امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 15273 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۶:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

ضرورت فهم پیشنه تاریخی و لمس اتفاقات گذشته در بازآفرینی و احیای شهرها

خبرایران : مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن حضور در آیین رونمایی از کتاب نگاهی به دروازه غار به قلم دکتر احمد مسجد جامعی، این اقدام را بسیار ارزشمند و کارآمد ارزیابی کرد.
ضرورت فهم پیشنه تاریخی و لمس اتفاقات گذشته در بازآفرینی و احیای شهرها

به گزارش خبرایران از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، فتح اللهی در آیین رونمایی از کتاب نگاهی به دروازه غار به قلم دکتر احمد مسجد جامعی ضمن تقدیر از این کار ارزشمند، خاطرنشان کرد: آنچه از کالبد شهر می بینیم شاید 10% واقعیت شهر ما است و 90% شهر نیاز به اندیشمندان، حکیمان و طبیبانی دارد که با نگاه تیزبین خود روایت جدیدتری از شهر را برای ما بازگو کنند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن تاکید بر ضرورت استفاده مدیران، مجریان و شهرسازان از تجربیات گذشته و پیشینه های تاریخی شهر، اظهار داشت: شاید یکی از اشکالات طرح های شهری ما این بوده که چنین نگاهی در آن ضعیف بوده و بیشتر بر ابزارهای جدید ساختمان سازی و چگونگی بهم پیوستن آن ها پرداخته است تا کالبد شکافی اجتماع و آثاری که تاریخ، قصه ها، جوانمردی ها و روح و روان گذشتگان را در دل خود ثبت و ضبط کرده اند.

فتح اللهی افزود: شهر نیازمند پژوهشگرانی است که نهفته های تاریخی آن را برای شهروندان بازگو کند و ضروری است بازآفرینی و احیای شهرها نیز مبتنی بر فهم گذشته صورت پذیرد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به اقدام ارزشمند دکتر مسجد جامعی جهت تدوین کتاب دروازه غار، یادآور شد: گذشته محله دروازه غار به 7 دوره تقسیم شده است که دوره ی اخیر مربوط به دوران پس از انقلاب و تشکیل اولین شورای محلی در این محله با عنوان شورای گودنشینان است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که در دوران حکومت شاهنشاهی 80 میلیارد دلار از سوی شاه فهد به منظور کسب رضایت و آرام کردن صدای اعتراضات ساکنان محله دروازه غار به اقدامات دولت پهلوی اعطا شد، تصریح کرد: این مبلغ پس از سرنگونی رژیم شاهنشاهی از سوی نخستین شهردار وقت صرف تملک گود عرب ها، آزاد سازی زمین و احداث پارک و سایر عملیات های عمرانی در این محله شد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران عنوان کرد: نگاه انسانی و برگرفته از منویات انقلاب اسلامی مبنی بر تشکیل اولین شورای محلی در محله دروازه غار و حضور ساکنان این محله در لحظات تاریخی مبارزه، جنگ و دفاع برای ساختن آینده بهتر است که ارزشی بیش از مبالغ هزینه شده و آثار کالبدی و ظاهری این محله دارد.

فتح اللهی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل ستاد بازآفرینی پایدار شهری در سطح ملی به ریاست رئیس محترم جمهور و همچنین ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران به ریاست شهردار محترم، گفت: امید است با ورود نهادهای مسئول در بازآفرینی و نوسازی بافت های فرسوده شهری بتوانیم با نگاهی جامع، آینده شهر را بهتر از گذشته رقم بزنیم.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب