امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14395 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۵:۳۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی؛

اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو گروه جاده ابریشم برگزار شد

خبرایران: ششمين اجلاس وزراي گردشگري كشورهاي عضو گروه جاده ابريشم سازمان جهاني جهانگردي امروز با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درحاشيه نمايشگاه ITB در شهربرلين آلمان برگزار شد.
اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو گروه جاده ابریشم برگزار شد

به گزارش خبرایران از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو گروه جاده ابریشم سازمان جهانی جهانگردی که با حضور طالب ريفاعي دبیر کل UNWTO ، وزراي گردشگري، مقامات و سفراي كشورهاي عضو كميته جاده ابريشم برگزار شد، درباره اقدامات و فعاليت هاي سازمان در خصوص توسعه همكاري ها در قالب جاده ابريشم اظهار داشت:

مایه مباهات و خرسندی اینجانب می باشد که در این نشست مهم پیرامون یکی از برجسته ترین میراث بجای مانده از تمدن های کهن بشریت و نحوه توسعه گردشگری بعنوان ابزاری جهت توسعه اقتصادی، اجتماعی و نزدیکی ملل به یکدیگر مطالبی را بعرض برسانم.

وی تشریح کرد: امروزه می توان شبکه راه های ابریشم را یک کریدور تجاری فرهنگی نامید که سه تمدن بزرگ جهانی یعنی چین، پارس و روم را در دوران تاریخی به هم متصل می نمود و جدا از تبادلات اقتصادی و تجاری، به عنوان بستری از مراودات فرهنگی، زبانی و تمدنی عمل می کرد.

رحمانی موحد با بیان اینکه مسیر اصلی راه ابریشم در ایران امروز، راه‌های تاریخی ترکیه و عراق امروزی را به راه‌های تاریخی آسیای میانه و یا در نگاهی وسیع‌تر تمدن باستانی چین را از طریق ایران باستان به تمدن روم باستان  پیوند می‌دهد، گفت: اصلی ترین بخش این راه که امروزه مرزهای شمال غربی ایران را به مرزهای شرقی فعلی ایران متصل می کند تقریبا منطبق بر راههای امروزی (خصوصا راه آهن) این محدوده است که خوشبختانه شاخه های اصلی راه ابریشم در ایران از مسیرهای اصلی این راه بوده اند و امروزه از راه های اصلی گردشگری کشور بشمار می روند.

وی خاطر نشان کرد: بدیهی است با توسعه راه ابریشم، کلیه شهرها و روستاهای مسیر از یک نوع بینش جدید در عرصه فرهنگی برخوردار خواهند شد.

معاون گردشگری افزود: چنانچه ظرفیت فرهنگی مسیر از طریق آگاه سازی و حفظ فرهنگ بومی مورد توجه قرار گیرد، نتیجه آن انتقال فرهنگ بومی و توجه به داشته های بومی خواهد بود که خود یکی از جاذبه های گردشگری بشمار می رود. از این رو بمنظور توسعه گردشگری در مسیر راه ابریشم لزوم احیا و پررنگ نمودن فرهنگ ها، آئین و سنن متنوع کشورهای حوزه آن جاده بعنوان جاذبه مهم در جذب گردشگر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

رحمانی موحد همچنین با اشاره به اینکه بی تردید توسعه گردشگری پایدار در مناطق عبوری راه ابریشم منجر به اثرات مثبت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی خواهد شد، اظهار داشت:  این شرایط خود مستلزم تدوین راهبردهای موثر در حوزه های طراحی و برنامه ریزی گردشگری، توسعه و همچنین بازاریابی و تبلیغات در سطوح محلی، منطقه ای و بین المللی است.

وی تصریح کرد: تحقق چنین آرمانی بی شک زمینه های بسیار مناسبی را جهت انتفاع کشورهای مسیر جاده فراهم خواهد آورد و به نزدیکی مناسبات سیاسی، اقتصادی و همچنین تعاملات سازنده فرهنگی ملت ها خواهد انجامید. 

این مقام مسئول به نمایندگی از کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران افتخار این را دارد که طی چند سال گذشته در راستای توسعه گردشگری در مسیر جاده ابریشم اقدامات قابل توجهی را بعمل آورده است؛ لذا در این ارتباط ضمن شناسایی مسیرهای مختلف جاده ابریشم در داخل کشور و ظرفیت های بالقوه و بالفعل گردشگری در آن مسیرها، سند ملی توسعه و مدیریت راه ابریشم تهیه و تدوین گردیده است.

رحمانی موحد با اشاره به اینکه بر این اساس آئین نامه و دستورالعمل مربوطه تنظیم و به زودی جهت اجرا به استان های مربوطه ابلاغ خواهد شد، یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بهره برداری از ظرفیت های تبلیغاتی خود، فعالیت های متنوعی را جهت معرفی حوزه های گردشگری مسیر جاده ابریشم بعمل آورد.

این مقام مسئول در پایان خطاب به جمع حاضر گفت: اینجانب همچنین افتخار دارم به اطلاع برسانم که ششمین نشست کارگروه برنامه جاده ابریشم سازمان جهانی گردشگری طی روزهای 22 لغایت 25 آوریل 2016 در شهر زیبای ارومیه واقع در استان آذربایجان غربی ایران برگزار خواهد شد. در این نشست مقرر است پیرامون راهبردها و ابتکارات توسعه تعاملات بین المللی در ارتباط با گردشگری در مسیر جاده ابریشم، نحوه ارتقاء مناسبات و همکاری های فرهنگی بعنوان ابزاری جهت توسعه کارآمد و بازاریابی مشارکتی، ظرفیت سازی و همچنین پیگیری مصوبات این نشست بحث و تبادل نظر بعمل خواهد آمد.

مایلم در پایان به نمایندگی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ضمن دعوت از کلیه مقامات محترم کشورهای عضو برنامه جاده ابریشم سازمان جهانی گردشگری جهت حضور در نشست یاد شده، مراتب آمادگی کشورم را در خصوص احیاء و توسعه اقتصادی و اجتماعی بویژه گردشگری جاده ابریشم اعلام دارم.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب