امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14773 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۹:۴۹:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

آسیب‌های استعمال دخانیات در چهره‌های مشهور جهان و ایران؛

ناصر حجازی، محمدعلی اینانلو و علامه جعفری و یوهان کرایف قربانی سیگار شدند

خبرایران: دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات از ۴ شخصیت معروف ایرانی و بین‌المللی از جمله یوهان کرایف-فوتبالیست و مربی اسبق هلند، محمدعلی اینانلو-کارشناس طبیعت،علامه جعفری-فیلسوف و ناصر حجازی-دروازه‌بان و مربی اسبق استقلال به عنوان قربانیان دخانیات ابراز تأسف کرد.
ناصر حجازی، محمدعلی اینانلو و علامه جعفری و یوهان کرایف قربانی سیگار شدند

محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات که عنوان عضو ایرانی گروه برنامه ریزی و نماینده کشوری گارد (اتحادیه جهانی علیه بیماریهای تنفسی) نیز بر عهده دارد، درباره آسیب‌های استعمال دخانیات در چهره‌های مشهور در دنیا و ایران به برخی از آنان از جمله یوهان کرایف - فوتبالیست و مربی سابق فوتبال هلند، محمدعلی اینانلو - کارشناس طبیعت، علامه جعفری - فیلسوف و ناصر حجازی - دروازه‌بان و مربی اسبق استقلال اشاره کرد و افزود: واقعاً حیف است چنین افرادی به دلیل استعمال دخانیات نتوانستند آنطور که باید و شاید عمر بیشتری کنند.
وی با پرداختن به هر کدام از این افراد به یوهان کرایف اشاره کرد و افزود: یوهان کرایف فردی بود که عنوان کرده بود که زمین‌های فوتبال دنیا را اسیر خود کرده است ولی در نهایت این سیگار بود که او را اسیر خود کرده است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه به شخصیت محمدعلی اینانلو - کارشناس طبیعت، مستند ساز و مجری تلویزیون که زمستان سال ۹۴ فوت کرد، اشاره و افزود: آقای اینانلو خیلی زود بود که ما را ترک کند و به قول یکی از دوستانش که پس از فوتش در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود اگر این مرد سیگارش را ترک می‌کرد به این زودی‌ها ما را ترک نمی‌کرد.
علامه جعفری سیگار را با سیگار روشن می‌کرد
مسجدی همچنین به شخصیت بزرگی چون علامه محمدتقی جعفری، از جملهٔ مفسرین بزرگ نهج البلاغه، فیلسوف مسلمان و مولوی‌شناسان معاصر کشورمان نیز اشاره کرد و افزود: به واقع چنین فردی هر ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال پا به روی زمین می‌گذارد ولی این در حالی بود که علامه جعفری فردی بود که سیگار را با سیگار روشن می‌کرد.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه تشریح شخصیت علامه جعفری و مشکلاتی که استعمال سیگار برای او به وجود آورده بود توضیح داد: یک زمانی علامه جعفری نزد بنده آمد، به او گفتم که به هیچ عنوان چایی نخورید و وقتی علت را پرسیدند به خدمتشان عرض کردم می‌خواهم از شما آندوسکوپی بگیرم، پس از آندوسکوپی معلوم شد که از زیر گلو تا پایین معده و روده وی عوارض سرطان به دلیل استعمال دخانیات پیش رفته است و پس از چند هفته نیز این شخصیت مطرح مسلمان ایرانی فوت کرد.
عضو ایرانی گروه برنامه ریزی و نماینده کشوری گارد (اتحادیه جهانی علیه بیماریهای تنفسی) با اشاره به شخصیت محبوب ناصر حجازی به عنوان دروازه‌بان و مربی اسبق استقلال (تاج) که او نیز در اسارت استعمال دخانیات بود از استعمال دخانیات و رواج آن بین هنرمندان و ورزشکاران ابراز تأسف کرد.
ارسال فتوای آیت الله مکارم شیرازی در نهی استعمال دخانیات به سازمان بهداشت جهانی
مسجدی بیان داشت: این در حالی است که ما وقتی به نزد چهار مرجع تقلید رفته بودیم آنها احکام بسیار مترقی در نهی استعمال دخانیات اعمال کردند به طوریکه فتوای آیت الله مکارم شیرازی به عنوان یک مرجع شیعه به صورت یک کتابچه در آمد و برای سازمان بهداشت جهانی ارسال کردیم و آنها متعجب بودند که چطور یک روحانی دینی آنقدر به مساله عوارض استعمال دخانیات اشراف دارد.
کشت، برداشت، تولید، توزیع، فروش و مصرف دخانیات، براساس فتوای آیت الله نوری همدانی حرام است
عضو ایرانی گروه برنامه ریزی و نماینده کشوری گارد (اتحادیه جهانی علیه بیماریهای تنفسی) همچنین به فتوای آیت الله نوری همدانی اشاره کرد و افزود: ایشان براساس دستخط فتوایی که ارائه دادند کشت، برداشت، تولید، توزیع، فروش و مصرف دخانیات را حرام عنوان کردند.
میرزای شیرازی - پرچمدار نخست مبارزه با استعمال دخانیات در جهان
مسجدی در خاتمه با گریزی به فتوای میرزای شیرازی در زمینه حرام کردن توتون و تنباکو و قلیان در زمان پادشاهی ناصرالدین شاه خاطرنشان کرد: این فتوای مرجع شیعه نخستین و به نوعی ایشان پرچم‌دار مبارزه با دخانیات در جهان بودند زیرا قبل و حتی بعد از ایشان هیچ کسی چنین فتوای مطرح سیاسی در نهی عوارض دخانیات ارائه نکردند

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب