در زمینه‌هایی رو به بیراهه می رود/ تحقیق های زیادی انجام دادم که یا گم شدند یا توجهی به آنها نشد

به گزارش خبرنگارخبرایران، مراسم رونمایی از کتاب «در حسرت فهم درست» عصر  شنبه یازدهم مرداد ماه با حضور دکتر «دکتر مهدی محسنیان راد» نویسنده کتاب «در حسرت فهم درست»،«حسین انتظامی»، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از استادان و صاحبنظران حوزه رسانه و ارتباطات در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد.

دکتر محسنیان راد در این مراسم با اشاره به انجام کارهای پژوهشی گفت: در دهه‌های گذشته عده ای را در جنگ از دست دادیم که شهید شدند، برخی دیگر آسیب دیدند و عده ای نیز که شاهد این وقایع بودند رنج و آسیب های زیادی دیدند؛ این کتاب روایتی از این 35 سال است. در طول این سال ها دکتر معتمدنژاد و استادان زیادی بارها هشدار دادند که کشور در زمینه‌هایی رو به بیراهه می رود و پژوهش های زیادی در این مسیر انجام شد اما عده‌ای به آن بی توجه بودند.

در بخش دیگر این مراسم معاون مطبوعاتی و فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: دکتر محسنیان راد و مرحوم کاظم معتمدنژاد سال های زیادی رئیس شورای پژوهشی دفتر مطالعات رسانه ها بودند و اکنون متاسفیم که از حضور او محروم هستیم.

وی افزود: پس از درگذشت دکتر معتمدنژاد، می توان گفت دکتر محسنیان راد جانشین خلف او به شمار می آید و می توان از او به عنوان شیخ الاساتید حوزه ارتباطات نام برد و امیدواریم که قدر او را بدانیم.

به گفته انتظامی، این مراسم به نوعی بدرقه دکتر محسنیان راد به شمار می آید که صبح فردا عازم یک سفر مطالعاتی است.

در این مراسم امیرعباس تقی پور، مدیر انتشارات «سیمای شرق» در سخنانی گفت: سه سال قبل که در همایش روابط عمومی الکترونیک از خدمات و زحمات دکتر محسنیان راد تجلیل شد، تصمیم گرفتیم همزمان با این مراسم مجموعه مقالات وی را نیز منتشر کنیم و به صورت نمادین از کتاب «در حسرت فهم درست» رونمایی شد و قرار شد به دلیل حساسیت و نکته سنجی محسنیان راد، مراحل سیر تکامل کتاب طی شود و کتاب امروز مجموعه ای عمیق از دانش و پژوهش های دکتر به شمار می آید.

وی افزود: در این میان انتشارات ما تلاش دارد مجموعه ای از تجربیات علمی و عملی استادان و بزرگان حوزه ارتباطات را گردآوری کند تا جوانان و دانشجویان با مطالعه این آثار در مسیر خود الگوپذیری درستی داشته باشند، زیرا نگاهی به این آثار نشان می دهد استادان زحمات زیادی برای تقویت حوزه ارتباطات کشیده‌اند و ما با مطالعه این کتاب ها می توانیم با روند کار این افراد بیشتر آشنا شویم.

به گفته تقی پور، «مستندسازی» دلیل دیگر انتشار آثاری از این دست است که زمینه مکتوب شدن آثار استادان و صاحبنظران حوزه رسانه را فراهم می کند.

دکتر محمد سلطانی فر، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه نیز در این مراسم در سخنانی عنوان کرد: از زمانی که دکتر محسنیان راد را می شناسم چند خصوصیت او توجهم را جلب کرده است. نخست این‌که چیزی را نمی گوید که باور خودش نباشد، دیگر این‌که هیچگاه حقیقت را فدای مصلحت نمی کند. مطالب، پژوهش و تحقیقاتی را نیز که ارائه می کند هیچگاه تکراری نیستند و هر بار یک موضوع و مفهوم را به صورت متفاوت بیان کرده است.

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های وی این است که حرف ها و مباحثی را که بیان می کند، همگی پژوهشی و بر پایه مطالعه است و سخنانش مبنای ژورنالیستی ندارد بلکه همواره تلاش می کند سخنانش بر مبنای تحقیق و پژوهش باشد.

به گفته سلطانی فر «استفاده از تجربیات ساده» نکته دیگر این کتاب است، تجربیاتی که به ظاهر ساده هستند اما در واقع مفاهیم و عمق زیادی را در بطن خود جای داده اند.

دکتر مهدخت بروجردی، شاگرد دکتر محسنیان راد و مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم نیز در سخنانی گفت: من با کتاب «مبانی ارتباطات انسانی» به دنیای ارتباطات و رسانه راه پیدا کردم، نخستین کتاب دکتر محسنیان راد که مباحث ارتباطی را به صورت علمی و آکادمیک مطرح کرده بود و اکنون خوشحالم که آخرین کتاب وی را نیز مطالعه کرده ام.

وی افزود: این کتاب به مخاطب خود می آموزد که چگونه علم را در خدمت جامعه و بهبود موقعیت آن به کار گیرد و شیوه های پاسخگویی به نیازهای جامعه در داخل و خارج کشور در دنیای ارتباطات نیز مبحث دیگر آن است.

بروجردی با بیان این‌که کتاب حاضر حاصل تحقیقات چند سال گذشته دکتر محسنیان راد است، عنوان کرد: تفاوت این کتاب با دیگر آثار دکتر در این است که قصه چگونه شکل گرفتن هر یک از این پژوهش ها نیز در کتاب بیان شده اند. از دریچه دیگر تولید متونی که به عنوان تحقیق قبلا ارائه شده اند و به عنوان مرجع کتاب های دیگر هستند موجب می شوند تحقیقات بهتر پذیرفته شوند.

به گفته وی، دکتر محسنیان راد در این کتاب به این دغدغه پاسخ داده که برای کشورش چه کرده و از درون این تحقیقات، دغدغه ای بیرون می آید که نشان می دهد محقق دغدغه انجام چه خدمتی را داشته است؛ دغدغه ای که نویسنده در آن موفق بوده است.

بروجردی با بیان این‌که سنگ بنای بسیاری از کارهای پژوهشی و مطالعاتی در کشور با حضور دکتر محسنیان راد گذاشته شده عنوان کرد: می توان از وی به عنوان بنیانگذار مطالعات ارتباطی در کشور نام برد، فردی که سال های زیادی این رشته را تدریس کرده و تحقیقات و پژوهش های ارزشمندی را در این حوزه انجام داده است.

همچنین امیر لعلی، ویراستار کتاب نیز در سخنانی با بیان این‌که تهیه و تدوین کتاب یک سال و نیم به صورت پراکنده و هفت ماه به صورت متمرکز زمان برده است، افزود: این کتاب شامل پژوهش های ارتباطی دکتر محسنیان راد است. هر پژوهش یک آغازی دارد که داستان ها و رخدادهای پیرامون آن را معرفی می کند، این کتاب از ابتدا قرار بود یک زندگینامه علمی باشد اما کنجکاوی های من باعث شد بخشی از زندگی شخصی دکتر نیز به آن افزوده شود.

وی ادامه داد: اگر چه در عنوان کتاب آمده که این اثر روایت 42 سال پژوهش دکتر محسنیان راد است اما این اثر همه آنچه باید نیست و اگر قرار بود همه آن باشد، حجم آن چندین برابر حجم کنونی آن می شد به همین دلیل کتاب کنونی به عنوان جلد نخست به شمار می آید و قرار است جلدهای دوم و سوم نیز در آینده ای نزدیک منتشر شود.

لعلی با اشاره به ویژگی این کتاب توضیح داد: این اثر دارای خط زمانی مشخصی نیست اما محتوای تمام پژوهش ها تحلیلی ارتباطی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در طول 40 سال را به تصویر می کشد.

کتاب «در حسرت فهم درست» شامل 23 مقاله پژوهشی و مطالعاتی دکتر مهدی محسنیان راد است که در چهار بخش شامل تجربه ها، ارتباطات اجتماعی، زبان و ارتباط و مطبوعات، خبر و روزنامه نگاران تقسیم بندی شده است. این کتاب با شمارگان یک هزار نسخه توسط انتشارات سیمای شرق و دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها منتشر شده است.

مراسم رونمایی از کتاب «در حسرت فهم درست» عصر دیروز شنبه 11 مرداد از ساعت 17 تا 19 در مرکز همایش های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب