امروز: سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/23]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 19692 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۳:۶:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

اقتصاددان و استاد دانشگاه اصفهان:

اصلی ترین و موثر ترین سرمایه گذاری دربخش سلامت، آموزش از سنین کودکی و پیشگیری است

خبرایران:استاد دانشگاه اصفهان گفت: اصلی ترین و موثرترین سرمایه گذاری در بحث بهداشت و درمان، در کودکان و بالاترین نرخ آموزش در پیش دبستانی و دبستان است و ۵ برابر از متوسطه و تحصیلات عالیه جواب می دهد و بر آموزش کودکان باید متمرکز شد .
اصلی ترین و موثر ترین سرمایه گذاری دربخش سلامت، آموزش از سنین کودکی و پیشگیری است

به گزارش خبرایران از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، دکتر محسن رنانی در نشست نقش پزشکان در توسعه ملی در پژوهشکده فردوسی مدیریت درمان تامین اجتماعی اصفهان افزود: تمرین  گفتگو را آموزش دهیم و برای شروع می توان مطب های پزشکان به عنوان کارگاه آموزشی برای تمرین این مهم استفاده کرد و جرات حرف زدن را به مردم داد.

وی تاکید کرد: ‌در بحث آموزش بهداشت و درمان باید ضمن یادآوری و باز آموزی موارد پیشگیری و تحولات الگوی مصرف و تغذیه در راستای ترویج گفتگو و ارتقای رفتار ارتباطی نیز نگاه ویژه داشت.

دکتر رنانی گفت: طرح پایش ملی سلامت را باید جدی گرفت و وضعیت سلامت جامعه و ایجاد نقشه راه سلامت که نیاز به یک حرکت ملی دارد که مردم حداقل یک بار غربالگری شوند که چه بیماری پنهان و آشکار دارند.

وی ادامه داد: باید جامعه پزشکان بسیج شوند و با ۲۲۰هزار مطب موجود، هر مطب ۳۷۰ مراجعه کننده مراجعان محل مطب خود را پایش کنند و اطلاعات جمع آوری شود و در یک سیستم یکپارچه وسراسری ذخیره و یک نقشه ملی سلامت را طراحی کنند.

دکتر رنانی با بیان اینکه در سال ۹۲ هزینه درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی در استان اصفهان ۲۲۰میلیارد تومان بود و در سال ۹۳ به ۵۴۰میلیارد و در سال ۹۴ به ۱۰۰۰میلیارد رسیده است، گفت: این پیام خوبی نیست و این هزینه ها باید متوقف شود که با معضلات اجتماعی روبرو می شویم و اگر ادامه داشته باشد که باید به فکر چاپ پول بود که با تورم مواجه می شویم.

استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور گفت: اکثریت پزشکان از این طرح منتفع شده اند و جامعه پزشکی از ایرادات طرح خبر دارند ولی سکوت کرده اند و هیچ نقد سازنده ای نمی بینیم .

دکتر رنانی اظهار داشت: پزشکان با برخوردار بودن قدرت ثروت ومنزلت از دیگر اقشار این جامعه که معلمان و اتاق بازرگانی و نهاد های عمومی هستند از قدرت بالای برای فرهنگ رفتاری و اقتصادی اجتماعی در جامعه بر خوردارند.

وی افزود: پزشکان در دو بعد سرمایه اقتصادی و انسانی متمرکز شده اند و در دو بعد رفتاری و فرهنگی وارد نشده اند.

دکتر رنانی گفت: جامعه پزشکی بیش از آموزش و پرورش باید نقش ترویجی فرهنگی را داشته باشد و این اختلال ارتباطی که در زمان امیر کبیر و تا به الان هم هست باید حل شود و مردم نسبت به حقوق خود آشنا شوند و بتوانند از حقوق خود دفاع کنند و نیاز به یک بسیج شدن همگانی برای حل این مهم دارد که این اختلال رفتاری را ریشه کن کرد وبا این کار عزت نفس را به جامعه بازگرداند.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب