امروز: دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/29]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 26381 تاریخ انتشار: سه شنبه ۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱:۴۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

دکترنصرت‌الله ضرغام درنشست خبری اعلام کرد؛

صندوق حمایت ازپژوهشگران وفناوران ازظرفیت‌های بالقوه و بالفعل علمی کشورحمایت می کند/ درجشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان 420 طرح ثبت نام شد/ صندوق حمایت از پژوهشگران را درخصوص ثبت اختراعات به خوبی دنبال می کند

خبرایران: رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورگفت: صندوق حمایت از پژوهشگران را درخصوص ثبت اختراعات به خوبی دنبال می کند، تاجایی که در سال 95 تعداد 181 اختراع برای ثبت بین‌الملل به این صندوق ارسال شد که از این تعداد 46 طرح مصوب و 28 طرح در حال بررسی است.
صندوق حمایت ازپژوهشگران وفناوران ازظرفیت‌های بالقوه و بالفعل علمی کشورحمایت می کند/ درجشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان 420 طرح ثبت نام شد/ صندوق حمایت از پژوهشگران را درخصوص ثبت اختراعات به خوبی دنبال می کند

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری«جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان» صبح امروزسه شنبه 7 آذر  ماه 1396 با حضور«دکترنصرت‌الله ضرغام»رئیس صندوق حمایت ازپژوهشگران وفناوران کشور(بنیاد ملی علم ایرانINSF) و رئیس جشنواره اندیشمندان ودانشمندان جوان،«مهندس ابراهیم جمیلی»رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، «دکترمحمد شاهدی» دبیرجشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان،«دکتر قوام الدین زاهدی» دبیر علمی جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و اصحاب رسانه در ساختمان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور(بنیاد ملی علم ایران(برگزارودراین نشست خبری«دکترنصرت‌الله ضرغام»رئیس صندوق حمایت ازپژوهشگران وفناوران کشوراظهارداشت: در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان 420 طرح ثبت نام شد که از این تعداد، 319 طرح اطلاعات آن‌ها تکمیل شد که از این تعداد 39 ایده در مرحله اول انتخاب شدند.

دکترضرغام تصریح کرد: در مرحله دوم از 39 ایده، 20 ایده به عنوان ایده‌های برتر این جشنواره انتخاب شدند و در روز برگزاری این جشنواره که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، صاحبان 20 ایده برتر، طرح‌های خود را به صورت شفاهی ارائه می‌دهند و از این تعداد 3 ایده برتر که قابلیت تبدیل شدن به فناوری و تولید دارند،‌ به عنوان طرح‌های برگزیده معرفی می‌شوند.

وی خاطر نشان کرد: به ایده اول مبلغ 30 میلیون تومان،‌ ایده دوم 20 میلیون تومان و ایده سوم 10 میلیون تومان گرنت برای تقدیر ایده فناوری اعطا می‌شود و طرح‌های پذیرفته شده در رشته‌های ریاضی و کامپیوتر،‌ فیزیک، شیمی و زمین شناسی است.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورعنوان داشت: صندوق حمایت از پژوهشگران در پایگاه‌های بین المللی جایگاه خوبی دارد و بر اساس گزارش تامسون رویترز، این صندوق دارای رتبه اول در حمایت از پژوهش و تولید علم در کشور است. به همین دلیل حمایت همه جانبه از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل علمی کشور از اهداف این صندوق بوده و خواهد بود.

وی ابرازداشت: براساس پیش‌بینی‌ها 10 سال گذشته به عنوان «بیداری علمی در آسیا» نامگذاری شد که پرچمداران آن چین و کره جنوبی بوده‌اند، به گونه‌ای که رشد سرمایه‌گذاری چین در تحقیق و توسعه معادل یک سوم رشد جهانی بودجه تحقیق و توسعه و معادل مجموع رشد سرمایه‌گذاری آمریکا در کشورهای اتحادیه اروپا بوده است.

دکترضرغام تاکید کرد: در برنامه سوم توسعه ملی کشور، میزان بودجه تحقیقات معادل یک و نیم درصد از تولید ناخالص ملی تعیین و حدود 71 صدم درصد آن محقق شد و این میزان در برنامه‌های بعدی توسعه علی‌رغم افزایش سهم بودجه تحقیقات از تولید ناخالص ملی به نیم درصد نیز نرسید.

وی تعداد پروژه‌های تحقیقاتی دریافتی از سوی این صندوق در سال 94 را هزار و 627 پروژه عنوان کرد که این میزان در سال 95 به 3 هزار و 431 پروژه افزایش داشته و ادامه داد: تعداد پروژه‌های تحقیقاتی مصوب این صندوق از 717 پروژه در سال 94 به هزار و 102 پروژه در سال 95 افزایش داشته است.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورتعداد پروژه‌های خاتمه یافته این صندوق را در سال 94 ،‌ 264 و در سال 95، تعداد 326 طرح عنوان کرده و افزود: در سال 94، 6 سقف اختراع با حمایت این صندوق صورت گرفت که این تعداد در سال 95 به 13 اختراع افزایش یافت و تا سال 94 تعداد 36 درخواست برای دریافت کرسی‌های پژوهشی به این صندوق ارسال شده و 12 کرسی مصوب شده، ضمن آنکه تاکنون 57 کرسی پژوهشی و یک کرسی جوانان به محققان حوزه‌های علمی اعطا شده است.

وی تعداد گرنت‌های مصوب این صندوق در سال 95 را 22 گرنت عنوان کرد و یاداورشد: در سال 95 نیز از 95 مقاله چاپ شده ISI،  تعداد 10 مقاله چاپ شده پژوهشی و 34 مقاله تعهد شده حمایت شد و در مجموع 94 گرنت پژوهشی به محققان و دانشمندان اعطا شده و در سال 94 تعداد 1627 طرح دریافت شد که از این تعداد 717 مورد مصوب و 264 طرح خاتمه یافته و در سال 95 نیز 3431 طرح مصوب و از این تعداد 1102 طرح مصوب شد. از تعداد 1102 طرح مصوب در سال 95 تعداد 326 طرح خاتمه یافته است.

دکترضرغام خاطر نشان کرد: با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران در سال 95 از 711 طرح در قالب رساله‌های دکتری حمایت شد که در قالب 6 تفاهم‌نامه تعداد 102 رساله تصویب شد، ضمن آنکه در زمینه طرح‌های پسا دکتری نیز در سال 94 تعداد 166 طرح دریافت و از این تعداد 101 طرح مصوب شد. در سال 95 تعداد طرح‌های ارسال‌شده 384 مورد بوده که از این تعداد 204 طرح مصوب شده است.

وی حمایت از پژوهشگران حمایت متوازن از پژوهشگران، فناوران و مخترعان را از برنامه‌های این صندوق نام برد و گفت: بر اساس آمارهای آخرین جلسه کمیته تخصصی این صندوق، سهم پژوهشگران و فناوران استان تهران معادل 74 درصد سهم پژوهشگران و فناوران سایر استان‌ها بوده است؛ ضمن آنکه 24 درصد از طرح‌های پژوهشی مصوب مربوط به اساتید با مرتبه علمی استاد، 26 درصد مربوط به دانشیاران و 50 درصد مربوط به استادیاران دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور می‌شود.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورتصریح کرد:صندوق حمایت از پژوهشگران را درخصوص ثبت اختراعات به خوبی دنبال می کند، تاجایی که در سال 95 تعداد 181 اختراع برای ثبت بین‌الملل به این صندوق ارسال شد که از این تعداد 46 طرح مصوب و 28 طرح در حال بررسی است.

وی افزود: تعداد اختراعات ارسال‌شده در سال 94 بالغ بر 90 طرح بوده که از این تعداد 38 طرح مصوب شده و از سال 86 تا 6 ماهه اول سال جاری تعداد 1072 اختراع برای دریافت حمایت این صندوق برای ثبت در خارج کشور ارسال شده است که از این تعداد 324 اختراع مصوب، 726 طرح رد شده و 22 اختراع در مرحله داوری قرار دارد.

دکترضرغام در پایان گفت: با توجه به گسترش فعالیت‌های کارگروه ثبت اختراع صندوق و افزایش کارگزاری‌های آن در سال 95، تمام طرح‌های ارسالی به USPTO بدون اصلاحات و در مرحله اول دارای حق ثبت اختراع شدند و 24.8 درصد از پتنت‌های ایرانی ثبت شده در USPTO از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران حمایت شد.

بنابراین گزارش، جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان 8 آذرماه 1396 به منظور حمایت از ایده پردازان جوان در حوزه علوم پایه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب