امروز: پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/18]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 49490 تاریخ انتشار: جمعه ۱۴ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱:۳۴:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد؛

ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی منطقه آسیا و اقیانوسیه

خبرایران : وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی منطقه آسیا و اقیانوسیه با دو رویکرد درون منطقه‏ای و برون منطقه‏ای، گفت: بخش کشاورزی در فرآیند رشد و توسعه خود نیازمند تحولات عمیق در نوع و میزان استفاده از عوامل اصلی تولید است.
ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی منطقه آسیا و اقیانوسیه

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی منطقه آسیا و اقیانوسیه با دو رویکرد درون منطقه‏ای و برون منطقه‏ای، گفت: بخش کشاورزی در فرآیند رشد و توسعه خود نیازمند تحولات عمیق در نوع و میزان استفاده از عوامل اصلی تولید است؛ بکارگیری فنآوری های مدرن و کم هزینه با در نظر گرفتن مسئله اشتغال روستائیان، جایگزینی نیروی کار متخصص به جای نیروی کار مسن و کم سواد، تلفیق تولید و تجارت کشاورزی، مدیریت آثار مخرب تغییرات اقلیمی، جلوگیری از مهاجرت‌های گسترده روستائیان و کنترل فقر و گرسنگی، همگی تحت تاثیر دو عامل کلیدی یعنی مدیریت و سرمایه گذاری قرار دارند.

به گزارش خبرایران از  پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در سی و پنجمین کنفرانس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه فائو که به صورت مجازی در حال برگزاری است، با بیان این که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، نقشی به‌سزا در کاهش فقر و افزایش امنیت غذایی در کشور‏های عضو دارد، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز نمی توان نقش و توان همکاری‏های بین المللی را برای جلوگیری از بحران‏های اقلیمی و اجتماعی و همچنین افزایش ضریب امنیت غذایی نادیده گرفت. کشور‏های عضو این سازمان با ایجاد همگرایی در زمینه‏های مورد علاقه توانسته‌اند سهم مهمی از مسئولیت بین المللی خود را در‌ قالب همکاری‏های چند جانبه بجا بیاورند. وجود مراکز تخصصی در مجموعه سازمان گواه مهمی بر این مدعا است.

وی با اشاره به برخی چالش های بخش کشاورزی ایران، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیمی و مخاطرات مرتبط با آن، راهبردهای سازگاری نظیر تغییر فصل کشت، تغییر ارقام زراعی، استفاده از فناورهای نوین، انتقال کشت از فضای باز به فضای بسته، محدود کردن کشت برخی از محصولات همانند برنج در برخی از مناطق جغرافیایی، افزایش حجم آب ذخیره شده سالانه از طریق اجرای عملیات آبخیزداری، کنترل فرسایش خاک، کنترل رسوب و همچنین افزایش تولید علوفه را اتخاذ کرده است.

متن سخنان دکتر کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در سی و پنجمین کنفرانس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه فائو به این شرح زیر است:

جناب آقای رییس

جناب آقای مدیر کل

عالیجنابان

خانم‏ها و آقایان

 

در ابتدا فرصت را مغتنم می‏شمارم و به نمایندگی از طرف جمهوری اسلامی ایران مراتب سپاس و قدردانی خود را به دولت بوتان به خاطر میزبانی شایسته این نشست ابراز می دارم. همچنین مراتب سپاس خود را از میزبان محترم، وزیر کشاورزی بوتان و مدیرکل محترم سازمان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام می دارم و خشنودم که در جمع وزرای محترم کشاورزی کشورهای شرکت کننده در سی و پنجمین کنفرانس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه حاضر هستم.

 

عالیجنابان،

روندهای کلان جهانی به خصوص تغییرات اقلیمی، فعالیت های کشاورزی و روستایی ما را متاثر ساخته و موجب آسیب پذیری آن شده است. از جمله پیامدهای تغییرات اقلیمی و مخاطرات مرتبط با آن که در سال های اخیر  مواجه بوده ایم، فرسایش خاک و فرونشست زمین، گرد و غبار و شن های روان، بیابان زایی،آتش سوزی جنگل ها و مراتع، سیل، سرمای زودرس، بروز و افزایش هجوم آفات بویژه ملخ صحرایی بوده  است. در این راستا جمهوری اسلامی ایران راهبردهای سازگاری نظیر تغییر فصل کشت، تغییر ارقام زراعی، استفاده از فناورهای نوین، انتقال کشت از فضای باز به فضای بسته، محدود کردن کشت برخی از محصولات همانند برنج در برخی از مناطق جغرافیایی، افزایش حجم آب ذخیره شده سالانه از طریق اجرای عملیات آبخیزداری، کنترل فرسایش خاک، کنترل رسوب و همچنین افزایش تولید علوفه را اتخاذ کرده است. با این حال مقابله با مشکلات مذکور مستلزم بهره گیری از ظرفیت ها و همکاری‏های علمی، فنی، مشاوره‏ای و اجرایی بین المللی و منطقه‌ای است و امید می‏رود این نشست در این راستا قدم‏های لازم را بردارد.

 

عالیجنابان،  خانم‏ها و آقایان

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) دارای نقشی به‌سزا در کاهش فقر و افزایش امنیت غذایی در کشور‏های عضو است. در دنیای امروز نمی توان نقش و توان همکاری‏های بین المللی را برای جلوگیری از بحران‏های اقلیمی و اجتماعی و همچنین افزایش ضریب امنیت غذایی نادیده گرفت. کشور‏های عضو این سازمان با ایجاد همگرایی در زمینه‏های مورد علاقه توانسته‌اند سهم مهمی از مسئولیت بین المللی خود را در‌ قالب همکاری‏های چند جانبه بجا بیاورند. وجود مراکز تخصصی در مجموعه سازمان گواه مهمی بر این مدعا است. همانگونه که قبلا نیز گفتم تغییرات اقلیمی، بروز خشکسالی، فرسایش خاک، نوسانات قیمتی‌، بروز جنگ و سیاست‏های سلطه‌گرایانه قدرت‏های جهانی و پدیده نوظهور کویید ۱۹ به بروز ناامنی و تشدید توسعه نیافتگی در مناطقی از جهان دامن زده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با تکیه بر دیدگاه‏های مشترک می تواند به خنثی کردن سیاست‏های توسعه طلبانه و همچنین توسعه معیشت در کشورهای عضو کمک درخور و به سزایی نماید.

 

عالیجنابان

خانم ها و آقایان

بخش کشاورزی در فرآیند رشد و توسعه خود نیازمند تحولات عمیق در نوع و میزان استفاده از عوامل اصلی تولید می باشد. لزوم بکارگیری فنآوری های مدرن و کم هزینه با در نظر گرفتن مسئله اشتغال روستائیان، جایگزینی نیروی کار مسن، کم سواد و ریسک‌گریز به جای نیروی کار متخصص، تلفیق تولید و تجارت کشاورزی، مدیریت آثار مخرب تغییرات اقلیمی، جلوگیری از مهاجرت های گسترده روستائیان و کنترل فقر و گرسنگی، همگی تحت تاثیر دو عامل کلیدی یعنی مدیریت و سرمایه گذاری قرار دارند. اقتصادی کردن فعالیت های کشاورزی و افزایش سودآوری آن مستقیما تابع سطح بهره وری عوامل تولید مورد استفاده می باشد. عقب ماندگی تاریخی بخش کشاورزی در استفاده از سرمایه در قیاس با بخش صنعت و خدمات آثار خود را به شکل توسعه نیافتگی و کمتر توسعه یافتگی بخش کشاورزی نشان داده است. در این راستا به منظور بهره برداری از ظرفیت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی منطقه آسیا و اقیانوسیه باید دو رویکرد درون منطقه‏ای و برون منطقه‏ای مورد توجه قرار گیرد. منشاء حجم گسترده ای از جریان سرمایه‏گذاری خارجی در جهان مربوط به قاره آسیا و اقیانوسیه است. از این رو توجه ویژه به انجام سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کشورهای این منطقه می تواند تامین‌کننده بخش عظیمی از نیاز های سرمایه ای این بخش باشد. بررسی جریان خروج سرمایه در سطح جهانی بیانگر وجود ظرفیت های عظیمی برای بهره مندی کشورهای مختلف از این منابع مالی عظیم می باشد و به نظر می رسد کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه از طریق یک برنامه‌ریزی جامع مشترک می‌توانند بسترهای لازم برای جذب و هدایت سرمایه‌های خارجی را برای بخش کشاورزی خود فرآهم نمایند.

 

خانم ها و آقایان

امروزه کشاورزان با چالش‌های زیادی مواجه هستند، تولید بیشتر و بهتر با مصرف کمتر منابع، قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه درحالی‌که مشکلات زیست‌محیطی کمتری ایجاد کند و همه این‌ها با توجه به تغییرات آب‌وهوایی و بازارهای نوظهور، قسمتی از چالش‌های کشاورزی هستند. فناوری‌های دیجیتال می‌توانند به حل این چالش‌ها کمک کنند. کمک به کشاورزان برای تولید غذای بیشتر به روشی راحت‌تر، آنالیز الگوهای آب‌وهوا و تنوع زیستی، استفاده از حس‌گرها برای حیوانات اهلی، ابزارهای بررسی دقیق وضعیت خاک و گیاهان، هواپیماهای بدون سرنشین برای از بین بردن علف‌های هرز، مدیریت مناسب در کاهش نیاز به سموم و مواد شیمیایی مضر و اینترنت اشیاء که همه بخش‌های زنجیره ارزش را به هم متصل می‌کنند. فناوری‌های جدید قابلیت ردیابی مواد غذایی از مزرعه تا سفره را فراهم می‌کنند. کشاورزان و مدیران بخش کشاورزی می‌توانند بر اساس نیازهای روزافزون مشتریان، محصولات غذایی را سفارشی‌تر و خاص‌تر تولید کنند. علاوه بر این، فناوری‌های دیجیتال می‌توانند به کارآمد کردن و متناسب‌سازی طرح‌هایی که سیاست پژوهان تهیه می‌کنند نیز کمک کنند. سیستم‌های ماهواره‌ای برای افزایش کارایی تولید است. نظارت و تجزیه ‌و تحلیل داده‌های کشاورزی به‌وسیله سیستم‌های حسگر می‌تواند در مدیریت آبیاری برای محصولاتی که آب زیادی مصرف می‌کنند، استفاده شود. با بهره‌گیری از این انواع فناوری‌های اشاره‌ شده، کشاورزی پایدار تحقق می‌یابد.

 

عالیجنابان

در پایان با تشکر مجدد از میزبانی شایسته این نشست ، ضمن آرزوی سلامتی برای همه حاضرین مراتب  قدردانی خود را از جانب دولت جمهوری اسلامی ایران تقدیم می کنم.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب