امروز: جمعه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/05/02]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 9791 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲:۴۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

دكتر كاتوزيان دراولين كنفرانس ملی ژئومكانيک مطرح کرد؛

پژوهشگاه نفت آماده ارايه خدمات در زمينه مطالعات و برداشت صيانتی از مخازن است

دكتر حميد رضا كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت، در اولين كنفرانس ژئومكانيک نفت با بيان اين كه كشور ما از بزرگترين كشورهاي دارنده منابع نفت و گاز محسوب مي شود گفت: رشد روزافزون نياز به منابع هيدروكربوري باعث شده ايران همچنان با عنوان توليد كننده عمده در اين زمينه ايفاي نقش كند.
پژوهشگاه نفت آماده ارايه خدمات در زمينه مطالعات و برداشت صيانتی از مخازن است

به گزارش خبرایران از روابط عمومی این پژوهشگاه، پژوهشگاه صنعت نفت به لحاظ تجهيزات و آزمايشگاه هاي موجود براي مطالعات ژئومكانيک مخازن و پاسخگويي به نيازهاي صنعت آماده است. در اين راستا اين مركز علاوه بر تجهيزات آزمايشگاهي، دسترسي به نرم افزارهاي شبيه ساز ژئومكانيك را نيز توسعه داده است و آماده همكاري در زمينه مطالعات علمي مخازن در راستاي برداشت صيانتي و ازدياد ضريب برداشت است.

دكتر حميد رضا كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت، در اولين كنفرانس ژئومكانيك نفت كه روز سه شنبه 22 ارديبهشت ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با بيان اين كه كشور ما از بزرگترين كشورهاي دارنده منابع نفت و گاز محسوب مي شود گفت: رشد روزافزون نياز به منابع هيدروكربوري باعث شده ايران همچنان با عنوان توليد كننده عمده در اين زمينه ايفاي نقش كند.

رييس پژوهشگاه با اشاره به حساسيت دولت و مجلس بر موضوع برداشت صيانتي از منابع همزمان با ازدياد برداشت اظهار داشت: يكي از دلايل مخالفت با قراردادهاي مشاركت در توليد، موضوع برداشت غيرصيانتي توسط شركاء خارجي است كه بايد مراقب بود مخاطره اي مورد توجه منابع ملي و زيرزميني ما نشود.

وي در ادامه تصريح كرد: براي برداشت صحيح از منابع نياز به شناخت درست مخزن و مديريت صحيح آن داريم كه لازم است در اين زمينه، سرمايه گذاري مادي و علمي مناسبي انجام شود.

اين مقام مسئول يكي از ابزارهاي مورد توجه در توليد صيانتي را به كارگيري ابزارهاي علمي مانند ژئومكانيك دانست و افزود: از اين ابزار در خارج از كشور در شناخت ميادين و مخازن و حفر چاه ها در مكان هاي مناسب استفاده هاي موثر شده و ما نيز بايد به اين سمت حركت كنيم.

وي با بيان اين كه ژئومكانيك در تفسير و تحليل شرايط مخزن و پيش بيني آينده آن بسيار ياري رسان است و اطلاعات خوبي در اختيار قرار مي دهد گفت: به دليل استفاده كم از اين ابزار موثر، گاهي اوقات چاه هايي را حفر كرده ايم كه مخاطراتي را به وجود آورده و يا توان ارايه و توليد كافي از منبع را نداشته است.

كاتوزيان با اشاره به وجود ميادين بزرگي نظير اهواز، مارون و گچساران در كشور گفت: از آن جا كه مطالعه ژئومكانيك كامل انجام نشده است بانك اطلاعاتي ما در خصوص اين ميادين كافي نيست و اين موضوع بيانگر آن است كه بايد به طور جدي تري از اين علوم براي تجزيه و تحليل زمين و مخازن و جمع آوري اطلاعات بهره برداري شود.

وي با اشاره به لزوم واقع بيني در مطالعات مخزن گفت: اين مطالعات بايد پاسخگوي نيازهاي مصرف كننده و صنعت باشد و فرضيات ساده كه در دانشگاه براي آموزش به دانشجويان استفاده مي شود در اينجا مد نظر نيست و واقع بيني در مدل سازي را بايد قطعا سرلوحه مطالعات علمي قرار داد.

رييس پژوهشگاه ابراز اميدواري كرد كه اين كنفرانس باعث تبادل اطلاعات بين نهادهاي ذيربط و متقاضيان حوزه ژئومكانيك در پيشبرد اهداف ما در برداشت صيانتي از مخازن شود و مطالعات مي بايست به گونه اي انجام پذيرد تا مديران توليد بتوانند از نتايج آن در برنامه ريزي و مديريت استفاده كنند.

خاطر نشان مي شود اولین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت 22 تا 23 اردیبهشت ماه سال جاری در مركز همايش هاي بين المللي پژوهشگاه صنعت نفت تهران برگزار می شود.

 

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب