امروز: شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/20]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 12185 تاریخ انتشار: شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۷:۲۳:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

با اهداء جوایز؛

نخستین جشنواره ملی طراحی صنعتی ایران «آیدیران» برگزار شد

خبرایران: خبرایران: نفرات برگزیده نخستین مسابقه ملی طراحی صنعتی ایران «آیدیران»، با اهداء جوایز، عصر امروز شنبه ۱۸ مهر ماه ۹۴، در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، مورد تجلیل قرار گرفتند.
نخستین جشنواره ملی طراحی صنعتی ایران «آیدیران» برگزار شد

به گزارش خبرنگارخبرایران، نفرات برگزیده نخستین مسابقه ملی طراحی صنعتی ایران «آیدیران»، عصر امروز شنبه ۱۸ مهر ماه ۹۴، با حضور کارشناسان، طراحان و جمعی از اصحاب رسانه، در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، مورد تجلیل قرار گرفتند.

در این مسابقه حدود ۳۰۰ طراح صنعتی آثار خود را در دوازده گروه تخصصی طراحی ارائه کرده بودند که هیئت داوران در مرحله نخست ۴۶ طرح برتر را از میان حدود ۳۰۰ طرح صنعتی ارائه شده انتخاب و سپس از میان این۴۶ طرح برگزیده اولیه، سه طرح را به عنوان برترین طرح ها انتخاب کردند.

 لوازم منزل، لوازم اداری، وسایل نقلیه، طراحی شهری، مبلمان، روشنایی، ایمنی و امنیت، بهداشت و سلامت، ورزش آموزش و سرگرمی، بسته بندی، طراحی پوشاک و زیورآلات، ارتباطات و سیستمهای تعاملی دوازده گروه تخصصی طراحی این مسابقه ملی بودند.

این مسابقه ملی را موسسه طراحان صنعتی ایرانیان «آیدیران» با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار کرد.

 دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه آزاد تهران مرکز، هریک با چهار طرح بیشترین سهم را از طرح های ارائه شده در میان منتخبان داشتند و بعد از این دو دانشگاه، دانشگاههای آزاد مشهد، امیرکبیر و دانشگاه هنر قرار داشتند.

هیئت داوران مسابقه ملی طراحی صنعتی ایران، از استادان مطرح طراحی صنعتی و تولید کنندگان و فعالان صنعت کشور، از جمله دکتر چوپانکاره رئیس دانشکده طراحی صنعتی دانشگاه تهران، دکتر خرم مدیر گروه طراحی صنعتی دانشگاه علم و صنعت، سید جواد ظفرمند معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز و سید رضا لاهیجی از مسئولان سازمان زیبا سازی شهر تهران تشکیل شده بود.

احمد عابدینی، دبیر مسابقه و جشنواره ملی طراحی صنعتی ایران، پیرامون اهداف و رویکردهای برگزاری این جشنواره گفت: هدف از برگزاری این مسابقه، ایجاد ارتباط و اتصال میان طراحان و دانشجویان ایرانی با صنعت کشور بود؛ زیرا نبود طراحی های جذاب و نوآورانه برپایه الگوهای ایرانی و اسلامی در محصولات تولیدی کشور کاملا حس می شد.

 وی افزود: متاسفانه صنایع داخلی در بهترین شرایط طراحی های محصولات خارجی را کپی می کنند و از طرف دیگر بیشتر دانشجویان خلاق و نخبه طراحی صنعتی ایران هم جذب شرکتها و دانشگاه های خارجی می شوند وشاهد هستیم که طراحان ایرانی جزو برترینها از جمله در طراحی خودرو، لوازم منزل و مبلمان جهان هستند.

لازم به یادآوریست؛ این نخستین بار بود که چنین رقابت علمی در کشور برگزار می شد.

هرسال مسابقات زیادی در سراسر جهان برای کشف ایده‌های نو و طراحان جوان و معرفی آنها به صنعت برگزار می‌شود که در نتیجه این مسابقات هزاران ایده طراحی صنعتی خلق و هزاران طراح خلاق جذب بخش های مختلف تولیدی و صنعتی دنیا می شود.

 اولین مسابقات طراحی صنعتی ایران – جشنواره آیدیران ۹۴، با حضور صدها تن از صنایع، دانشگاهیان، طراحان و اهالی رسانه، در روزهای ۱۵ الی ۱۸ مهرماه ۱۳۹۴، در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی – واقع در میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای خیابان صیرفی پور، برگزار شد.

 در این برنامه تلاش شد، تا فرصت بسیار مناسبی برای صنایع و طراحان فراهم شود، تا با یکدیگر آشنا شوند.

سخنران افتتاحیه جشنواره آیدیران: دکتر محمد علی شفیعا

زمان: چهارشنبه ۱۵ مهرماه، ساعت ۱۰ الی ۱۲

دکتر محمد علی شفیعا، دکترا و کارشناسی ارشد فناوری صنعتی، کارشناسی تولید صنعتی، استاد دانشکده های مهندسی صنایع و مهندسی پیشرفت دانشگاه علم وصنعت ایران از سال ۱۳۵۲، ارایه خدمات مشاوره دربرنامه ریزی و ساختاردهی منطفه آزاد ارس، منابع انسانی صنایع فولاد، مس و خودروسازی و راه اندازی گستره ای از کسب و کارها. انتشار۱۱۰ مقاله علمی در سطح ژورنال های داخلی و بین المللی، ترجمه و تالیف ۱۱ جلد کتاب در حوزه های تخصصی. هدایت گروه برنامه ریزی مهندسی صنایع ستاد انقلاب فرهنگی و تدوین ۹ رشته تخصصی در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا. هدایت و مشاوره ۱۰پایان نامه دکترا،۷۷ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۸۹ دانشجوی کارشناسی در رشته هی مهندسی صنایع، مهندسی پیشرفت، کارآفرینی و انتقال فناوری. عضویت در هیئت موسس انجمن های مهندسی صنایع، مدیریت فناوری، کیفیت، ارگونومی، ایمنی صنعتی، عضویت در هیئت تحریریه نشریه های علمی.

سخنران افتتاحیه جشنواره آیدیران

Ralph Wiegmann

رالف ویگمن، متولد سال ۱۹۵۷ هانوور- آلمان است؛ وی از سال ۱۹۹۵ در شهر هانوور مدیریت مجموعه صنایع iF design را برعهده گرفت. رالف از سال ۲۰۰۷ مدیرعاملی انجمن طراحان GmbH، مرکز استعداد طراحی iF design GmbH و مرکز رسانه iF design را برعهده داشت.

 

مجموعه iF از سال ۱۹۵۳ در آلمان قرار دارد که به عنوان یکی از بزرگترین برگزار کنندگان فراخوانهای هنری با رویکرد تجاری – صنعتی در جهان شناخته می شود. این موسسه در سطح دنیا به عنوان نخستین شرکت اعطای جوایز طراحی شناخته می شود. این موسسه همه ساله رویدادهای بزرگ تجاری را رهبری میکند و از طراحان معتبر دنیا برای ساخت و طراحی صنعتی جواهرآلات، کامپیوتر، گوشی همراه و دکوراسیون گرفته تا طراحی گرافیک بسته بندی، وب سایت و تایپوگرافی در فراخوان های این موسسه شرکت می نمایند.

درباره «آیدیران»، موسسه طراحان صنعتی ایرانیان

امروزه، پیشرفت در صنایع مختلف مرهون وجود طراحان صنعتی در تمامی مراحل از طراحی تا ساخت می‌باشد. از اولین لحظات ایده پردازی تا آخرین مرحله تولید همراهی طراحان صنعتی امری اجتناب‌ناپذیر گشته و موفقیت در عرصه‌های مختلف تولیدی وابسته به حضور و دخالت آنان است. گستره وسیع و زمینه‌های گوناگون تخصص باعث گشته تا طراحی صنعتی به عنوان یک مهره کلیدی وعضوی مهم از خانواده صنعت به شمار آید.

از حیث تنوع موضوعات درگیر می‌توان به جرئت گفت تمامی صنایع از صنایع غذایی تا صنایع فضایی از صنایع پتروشیمی تا صنایع نساجی ،خودروسازی ، کشتی‌سازی ، همه و همه جز دسته‌بندی‌های موضوعی این رشته است. همچنین نگاه مفهومی به صنایع ، نوع دیگری از حضور طراحی صنعتی را طلب کرده است. بسته‌بندی، تبلیغات، فروش، بازاریابی،حمل و نقل و …از تخصص‌های یک طراح صنعتی است همه اینها به روی هم چهره یک طراح صنعتی را نمایان می‌کند.

موسسه طراحان صنعتی ایرانیان، با هدف ارتباط سازی هرچه بیشتر بین صنعت و دانشگاه و در جهت رشد و اعتلای رشته طراحی صنعتی بمنظور خدمت مفیدتر به صنعت مملکت بنا نهاده شده است. با توجه به پتانسیل بسیار زیاد نهفته در مجامع علمی این مرز و بوم و نیز شور و اشتیاق دانشجویان برای رشدعلمی و انجام پروژه های صنعتی و کسب مهارتهای زیادتر و تجربیات سودمندتر، موسسه طراحان صنعتی ایرانیان در سال ۱۳۸۶ تاسیس گردید تا با ارتباط سازی بین این دو رکن علمی و عملی باعث سرافرازی و افتخار کشور عزیزمان گردد.

موسسه طراحان صنعتی ایرانیان در سال ۹۳ تصمیم به راه اندازی اولین مسابقات جامع طراحی صنعتی در حوزه های مختلف صنعت گرفت و این مسابقات با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز به فعالیت نمود تا با عنایات حق تعالی بتواند قدمی در جهت اعتلای میهن اسلامی عزیزمان بردارد.

سخنی چند…

شاید شرکت کردن در مسابقات طراحی صنعتی، شیوه ای متداول و مرسوم در دنیای صنعتی برای شناختن طراحان نخبه و نخبه های طراحی باشد؛ ولی این شیوه مرسوم در کشور ما و با شرایط فعلی ضرورتی غیر قابل انکار است. پس از گذشت ۳۲ سال از تاسیس رشته طراحی صنعتی، هنوز این رشته مهم و موثر در صنعت، بدون متولی و صنف و سندیکا و انجمن و نظام و …. رها شده و هنوز که هنوزه ما بعنوان طراحان صنعتی نتوانسته ایم برای خود جایگاهی درست کنیم. بایستی یه این حقیقت معترف باشیم که «از ماست که بر ماست»

خودمانیم که می توانیم برای این صنف جایگاه سازی کنیم ویا نه، با حساسیت ها و حسادتها نه تنها فرصت سازی نکنیم که موقعیت سوزی نماییم. امروزه، جامعه صنعتی ما، بیشتر از هر زمان دیگر با شعار «تولید ملی» و «خرید محصولات داخلی» به ما روی آورده است و حیف است که ما نتوانیم با انبوه ایده ها آنرا سیراب سازیم و حالا که می توانیم با هم، برای رشته مان دست به قدرت نمایی بزنیم، آنرا تبدیل به نشانه ضعف نماییم. حال که این مرز و بوم به تخصص ما نیاز دارد و ما خود میدانیم که چه میتوانیم بنماییم، مانور پرشکوه طراحان صنعتی را در قالب مسابقات سالیانه به نمایش منیّت ها تبدیل کنیم و آنرا تخریب نماییم. شهید مطهری در کتاب حق و باطل جملاتی به این مضمون نوشته‌اند: از کودکی همیشه این سوال برایم مطرح بود که: چرا قطار تا وقتی ایستاده است کسی به او سنگ نمی‌زند… اما وقتی به راه افتاد سنگباران می‌شود…. این معما برایم بود تا وقتی که بزرگ شدم و وارد اجتماع شدم دیدم، این‏ قانون کلی زندگی ماست که هر کسی و هر چیزی تا وقتی که ساکن‏ است مورد احترام است، تا ساکت است مورد تعظیم است… اما همین‌که به راه افتاد و یک قدم برداشت نه تنها کسی کمکش نمی‏کند، بلکه‏ سنگ است که به طرف او پرتاب می‏شود و این نشانه یک جامعه مرده است. ولی یک جامعه زنده فقط برای کسانی احترام قائل است که: متکلم هستند نه‏ ساکت، متحرکند نه ساکن، باخبرترند نه بی‏خبرتر.

به امید روزی که جامعه طراحان صنعتی زنده تر از هر زمان، برای پیشرفت کشور عزیزمان، دست به دست هم دهن

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب