امروز: شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/20]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 22721 تاریخ انتشار: شنبه ۳ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱:۲۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

پرویزافشار در نشست خبری اعلام کرد؛

تریاک شایع‌ترین مواد مخدر مصرفی درکشور/6 درصد رشد مرگ‌ومیر ناشی از مصرف قرص‌های روان‌گردان/ آموزش‌ سربازان نیروی زمینی ارتش برای مبارزه با اعتیاد/ فعالیت‌های سرکرده گروه تروریستی انصارالفرقان و عربستان در زمینه انتقال مواد مخدر به ایران

خبرایران: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اخیراعبدالجلیل قنبرزهی سرکرده گروه تروریستی انصارالفرقان و پدرمعنوی جیش‌الظلم و جنبش‌الشیطان به همراه خواهرزاده‌اش و همکاری عربستان در زمینه انتقال مواد مخدر به کشورمان و انجام فعالیت‌های تروریستی دست داشته است.
تریاک شایع‌ترین مواد مخدر مصرفی درکشور/6 درصد رشد مرگ‌ومیر ناشی از مصرف قرص‌های روان‌گردان/  آموزش‌ سربازان نیروی زمینی ارتش برای مبارزه با اعتیاد/ فعالیت‌های سرکرده گروه تروریستی انصارالفرقان و عربستان در زمینه انتقال مواد مخدر به ایران

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدربه مناسبت 5 تیرماه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر صبح امروز با حضور« پرویزافشار» معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی و سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و اصحاب رسانه در مجموعه شقایق برگزارو دراین نشست خبری« پرویزافشار» معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی اظهارداشت: هر سال به مناسبت 5 تیرماه و سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر  برنامه‌های متعددی در کل کشور با توجه به سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار می‌شود.

 

برنامه های سالروز مبارزه جهانی با مواد مخدربه دلیل عید فطر یک هفته با تأخیر برگزار می شود

افشار تصریح کرد: برنامه سالروز مبارزه جهانی با مواد مخدر امسال به دلیل تعطیلات عید فطر با یک هفته تأخیر در ایران اجرایی خواهد شد و دبیرخانه برگزاری این هفته و کمیته‌های تخصصی آن در ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل و 28 مصوبه توسط این شورا برای سالروز گرامیداشت این روز جهانی تصویب شده است، ضمن اینکه شیوه‌نامه‌ای طراحی و تدوین و به تمامی استان‌ها در خصوص برنامه‌های این هفته ابلاغ شده تا عملکرد استانداردی در کل کشور داشته باشیم.

 

هفته آینده 160 تن مواد مخدر محرک و قرص‌های روان‌گردان کشف‌شده امحاء خواهد شد

وی خاطر نشان کرد:در هفته آینده بیش از 160 تن مواد مخدر محرک و ادوات مصرف آن به همراه قرص‌های روان‌گردان کشف‌شده امحاء خواهد شد و استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، اصفهان به‌عنوان استان‌های امحاءکننده این مواد مخدر در نظر گرفته شده‌اند ضمن اینکه این مراسم امحاء در استان تهران برگزار نخواهد شد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان داشت: ارتباط خوبی با ائمه جمعه و تریبون‌های نماز برقرار شده تا حداکثر بهره‌برداری از این موضوع جهت اطلاع‌رسانی به مردم انجام شود. ضمن اینکه تاکنون 26 برنامه مختلف تلویزیونی و رادیویی با حضور مسئولان و مدیران ستاد ضبط شده که تعدادی از آنها پخش و تعدادی هم در هفته آینده به نمایش و عرضه به مردم درخواهد‌ آمد.

 

شیوع یک میلیون 325 هزار نفر معتاد به صورت رسمی در کشور پذیرفته شده است

وی یادآورشد: با کانون درمانگران اعتیاد کشور مذاکراتی صورت گرفته تا در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر، در تمامی این مراکز ویزیت و مشاور اولیه درمان اعتیاد در جلسه اول رایگان باشد ضمن اینکه درمان مراحل بعدی اعتیاد هم با 10 درصد تخفیف صورت گیرد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدردرخصوص آخرین آمار شیوع‌شناسی اعتیاد در کل کشور هم تاکید کرد: آخرین آمار مستند که موردتأیید ستاد مبارزه با مواد مخدر و مربوط به سال 90 بود، شیوع یک میلیون 325 هزار نفر معتاد به صورت رسمی در کشور پذیرفته شده است، اما ستاد مبارزه با مواد مخدر به دلیل تغییر الگوی مصرف و همچنین تغییر جنسیت مصرف‌کنندگان و عدم قریب به صحت آمار سال 90 خواستار طرح جدید شیوع‌شناسی در کشور شد.

 

ستاد مبارزه با مواد مخدرآمار یک میلیون و 325 هزار نفری شیوع مصرف مواد مخدر را پذیرفت

وی ابرازداشت: طرح پیماش خانه به خانه توسط جهاد دانشگاهی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 90  و با کمک 30 هزار نفر از افراد مختلف در کلیه استان‌ها انجام شد که بر همین اساس جمعیت وابسته به مواد مخدر 3 میلیون و 391 هزار نفر عنوان شد. ضمن اینکه شیوع‌شناسی سوءمصرف مواد در بین جمعیت 15 تا 64 سال صورت گرفت که حجم جمعیت آماری 15 هزار نفر عنوان شد که این طرح شیوع‌شناسی صرفاً در مراکز استان‌ها و یک شهرستان آن انجام شد اما درنهایت ستاد مبارزه با مواد مخدر آمار یک میلیون و 325 هزار نفری شیوع مصرف مواد مخدر را پذیرفت.

معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: دو مطالعه بزرگ هم بین سال‌های 92 تا 94 در کشور با عنوان پیماش ملی خانوار سوءمصرف مواد مخدر که بین سنین 15 تا 64 سال انجام شد، با حجم نمونه 60 هزار نفری، جمعیت معتادان کشور را 2 میلیون و 802 هزار نفر و 800 نفر عنوان کرد و با توجه به طرح مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 92 و بر اساس شیوع‌شناسی اعتیاد و مصرف مستمر مواد مخدر، 3 میلیون و 600 هزار نفر در کشور معتاد عنوان شد.

 

تریاک و مشتقات آن شایع‌ترین مواد مخدر مصرفی در کشور است

وی اضافه کرد: بر اساس آمارهای مختلف دستگاه‌های متولی، تمامی اطلاعات آنها با حضور نمایندگان ارشد دستگاه‌ها به جلسه‌ای دعوت شدند و درنهایت آمار شیوع‌شناسی موردقبول از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر که شامل معتادان مصرف مستمر مواد در طول یک سال بودند، 2 میلیون و 808 هزار نفر مورد تأیید نهایی قرار گرفت.

افشار درخصوص شایع‌ترین ماده مخدر مصرفی در کشور هم گفت: تریاک و مشتقات آن همچنان به‌عنوان شایع‌ترین مواد مخدر مصرفی در کشور عنوان اعلام می‌شود که رقم آن 66.8 درصد است. ضمن اینکه در ردیف دوم هم حشیش و ترکیبات آن شامل گل و ماریجوانا است، رقم 11.9 درصد را به خود اختصاص داده و هروئین و کراک افغانی هم با 10.6 درصد مصرف، ردیف سوم شایع‌ترین مواد مصرفی مخدر در کشور را به خود اختصاص داده و پس‌ازآن شیشه با افت قابل‌توجه در مصرف نسبت به سال 90 که 26 درصد بود به 8.1 درصد در سال جاری رسیده است.

 

باید سالی 5 درصد کاهش در زمینه بروز و شیوع مواد مخدر داشته باشیم

وی ادامه داد: در سال 1357 و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت کشور 36 میلیون نفر بود که ما در آن سال 1.5 میلیون معتاد در کشور داشتیم، اما هم‌اکنون که جمعیت کشور به 80 میلیون نفر رسیده،‌ آمار معتادان مصرف مستمر مواد مخدر به 2 میلیون و 808 هزار نفر رسیده است اما طبق بند 57 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به دستگاه‌های مختلف، باید سالی 5 درصد کاهش در زمینه بروز و شیوع مواد مخدر داشته باشیم که فرمایش ایشان و مطالبه ایشان از تمام  دستگاه‌ها بار فعالیت ما را زیاد کرده و باید در زمینه اجرای وظایف خود دقت بیشتری داشته باشیم.

افشار تصریح کرد: در هفته آینده احتمالاً 11 تا 13 تیرماه در سراسر کشورقرار است 160 تن انواع مواد مخدر امحاء شود و در سه ماهه اول سال جاری مجموع کشفیات ما در کل کشور، بالغ بر 200 تن بوده درحالی‌که سال گذشته این رقم 170 تن بوده است که نشان‌دهنده رشد کشفیات به میزان 12 درصد است.

 

فعالیت‌های سرکرده گروه تروریستی انصارالفرقان و عربستان در زمینه انتقال مواد مخدر به ایران

وی  گفت: بر اساس اقدامات اداره اطلاعات استان سیستان و بلوچستان در شهرستان سراوان علیه قاچاقچیان مواد مخدر، مقادیر زیادی اسلحه و مهمات به همراه 500 کیلو تریاک کشف شده که این موضوع نشان‌دهنده بخشی از مصادیق جرائم خشن قاچاقچیان بین‌الملل مواد مخدر علیه کشورمان است و می‌طلبد که با این افراد برخورد جدی و قاطع صورت گیرد و اخیراً هم عبدالجلیل قنبرزهی سرکرده گروه تروریستی انصارالفرقان و پدر معنوی جیش‌الظلم و جنبش‌الشیطان توسط نیروهای امنیتی شناسایی و به درک واصل شده است که به همراه خواهرزاده‌اش با همراهی و همکاری عربستان در زمینه انتقال مواد مخدر به کشورمان و انجام فعالیت‌های تروریستی دست داشته است.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: می‌توان وی و هم‌قطاران و دیگر قاچاقچیان بین‌المللی مواد مخدر را از مصادیق جرائم خشن و تروریستی دانست که در توزیع مواد مخدر و واردات آن به کشور فعالیت دارند که درنهایت تمامی اطلاعات مصادیق جرائم خشن و تروریستی و قاچاقچیان فعال بین‌المللی به سازمان ملل متحد اعلام شده و یا خواهد شد.

 

3 هزار و 190 نفر دچار مرگ‌ومیر ناشی از مصرف مواد مخدر و عوارض آن درایران شده‌اند

وی در مورد آمار قطعی مربوط به مرگ‌ومیر سال 95 افزود: بر اساس آمار پزشکی قانونی کشور مجموعاً 3 هزار و 190 نفر دچار مرگ‌ومیر ناشی از مصرف مواد مخدر و عوارض آن شده‌اند که این رقم در سال 94، 3 هزار و 3 نفر بوده و حکایت از رشد 6.2 درصدی است که از این بین 343 نفر زن، 2هزار و 847 نفر مرد است و هزار و 882 نفر به‌علت مسمومیت حاد و عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر در سال 95 فوت کرده‌اند که رشد 8.9 درصدی را در این زمینه نشان می‌دهد اما در مجموع با کاهش نیم‌درصدی مرگ‌ومیر ناشی از مصرف مواد مخدر روبرو هستیم.

 

6 درصد رشد را در مرگ‌ومیر ناشی از مصرف قرص‌های روان‌گردان داریم

معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدرعنوان داشت:خیلی نتوانسته‌ایم در زمینه عوارض حاد مرگ‌ومیر در این زمینه مداخله جدی انجام دهیم؛ چراکه 8.6 درصد رشد را در مرگ‌ومیر ناشی از مصرف قرص‌های روان‌گردان شاهد هستیم و بر اساس مصوبه 133 ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، قرار شده که توجه ویژه‌ای در زمینه فضای مجازی صورت گیرد، به همین جهت کمیته بهره‌برداری از فضای مجازی در زمینه پیشگیری از اعتیاد و بهره‌برداری از آن تشکیل شده و قرار است در این زمینه کارهایی صورت گیرد.

وی در توضیح اقدامات سال گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در 11 استان کشور که بعدها به 13 استان رسید، دانش‌آموزان دبیرستانی در زمینه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر آموزش‌های لازم را دیدند، ضمن اینکه 800 نفر از کارشناسان ادارات کل سازمان آموزش و پرورش کشور هم در این زمینه آموزش‌های لازم را فرا گرفتند . برهمین اساس 3 هزار و 600 نفر از دانش‌آموزان پرخطر یا در معرض خطر مصرف مواد مخدر شناسایی و به مراکز مشاوره‌ای ارجاع شده‌اند که برای 300 نفر از آنان مداخلات عمیق‌تر تجویز شده است.

 

آموزش‌ سربازان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با اعتیاد

افشار ضمن تشکر از ستاد کل نیروهای مسلح به دلیل ورود آنها به اقدامات لازم برای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه از اعتیاد به مواد مخدر اشاره و گفت: تعداد زیادی از سربازان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران آموزش‌های لازم مبارزه با اعتیاد را فرا گرفتند و بر اساس بودجه سال 96، 79 میلیارد تومان برای درمان معتادان کشور تصویب شده و کانال تلگرامی برای آموزش و ارتباط بیشتر با NGOهای کل کشور راه‌اندازی شده که تاکنون 450 سمن از 2 هزار و 665 NGO ثبت‌شده در ستاد مبارزه با مواد مخدر به این گروه پیوسته‌اند.

وی ادامه داد: در سال گذشته آیین‌نامه اجرایی نحوه ممانعت از خانواده‌های معدومین و افرادی که دارای حبس‌های طویل‌المدت هستند تصویب شده است که قرار شده 20 درصد از اعتبارات اجرای این طرح از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تأمین و 80 درصد آن هم توسط سازمان زندان‌ها، انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان، سازمان بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) تأمین شود.

 

اعتیاد در دنیا قابل ریشه‌کن شدن نیست

افشار عنوان داشت: در سال گذشته طرح کرامت در شهرستان‌های فلاورجان استان اصفهان و ملایر در استان همدان که بخشی از همکاری صورت گرفته بین ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بسیج مستضعفان است اجرایی شده که در مجموع اقدامات خوبی در این دو شهرستان صورت گرفته و شاهد رشد و شکوفایی قابل توجهی در زمینه مبارزه با مواد مخدر هستیم، ضمن اینکه سردار علی فضلی و سردار علی مؤیدی قائم‌مقام‌های سازمان بسیج مستضعفان و ستاد مبارزه با مواد مخدر شخصاً در جلسات مربوط به این طرح شرکت‌ می‌کنند که تاکنون بیش از 95 درصد مصوبات مرتبط با این کار اجرایی شده است.

وی درباره انجام طرح بروز مواد مخدر در کشور مانند طرح شیوع‌شناسی و اعلام آمارهای آن گفت: تاکنون طرحی در مورد بروز مواد مخدر در کل کشور انجام نشده؛ چراکه کار سختی است و مانند طرح شیوع‌شناسی نیست که بتوانیم خانه به خانه یا تصادفی آمار معتادان کشور را به‌دست بیاوریم هرچند تکلیف قانونی ما است و نمی‌خواهیم از زیر بار آن فرار کنیم و اعتیاد در دنیا قابل ریشه‌کن شدن نیست؛ چراکه ما روزی در کشور و قبل از پیروزی انقلاب 1.5 میلیون معتاد داشتیم و به نظر می‌رسید که اعتیاد ریشه در سنت این کشور دارد اما می‌کوشیم رقم آن را کاهش دهیم و متأسفانه آمار معتادان متجاهر که به دلیل مداخلات مواد مخدر و مصرف هم‌زمان با روان‌گردان‌ها در کشور افزایش پیدا کرده اما تعداد افراد معتاد خام در کشور به دلیل بازدیدهای میدانی مستمر و هرهفته‌ای که داریم، افزایش نداشته است.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب