امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 20844 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۲:۳۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

علی مویدی در نشست خبری اعلام کرد؛

کتب جدید پیشگیری از اعتیاد در مقاطع ابتدايی و متوسطه تدریس می شود / طرح توانمندسازی در 12 استان در سال 95 اجرایی شد/ بیش از 40 هزار معتاد متجاهر ساماندهی شدند/ برنامه ویژه‌ای برای توزیع و خرید و فروش قرص‌های لاغری و روانگردان داریم

خبرایران:قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت:ما از نظر تجهیزات خاص مقابله‌ای با مواد مخدر نتوانسته ایم بعد از برجام امکانات خاصی را دریافت کنیم. ضمن اینکه متاسفانه منابع ارزی خرید این تجهیزات نیز تامین نیست.
کتب جدید پیشگیری از اعتیاد در مقاطع ابتدايی و متوسطه تدریس می شود / طرح توانمندسازی در 12 استان در سال 95 اجرایی شد/ بیش از 40 هزار معتاد متجاهر ساماندهی شدند/ برنامه ویژه‌ای برای توزیع و خرید و فروش قرص‌های لاغری و روانگردان داریم

به گزارش خبرایران، نشست خبری «ستاد مبارزه با مواد مخدر» درخصوص ارائه عملکرد و دستاوردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1395 و همچنین تشریح برنامه های ستاد در سال 1396 صبح امروز 20 فروردین ماه 1396 با حضور«علی مویدی» قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر واصحاب رسانه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار ودراین نشست خبری  «علی مویدی» قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدراظهارداشت: رسانه‌ها در راه مبارزه با مواد مخدر تاثیر بسیار بالایی دارند وستاد مبارزه با مواد مخدر تلاش کرده با تعامل و همفکری با اصحاب رسانه کارنامه‌های شفاف و به دور از ابهام به مردم شریف ایران تقدیم کند.

 قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: سال 95 همراه با موفقیت‌های فراوان برای ستاد مبارزه با مواد مخدر بود. اما هر توفیقی مستلزم همکاری همه اعضای ستاد و به ویژه همدلی رسانه‌ها است و در سال 95 تلاش کردیم با رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر این امر را پیش ببریم و با ارتباط دادن این موضوع به حاکمیت، جامعه را در امر پیشگیری از اعتیاد آگاه کنیم. در حالی که چنین همیتی در سال‌های قبل وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: در سال 1395 به این نتیجه رسیدیم که تنها راه برون رفت از آسیب‌های اجتماعی استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های درون جامعه است و غیر از این حاکمیت، توان پاسخگویی به جامعه و کاهش این آسیب‌ها را نخواهد داشت.

مویدی ابرازداشت: در دو سال گذشته که مقام معظم رهبری بحث آسیب‌های اجتماعی مواد مخدر و لزوم کاهش آن را مطرح فرموده‌اند دستگاه‌های دولتی براساس منویات ایشان توانسته‌اند گام‌های بلندی را بردارند و امروز بیش از 42 درصد شاهد افزایش اقدامات اجتماعی در امر کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد هستیم که این آمار و موفقیت بی‌نظیر است.

وی عنوان داشت: امروز برای تمامی گروه‌ها درمهدکودک‌ها تا مدارس و دانشگاه‌ها و جامعه بسته‌های ویژه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی مبارزه با مواد مخدر هستیم و می‌کوشیم تا تمایل به سمت اعتیاد را از اذهان افراد جامعه دور کنیم.

مویدی یادآورشد: نه تنها روند رو به کاهشی در تمایل به اعتیاد در دنیا شاهد نیستیم بلکه نزدیک به 250 میلیون نفر در دنیا مبتلا به اعتیاد هستند که این رقم در سالیان گذشته کمتر بود و متاسفانه نشان دهنده افزایش میل به اعتیاد در دنیا است و جمهوری اسلامی ایران با تجربه خوب خود در امر مبارزه با مواد مخدر نشان داده که جزو کشورهایی است که جایگاه برتری را در مقابله با مواد مخدر دارا است.

وی افزود: به دلیل همجواری با افغانستان و پاکستان که کانون‌های تولید کننده عمده مواد مخدر در دنیا هستند اقدامات مقابله‌ای به ویژه در انسداد و کنترل مرزهای شرقی و غربی صورت گرفته است که توانستیم در سال 95 بیش از 705 تن انواع مواد مخدر را با رشد 14 درصدی نسبت به سال 94 کشف کنیم که نشان‌دهنده آن است که نیروهای مقابله‌ای و پلیسی ایران در مرزها در حال رزم و جنگ با این پدیده خانمان‌سوز هستند در حالی که میزان کشفیات ما در سال 94 نشان دهنده رقم 620 تن بوده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرتاکید کرد: در سال 95 در بحث درمان شاهد توفیقات خوبی بوده‌ایم ضمن اینکه در همین سال بیش از 40 هزار معتاد متجاهر ساماندهی شدند که رکورد خوبی است و در پایان سال 95 با اجرای طرح جدیدی با نظارت ستاد مبارزه با مواد مخدر در 12 استان بیش از 24 هزار معتاد شامل 16 هزار و 300 معتاد متجاهر و 8 هزار خرده‌فروش ساماندهی شدند و در مجموع منجر به آن شد که شهرهای این 12 استان پاکسازی شده و به همین جهت از همه اعضای ستاد برای این اقدام که در این گسترده فراوان جغرافیایی اجرایی شد قدردانی کند.

وی اضافه کرد: در حوزه مشارکت؟‌های مردمی در سال 95 شاهد برگزاری یک نشست ملی با حضور هزار سازمان مردم‌نهاد و سمن با رویکردهای مختلف پیشگیری،‌درمان و مقابله در تهران بودیم ضمن اینکه یک نشست بین‌المللی مبارزه با مواد مخدر هم با حضور 20 کشور خارجی برگزار و در آن دستاوردهای خود را به حاضرین معرفی کردیم و کوشیدیم تا بسیج بین‌المللی در ا ین امر ایجاد کنیم.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان داشت : طرح توانمندسازی در 12 استان در بین اولیاء،‌مربیان و دانش‌آموزان در سال 95 اجرایی شد که دراین طرح دانش جدیدی بین همه این شرکت کنندگان در امر پیشگیری از اعتیاد برای زدودن افکار اعتیاد در دانش‌آموزان ارائه شد که در این بین 2 میلیون دانش‌آموز آموزش‌های لازم را دیده و می‌کوشیم این طرح را در سال 96 به 20 استان تصری دهیم.

وی تصریح کرد: کتابی با همکاری آموزش و پرورش با عنوان پیشگیری اولیه از اعتیاد تدوین و تالیف شده است که در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد و می‌کوشیم تا در درازمدت با تدریس این کتاب در مدارس ابتدایی مانع از حرکت افکار دانش‌آموزان این مقطع به سمت اعتیاد شویم که البته دنیا هم به همین سمت حرکت کرده.

مویدی مطرح کرد: در دوره اول متوسطه نظام جدید هم با همکاری آموزش و پرورش کتابی با عنوان پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر برای توانمند سازی دانش‌آموزان این مقطع تدوین شده است. همچنین کتاب دیگری برای تدریس سال جدید تحصیلی در دوره دوم متوسط تدوین شده که امیدوارم برای این قشر از جوانان هم تاثیرگذار باشد ضمن اینکه دو واحد درسی عمومی برای دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی تصویب شده که حرکتی اساسی و بنیادی در امر پیشگیری از مواد مخدر محسوب می‌شود.

وی درباره خرید و فروش نوزادان معتاد در تهران که فاطمه دانشور عضو شورای شهر آن را مطرح کرده گفت: بعد از شنیدن این موضوع تیمی مامور شناسایی این کار در آن محله و تیم دیگری مامور شناسایی افرادی که اقدام به تحریک این کار در بین افراد می‌کنند شده‌اند. البته این کار به کیفیتی که این عضو شورای شهر تهران گفته بود نبوده است. هرچند که یک مورد آن هم برای ما حائز اهمیت می‌باشد.

مویدی افزود: در سال 95 هر قدر به آخر سال نزدیک شدیم نظم‌بخشی به بیماران معتاد به عنوان بخشی از جامعه بیشتر شده است. ضمن اینکه هم اکنون بیش از 20 هزار معتاد متجاهر در سطح کشور نگهداری می‌شوند که نشان می‌دهد با گذشت زمان همفکری و همدلی بین دستگاه‌ها بیشتر شده و توفیقات ما افزایش خواهد یافت و امروز در تهران بیش از 10 هزار نفر ظرفیت سازی برای نگهداری از معتادان متجاهر ایجاد شده به طوری که شرایط ما نسبت به یکسال قبل و حتی 6 و سه ما قبل قابل مقایسه نیست و به مراتب بهتر است.

وی درباره کشف مقادیر زیادی شیشه از یک قاچاقچی بین‌‌المللی توسط پلیس فرودگاه افزود: پلیس فروگاه و گمرکات اخیرا تخصص‌های خوبی کسب کردند و توفیقات خوبی در زمینه کشفیات مواد مخدر هم در سال 95 بدست آمده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره میزان زمان نگهداری معتادان متجاهر در مراکز اسکان آنها گفت: این میزان طبق قانون 3 ماهه است اما با تشخیص مرجع قضایی می‌تواند تا 6 ماه افزایش یابد ولی در مجموع می‌توان این زمان را با راهکارهای قانونی افزایش داد تا خانواده معتاد تعهد داده و شخص معتاد را تحویل بگیرد.

وی تصریح کرد: 30 درصد از معتادان متجاهر جمع‌آوری شده دارای سوابق سرقت و سود سوابق دیگر بوده‌اند که در مجموع این اقدامات باعث شده که سرقت‌های خرد در شهرهای هدف کاهش یابد به طوری که در یکی از این شهرهای 300 نفر از 800 معتاد متجاهر دستگیر شده دارای سوء سوابق سرقت بوده‌اند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرابرازداشت: متاسفانه به لحاظ عدم همکاری کشورهای غربی مستقر درافغانستان که سکان‌دار بخش اعظمی ازاقدامات اجرایی در این کشور هستند هیچگونه رفتاری از سوی آنها که نشان‌دهنده کاهش کشت خشخاش و مواد مخدر و همچنین مهار و توقف آن باشد مشاهده نمی‌شود. اما براساس اطلاعات دریافتی ما نزولات آسمانی در سال 96 می‌تواند منجر به افزایش و حدنصاب رکورد جدیدی در زمینه تولید مواد مخدر در افغانستان خواهیم بود که می تواند برای منطقه و جهان تاثیرگذار باشد.

وی درخصوص زمان اعلام نتایج شیوع شناسی مواد مخدر در کشور اظهار داشت: بعد از اینکه مراجع ذی‌صلاح اجازه انتشار نتایج شیوع‌شناسی مواد مخدر را دادند قطعا این اطلاعات در اختیار اصحاب رسانه و مردم قرار خواهد گرفت اما بعید می‌دانم این نتایج قبل از انتخابات اردیبهشت ما اعلام شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره توزیع و خرید و فروش قرص‌های لاغری و روانگردان در شبکه‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: ما برنامه ویژه‌ای برای کنترل و مهار این موضوع در سال جاری داریم و می‌کوشیم با اصناف مربوطه برنامه مدون و مشخصی را با یکدیگر پیش ببریم.

وی درمورد میزان استفاده از سگ‌های موادیاب و تکثیر آنها گفت: هم اکنون استفاده خوبی از سگ‌های مواد یاب در مبادی در نظر گرفته شده می‌شود ضمن اینکه توفیقات خوبی هم در زمینه تکثیر و آموزش این سگ‌ها کسب کرده‌ایم. همچنین شرایط مرکز سگ مواد یاب هم به مرحله مطلوبی رسیده و می‌کوشیم تا در یکی از استان‌های شرقی کشور این مرکز را به صورت ثابت برای پوشش منطقه‌ای داشته باشیم که البته مرکز فیزیکی آن راه‌اندازی شده و هر کس هر میزانی را به عنوان زمان دسترسی به مواد مخدر در کشور در هر جایگاهی اعلام کند دروغ و اشتباه است.

مویدی گفت: مافیای مواد مخدر در دنیا طوری عمل می‌کند که امکان ندارد تمام راه‌ها برایش بسته باشد اما در مجموع ما تلاش می‌کنیم تا شرایط را برای فعالیت آنها ناایمن کنیم.

وی درباره دریافت تجهیزات مبارزه با مواد مخدر بعد از برجام افزود: ما از نظر تجهیزات خاص مقابله‌ای با مواد مخدر نتوانسته ایم بعد از برجام امکانات خاصی را دریافت کنیم. ضمن اینکه متاسفانه منابع ارزی خرید این تجهیزات نیز تامین نیست البته برای خرید این تجهیزات مشکلی هم نیست و اگر مجلس منابع ارزی این موضوع را اختصاص دهد این کار انجام خواهد شد شاید تجهیزات خریداری شده ما از شرکت های درجه اول دنیا نباشد اما از شرکت‌های درجه دو و سه می‌توانیم آن را تهیه کنیم.

مویدی درباره حذف محکومیت اعدام قاچاقچیان در مجلس گفت: دولت و مجلس و همچنین حاکمیت درصدد برچیدن اعدام قاچاقچیان بین‌المللی مواد مخدر نیستند؛ اما اصلاحاتی درباره مجازات قاچاقچیان صورت خواهد گرفت لذا بهتر است رسانه‌ها و افراد دیگر به این امر خارج از موضوعی که گفتم نپردازند ضمن اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر با اصلاح قانون اعدام قاچاقچیان مواد مخدر موافق است اما اجازه حذف کلمه اعدام را نخواهیم داد.

وی درباره توزیع و خرید و فروش متادون در جامعه و اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: این ستاد در این باره نقشی ندارد اما وزارت بهداشت درباره توزیع، فروش و نظارت متادون مسئول اصلی و  این وزارتخانه است که باید در این باره توضیح دهد. البته متاسفانه نشتی هم درباره متادون در جامعه وجود دارد که ما هم آن را مشاهده می‌کنیم و مردم از این موضوع آسیب می‌بینند در مجموع امیدواریم که روزی برسد که وزارت بهداشت به این نشست سامان بدهد و سامانه تی‌تک نتوانسته در این زمینه مشکلی را حل کند و خورد و خوراک هر معتاد متجاهر در مراکز اسکان و نگهداری آنها در طول روز بیش از 10 هزار تومان هزینه دارد که این هزینه بر دوش مردم و بودجه عمومی است.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب