امروز: شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/20]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 36164 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ ساعت ۴:۵۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛

لزوم توجه به ایمنی شهری در سالروز زلزله بم/70 هزار واحد مسکونی ناایمن جا به جا می شوند/ برنامه بازآفرینی به دنبال دست یابی به تاب آوری شهری است

خبرایران: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در گذشته ساخت و ساز مسکن در نقاطی که امکان رانش زمین، فضای باتلاقی یا شبکه های فشار قوی وجود دارد، انجام شده گفت: 70 هزار واحد مسکونی در نقاط ناایمن ایجاد شده که باید جا به جا شوند.
لزوم توجه به ایمنی شهری در سالروز زلزله بم/70 هزار واحد مسکونی ناایمن جا به جا می شوند/ برنامه بازآفرینی به دنبال دست یابی به تاب آوری شهری است

به گزارش خبرایران از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، هوشنگ عشایری در چهارمین روز برگزاری اولین دوره آموزشی بازآفرینی شهری پایدار اظهارکرد: 15 سال پیش در این روز زلزله دلخراش شهر بم موجب از دست رفتن و آسیب دیدن شمار زیادی از شهروندان این شهر شد.

وی ضمن بیان تسلیت به مناسبت تسلیت سالروز زلزله بم، بیان کرد: اگرچه این سانحه بسیار دلخراش بود اما موجب توجه جدی مردم، مسئولین و مدیران شهری به حوزه ایمنی شد.

عشایری با اشاره به اینکه بالغ بر 90 درصد خاک سرزمین ما در نوار زلزله قرار گرفته، گفت: 33 مورد از 44 بلای طبیعی ثبت شده جهان در کشور ما اتفاق می افتد و در سال جاری بالغ بر 120 زلزله بالای 4 ریشتر در کشور حادث شده است.  

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: تهدیدات موجود در حوزه حوادث طبیعی در کشور، توجه خاص همه حوزه های مدیریت شهری به موضوع تاب آوری و نگاه خاص به پایداری را در شهرها می طلبد که بازآفرینی شهری نیز به دنبال دستیابی به مفهوم آن است.   

وی با اشاره به اینکه بالغ بر 30 درصد جمعیت شهری در بافت های مورد هدف بازآفرینی ساکن هستند، افزود: این یعنی تراکم جمعیت ساکنین محلات بازآفرینی شهری نسبت به بقیه نقاط شهری بسیار بالا است.

عشایری با بیان اینکه جمعیت ساکن محلات مورد هدف بازآفرینی شهری نزدیک به 20 میلیون نفر هستند، بیان کرد:3.5 میلیون واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی دچار مشکل و نیازمند نوسازی هستند.

وی با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری باید پاسخگوی بخشی از نیاز های ضروری ساکنان محلات باشد، گفت: این برنامه با دو هدف کیفی تعریف شد که شامل افزایش کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای زیست پذیری می شود.  

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارکرد: بازآفرینی شهری به معنای افزایش پایداری در شهرهاست که یکی از ابعاد آن به تاب آوری در حوزه های مختلف اجتماعی، کالبدی و اقتصادی باز می گردد.

وی افزود: در حوزه ارتقا تاب آوری شهری در مفهوم کالبدی اقدام جدی در افزایش توسعه خدمات رو بنایی، خدمات زیر بنایی و کاهش بدمسکنی واقع در محلات مورد هدف از برنامه های مهمی است که باید انجام شود.  بر همین اساس در حوزه مسکن تولید سالانه یکصد هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار گفت تا مردم بخشی از نیاز های خود را بر طرف کنند.

عشایری ادامه داد: برای تحقق پذیری برنامه ها دو راهکار وجود دارد که بخش اول اقدام توسعه خدمات زیربنایی و روبنایی و بخش دوم تهیه برنامه اقدام مشترک است.  

وی با اشاره به اینکه با توجه جدی وزارت راه وشهرسازی و تاکیدات رییس جمهور اخیرا طی ابلاغی به استانداران، مسئولیت هایی را بر عهده فرماندارن و شهرداران قرار داده ایم، گفت: شعار ما اجرای سیاست پایین به بالا در برنامه بازآفرینی شهری است. و به دنبال تصمیم گیری از تهران برای محلات نیستیم.

عشایری بیان کرد: تصمیم گیری ها در محلات توسط ستادهای بازآفرینی شهری استان و شهرستان است و در این ستادها باید در خصوص اقدامات لازم برای بازآفرینی تصمیم گیری شود.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: تمامی اختیارات خود را به استانداران تفویض کرده ایم و استانداران می توانند شهر و محله مورد هدف بازآفرینی را شناسایی و انتخاب و پروژه های لازم را تدوین کنند. البته اقدامات باید در قالب برنامه اقدام مشترک باشد و همه کنشگران و ذی مدخلان باید نقش و سهم خود را در برنامه داشته باشند.  

وی ادامه داد: این اختیارات به ستاد بازآفرینی استان داده شده است و هر چه در استان تصویب شود به عنوان برنامه اقدام ما خواهد شد.

عشایری با اشاره به اینکه در حوزه مسکن عمده ترین نقش را بخش خصوصی و توسعه گران ایفا می کنند، بیان کرد: به همین جهت با انجمن ها، کانون ها و توسعه گران حرفه ای مذاکراتی انجام شد و تقاضاها و نیازهای خود را مطرح کردند. سعی شده در آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری این مسائل تصویب و در اختیار آن ها قرار گیرد. 

وی افزود: با اجرای سیاست های برنامه بازآفرینی شهری در صورتیکه توسعه گران در محلات مورد هدف بازآفرینی اقدام به ساخت مسکن کنند،  متری 300 هزار تومان از هزینه های ساخت برای آن ها کاهش پیدا می کند که این کاهش هزینه مربوط به هزنیه های غیر ساختمانی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: آنچه به فعالیت توسعه گران شتاب می دهد، تهیه و قرار دادن اراضی دولتی در اختیار توسعه گران بود که خوشبختانه فعالیت های خوبی در این زمینه شروع شده و در برخی شهرها به خصوص تهران عملیات آن به زودی شروع می شود.  

عشایری از شناسایی تمامی مسیر های گسل های موجود در شهرهای مورد هدف بارآفرینی شهری خبرداد، و افزود: این گسل ها شناسایی شده اند تا اقدامات عملیاتی در نقاط مورد هدف برنامه بازآفرینی شهری روی این گسل ها انجام نشود و مشکلاتی را در آینده ایجاد نکند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ساخت و ساز مسکن در نقاطی که امکان رانش زمین، فضای باتلاقی یا شبکه های فشار قوی وجود دارد، انجام شده است، گفت: 70 هزار واحد مسکونی در نقاط ناایمن ایجاد شده که باید جا به جا شوند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های خاصی به منظور جا به جایی مساکن ایجاد شده بر روی نقاط ناایمن، بسته به فرهنگ و ساختار اجتماعی شهرها اظهارکرد: این برنامه باید توسط ستاد بازآفرینی استان انجام شود و قرار نیست ما از تهران برای محلات استان های دیگر تصمیم گیری کنیم.

عشایری ادامه داد: دولت با جدیت از برنامه بازآفرینی شهری حمایت می کند و نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار برنامه بازآفرینی قرارگرفته، که به استان ها ابلاغ شده است.  

وی اظهارکرد: 4 هزار و 500 میلیارد تومان در حوزه مسکن و یک هزار و 500 میلیارد  تومان در خدمات رو بنایی و زیر بنایی منابع در نظر گرفته شده است که شهرداران و استانداران برنامه هزینه کرد این منابع را تدوین می کنند.  

عشایری تصریح کرد: بخشی از این منابع توسط دولت، بخشی توسط بانک و بخشی نیز توسط صندوق توسعه ملی تامین شده است و باید 4 برابر شود و طبق برنامه به 25 هزار میلیارد تومان تبدیل شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم هزینه کرد صحیح منابع  قرار گرفته در اختیار استان های، گفت: هزینه کرد درست منابع مردم را به فعالیت های بازآفرینی امیدوار می کند.  

وی خاطرنشان کرد: زمانی مردم به این اقدامات دلخوش می شوند که خود نیز در این اقدامات مشارکت داشته باشند و تا زمانی که این اعتماد سازی برای مردم انجام نشود نتیجه مطلوبی از برنامه به دست نخواهد آمد.

 
مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب