خبرایران رئیس مرکز مطالعات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: سومین همایش ملی و دومین جشنواره ارتقای کیفیت آثار محصولات و فعالیتهای فرهنگی، روزهای دوشنبه و سه شنبه ۴ و ۵ خرداد ماه سال جاری از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «سومین همایش ملی و دومین جشنواره ارتقای کیفیت آثار محصولات و فعالیتهای فرهنگی» ظهر امروز شنبه ۲ خرداد ماه ۹۴، با حضور «سید مجید کمالی» رئیس مرکز مطالعات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و دبیر همایش، «مهدی ناظمی اردکانی» رئیس کمیته علمی همایش و اصحاب رسانه، در سالن جلسات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار و دراین نشست خبری «سید مجید کمالی» رئیس مرکز مطالعات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و دبیر همایش و جشنواره اظهارداشت: سومین همایش ملی و دومین جشنواره ارتقای کیفیت آثار محصولات و فعالیتهای فرهنگی، روزهای دوشنبه و سه شنبه ۴ و ۵ خرداد ماه سالجاری، از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز مطالعات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اهداف و افقهای سومین همایش ملی و دومین جشنواره، تصریح کرد: حدود یک سال جلسات متعدد کمیته علمی و اجرایی و شورای سیاستگذاری در بخشهای محتوایی و علمی برگزار شده و فعالیت برای برگزاری دوره سوم، بلافاصله بعد از دوره دوم آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: محورهای علمی همایش شامل مبانی اصول، ارزشها و اهداف کیفیت فعالیتها و محصولات فرهنگی، آسیبها، چالشها، متغیرها و عوامل مؤثر بر ارتقای کیفیت فعالیتها و محصولات فرهنگی، فرآیندها، روشها و استانداردهای ارتقای کیفیت فعالیتها و محصولات فرهنگی مبتنی بر آموزههای دینی و فرهنگی بومی، نقشها و وظایف دستگاهها، نخبگان و ذینفعان در ارتقای کیفیت فعالیتها و محصولات فرهنگی و محور ویژه «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» برگزار خواهد شد.
کمالی افزود: برای اجرای این همایش تقریبا ۲۴ دستگاه فرهنگی ما را همراهی کردند و شورای انقلاب فرهنگی، اوقاف، دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری، حوزه هنری، صداوسیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مؤسسه امام خمینی، پژوهشگاه باقرالعلوم، سازمان فرهنگی هنری متولی اصلی این همایش است و ۱۷۳ مقاله به دبیرخانه ارسال شده که از این تعداد چکیده ۱۶۸ مقاله در کتابچه همایش منتشر خواهد شد؛ همچنین ۲۰ مقاله در پنلهای تخصصی بررسی و در نهایت ۶ مقاله برتر مشخص شده و تقدیر میشوند.
وی با اشاره به تعیین زمانبندی برگزاری پنلهای تخصصی و کارگاههای آموزشی این دوره از همایش گفت: استادان، دستگاههای مشارکت کننده، زمان و موضوع کارگاهها مشخص شده و اطلاعرسانی شده است. دوشنبه ۴ خرداد ماه در روز اول همایش، برنامهریزی به این صورت بوده است که افتتاحیه و اختتامیه همایش در همین روز برگزار شود. صبح افتتاحیه و ساعت ۱۷ اختتامیه همایش در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار میشود. در روز دوم همایش نیز نمایشگاه محصولات فرهنگی دستگاهها و کارگاههای آموزشی و علمی برگزار خواهد شد.
کمالی با اشاره به جزییات برگزاری این مراسم ها گفت: برنامههای مختلفی برای افتتاحیه و اختتامیه در نظر گرفته شده است. علاوه بر تقدیر از مقالات برتر، جایزه و نشان ویژه جشنواره ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی به بهترین محصول فرهنگی تولید شده در حوزه دفاع مقدس اهدا میشود.
در ادامه این نشست خبری «مهدی ناظمی اردکانی» رئیس کمیته علمی همایش اظهارداشت: در زندگی از کالا و محصولات مختلفی استفاده میکنیم و فناوری هم به خدمت انسان آمده تا محصولات با کیفیت بالاتری تولید شود. اگر در گذشته کمیت تولید اهمیت داشت، امروزه بحث کیفیت در دنیا مطرح شده است. هر کالایی که استاندارد داشته باشد میتواند در دنیا تولید و توزیع شود اما این سنجش کیفیت، در کالا و محصولات صنعتی و غذایی مشخص است و در حوزه فرهنگ، نظام سنجش کیفیت کالاهای فرهنگی به وجود نیامده است.
ناظمی اردکانی با اشاره به اینکه، همایش ارتقای کیفیت، آغاز راه تعیین استاندارها و ضوابط تولید است، افزود: امیدواریم در این همایش و جشنواره، صاحبنظران و اندیشمندان و دستگاههای تولید کننده و توزیع کننده محصولات فرهنگی فعال شوند و ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی، به دغدغه تبدیل شود.
وی با ارائه آماری از مقالات دریافتی، اظهار داشت: امسال اکثریت مقالات ارسال شده به دبیرخانه از طرف خود دستگاههای مشارکت کننده است و ما شاهد حضور ۱۳۳ مقاله از طرف دستگاهها هستیم. امیدواریم در دورههای بعدی، تمامی دستگاههای شرکت کننده فعالیت بیشتری داشته باشند.
ناظمی اردکانی، از سازمان صداوسیما و مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان فعالترین دستگاههای فرهنگی همایش یاد کرد و گفت: از صداوسیما ۱۰ مقاله درخواست کرده بودیم اما ۱۴ مقاله از این سازمان ارسال شده است. از مرکز رسیدگی به امور مساجد هم ۷ درخواست مقاله و ۸ تعهد نگارش مقاله داشتیم اما ۲۲ مقاله از این سازمان به دبیرخانه رسیده است. البته که مشارکت در این همایش اجباری نیست و امیدواریم سازمانها و دستگاهها، مشارکت داوطلبانه و فعالتری داشته باشند.
وی با اشاره به دستاوردهای دورههای اول و دوم این همایش نیز تاکید کرد: در دوره اول در فضای فرهنگی کشور طرح موضوع انجام شد و دوره دوم، شاهد ایجاد محورهای موضوعی دقیق و مشخص بودیم که در آن، علاوه بر دستگاههای مختلف، مراکز علمی و پژوهشی هم مشارکت گستردهای داشتند. سال گذشته از دستگاهها خواستیم خودشان ضوابط و معیارهایی را تدوین کرده و محصولات خودشان را مورد سنجش قرار دهند. امسال یک قدم جلوتر رفته و دستگاهها به شکل جدیتری وارد شده و شاهد حضور ۲۳ سازمان و دستگاه فرهنگی هستیم.
رئیس کمیته علمی همایش، با بیان اینکه کشور ما به طور داوطلبانه به سازمان استاندارد جهانی پیوسته است و اگر کالایی در کشور تولید شود به راحتی میتواند در دیگر کشورها عرضه شود چون مطابق استاندارد جهانی است، گفت: اما روی کالا و محصولات فرهنگی چنین نظاماتی شکل نگرفته است، چون کشور ما در زمینه کالای فرهنگی روی ویژگی اسلامی و ایدئولوژیک آن برنامه دارد و بحث کالای فرهنگی ویژگی خاصی دارد به خصوص در کشور ما فرهنگ خاصی از آن مدنظر است.
بنابراین گزارش، سومین همایش ملی و دومین جشنواره ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی، به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مشارکت ۲۵ سازمان و نهاد فرهنگی، علمی و حوزوی، از جمله آستان قدس رضوی، صدا و سیما، حوزه هنری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روزهای 4 و 5 خرداد ماه ۹۴ در برج میلاد برگزار خواهد شد.