امروز: جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/19]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 26268 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱:۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

هادی پناهی درنشست خبری اعلام کرد؛

نباید وزارت بهداشت تصمیمات غیرکارشناسی بگیرد/با سامانه آیداتیس مخالفیم و درخواست راه‌اندازی سامانه اطلاعات جامع حوزه درمان اعتیاد را داریم

خبرایران: رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد گفت: اطلاعات هویتی 120هزار نفر از بیماران و مصرف‌کنندگان موادمخدر در فضای مجازی منتشر شده و متاسفانه امروز شاهدیم که وزارت بهداشت همواره رویکرد تکذیب و لاپوشانی را در پیش گرفته است.
نباید وزارت بهداشت تصمیمات غیرکارشناسی بگیرد/با سامانه آیداتیس مخالفیم و درخواست راه‌اندازی سامانه اطلاعات جامع حوزه درمان اعتیاد را داریم

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «بررسی مشکلات درمان اعتیاد و سامانه آیداتیس» صبح امروز با حضور«هادی پناهی» رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد و اصحاب رسانه برگزارو دراین نشست خبری «هادی پناهی» رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد اظهارداشت: متاسفانه اطلاعات هویتی 120هزار نفر از بیماران و مصرف‌کنندگان موادمخدر در فضای مجازی منتشر شده است، اما وزارت بهداشت با تکذیب این موضوع سعی در لاپوشانی این اتفاق دارد.

رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد تصریح کرد: براساس دستورالعمل و قانون اصلی، بیمارانی که تحت درمان اعتیاد قرار می‌گیرند اطلاعات و اوراق هویتی خود ارائه می‌دهند و تنها بیمارانی که داروی منزل را به صورت روزانه از مراکز دریافت می‌کنند می‌توانند از ارائه اوراق هویتی خود خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که به صورت دائمی تحت درمان هستند ارائه کدملی و اطلاعات هویتی آنها در سامانه آیداتیس الزامی است که متاسفانه به دلیل سیستم کدگذاری ساده و قابل نفوذ این سامانه، اطلاعات بسیاری از بیماران در فضای مجازی منتشر شده است؛ همچنین در چند هفته اخیر نحوه کشف و هک این سامانه نیز در فضای مجازی ارائه شده ، اما شاهدیم که وزارت بهداشت همواره رویکرد تکذیب و لاپوشانی را در پیش گرفته است.

پناهی ادامه داد: وزارت بهداشت باید مسئولیت این اتفاق را برعهده بگیرد و نسبت به بسیاری از سوالات پاسخگو باشد که چرا سرور سامانه آیداتیس در کشور آلمان بوده و چرا اطلاعات هویتی بیماران به صورت کدگذاری در سامانه تعریف نشده است تا سودجویان بتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.

وی با اشاره به بخشی از تکذیب‌های وزارت بهداشت مبنی‌بر عدم‌افشای اطلاعات بیماران در خارج از کشور ابرازداشت: سرور سامانه آیداتیس در کشور آلمان بوده ، اما وزارت بهداشت همواره این موضوع را تکذیب و اعلام می‌کند که این سرور در ایران فعالیت داشته و براساس اطلاعات به دست آمده، سودجویان برای عدم‌افشای اطلاعات سایر بیماران درخواست 300 هزار دلار کرده بودند.

رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد اضافه کرد: چرا این سامانه باید در خارج از کشور طراحی شود و چرا به جای استفاده از اینترانت از اینترنت استفاده شده؛ همچنین چرا باید در یک سامانه اطلاعات هویتی بیماران بدون تاییدیه امنیتی در خارج از کشور فعالیت کند؟ در حالی که اجرای همه این اقدامات در داخل کشور مهیا بوده است.

وی تاکید کرد: طراحی سامانه آیداتیس به صورت بسیار ابتدایی و ساده صورت گرفته و حتی از کیبورد مجازی نیز در این سامانه استفاده نشده و تنها بخشی از سامانه که در مورد پوکه داروها بوده بروزرسانی شده و اطلاعات هویتی بیماران مورد بی‌توجهی و غفلت قرار گرفته است.

 پناهی به ایرادات حقوقی سامانه آیداتیس اشاره و عنوان داشت: براساس ماده 608 قانون مجازات اسلامی و براساس بند الف ماده 74 قانون توسعه ششم، باید اطلاعات و هویت بیمار به صورت محرمانه حفظ شود، اما در این سامانه تنها اجبار به استفاده از برند خاصی از داروها مورد توجه واقع شده و وزارت بهداشت به رغم تبصره بند سوم ماده 3 قانون حمایت از مصرف‌کننده و فتوای آیت‌الله مکارم شیرازی، بیماران را مجبور کرده که از داروی خاصی استفاده کنند.

وی یادآورشد: بخشی از مراکز سهمیه‌بندی بیشتری در دریافت داروها داشته‌اند و هنوز معلوم نیست با چه استانداردی به این مراکز اجازه استفاده بیشتر از داروها داده شده، در حالی که این موضوع باعث باز شدن گلوگاه‌های فساد دارویی می‌شود و براساس بخشنامه ارائه شده، تامین منافع شرکت‌های دارویی موردتوجه قرار گرفته و منافع بیماران و ساماندهی آنها اهمیتی برای وزارت بهداشت نداشته است،‌زیرا منافع بیمار از طریق ارتقای کیفیت خدمات به دست می‌آید، نه استفاده از یک برند خاص دارویی و در دو هفته اخیر داروی 35هزار بیمار در استان البرز قطع شده است. در حالی که طرح جنت در این استان اجرا شده بود و طرح جنت یکی از ده طرح برتر در حوزه اعتیاد بود که در قالب این طرح 950 بیمار درمان شده و درمان معتادان متجاهر ماده 16 نیز به طور رایگان صورت گرفته بود.

رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد یادآورشد: در طول این مدت مراکز درمانی بیماران یکدیگر را پوشش می‌دادند اما باید توجه داشته باشیم که داروی این مراکز نیز رو به پایان است. متاسفانه براساس اعلام مقام قضایی جرم و جنایت در استان البرز در طول این دو هفته اخیر افزایش داشته و  براساس اعلام رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان البرز این اقدام به دستور دکتر حریرچی، قائم‌مقام وزیر بهداشت صورت گرفته است، چون معتقدم چهره‌های شاخص درمانگران حوزه اعتیاد در استان البرز حضور دارند.

وی ابرازداشت: متاسفانه مدیران وزارت بهداشت از جمله دکتر حریرچی همواره از اصطلاحاتی مانند پوزه به خاک مالیدن استان البرز استفاده می‌کند، در حالی که مدیریت ساحت خرد و تدبیر است، نه ساحت جنگ و مغایرت قانونی و خطراتی که سامانه آیداتیس برای درمان معتادان کشور به همراه داشته باعث شد سیستم قضایی دستور توقف سامانه آیداتیس را صادر کند و درمانگران حوزه اعتیاد در سراسر کشور هیچ الزامی برای ثبت اطلاعات بیماران ندارند.

رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد تصریح کرد: ما با سامانه آیداتیس مخالفیم و درخواست راه‌اندازی سامانه اطلاعات جامع حوزه درمان اعتیاد را داریم تا بیماران و معتادان ساماندهی و درمان شوند. در روزهای اخیر خروج برخی از بیماران از روند درمان باعث افزایش قیمت داروهای مخدر در بازار سیاه شده است و به تجربه ثابت شده که هر زمان قیمت داروهای مخدر کاهش می‌یابد، وزارت بهداشت با طرح‌های خلق‌الساعه وارد میدان می‌شود و قیمت داروهای درمان اعتیاد در بازار سیاه افزایش می‌یابد.

وی از اعلام آمادگی کانون سراسری درمانگران اعتیاد را برای ارائه مشاوره به وزارت بهداشت اعلام کرد و تاکید کرد: حاضریم برای ارائه مشاوره به وزارت بهداشت همکاری کنیم تا تصمیمات بهتری برای درمان بیماران اتخاذ کند و همچنین از وزارت بهداشت درخواست می‌کنیم در تدوین بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها از نظر قضات و کارشناسان حقوقی بیشتر بهره‌مند شود تا شاهد مغایرت‌های حقوقی و قانونی در بخشنامه‌هایشان نباشیم.

پناهی درپایان این نشست خبری گفت: ما از مدیران وزارت بهداشت گلایه داریم، به این دلیل که نباید مسائل کشور که جنبه امنیتی، اجتماعی و سیاسی به دنبال دارد را شخصی کنند و تصمیمات غیرکارشناسی بگیرند. وزارت بهداشت باید منافع بیماران را در اولویت کار قرار دهد، در حالی که هم‌اکنون هم ناظر بر عملکرد شرکت‌های دارویی است و هم می‌خواهد ناظر درمان حوزه اعتیاد باشد.

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب