خبرایران: مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور از تخصیص ۲ میلیارد تومان بودجه به اتحادیه قرآن و عترت و نیز ارایه طرح ویژه برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشورامروز با حضور حضور«حسن محمدی» مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور و اصحاب رسانه برگزار و دراین نشست خبری با اشاره به شعار سال مبنی بر دولت، ملت، همدلی و همزبانی و لزوم توجه مدیران، مشکلات و چالش های موسسات قرآنی گفت: امیدواریم امسال شاهد ارتباط تنگاتنگی بین مدیران دولتی با بدنه مردم باشیم تا مشکلات این حوزه را حل کنیم، اعتقاد داریم موسسات قرانی مردم نهاد بزرگترین ساختار مدنی در حوزه فرهنگ کشور هستند و آزاد کردن ظرفیت این موسسات در راستای سیاست های نظام می تواند بسیار موثر باشد.
وی عنوان کرد: بهره مندی از ظرفیت موسسات مردمی می تواند در رشد و توسعه فعالیت های قرآنی نقش بسزایی داشته باشد و شایسته است در سالی که به نام دولت، ملت، همدلی و همزبانی نامگذاری شده مدیران و دولتمردان به دنبال رفع مشکلات عدیده موسسات قرآنی مردم نهاد باشند که با آن دست و پنجه نرم می کنند.
محمدی با اعلام خبر قطع بیمه فعالان قرآنی عنوان کرد: متاسفانه در ابتدای سال 94 با خبر قطع بیمه فعالان موسسات قرآنی مواجه شدیم و در همان ابتدا اعتراضات خود را اعلام کردیم و خوشبختانه این موضوع پیگیری شد و کسانی که پیش از نتوانستند بیمه شوند می توانند مجددا ثبت نام کنند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور تصریح کرد: بررسی روند فعال شدن صندوق بیمه فعالان قرآنی موضوع جلسه هفته آینده کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
محمدی با اشاره به ارایه پیشنهادی در خصوص برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن با طرحی نوین گفت: شاید کم و بیش حرف و حدیث هایی را که در خصوص عدم برگزاری نمایشگاه قرآن امسال مطرح می شود را شنیده باشیم بر همین اساس اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با حجت الاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و پیشنهاداتی در خصوص ارایه طرح های نوین برگزاری نمایشگاه ارایه کرد.
وی افزود: نهایتا طرحی از سوی اتحادیه تشکل های قرآن و عترت با هدف نشان دادن آرمان شهر قرآنی تصویب شد اما با زمان بندی محدود بعید است این طرح به طور کامل در نمایشگاه قرآن امسال برگزار شود.
محمدی با اشاره به طرح ادغام اتحادیه موسسات قرآنی مردم نهاد گفت: در سال 93 شاهد اتفاق مبارکی در حوزه فعالیت های قرآنی بودیم و آن ادغام اتحادیه موسسات قرانی بود.امیدواریم امسال بحث اجرایی فعالیت این اتحادیه پیگیری شود و یکی از مهمترین دغدغه های ما پیگیری مطالبات موسسات قرآنی از سوی این اتحادیه شود.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به تخصیص بخشی از بودجه قرآنی سال 93 گفت: طی چند روز گذشته بخشی از اعتبارات سال 93 پس از چندین ماه تاخیر تخصیص یافت و بر همین اساس فعالیت های اتحادیه تشکل های قرآن و عترت که در سال 93 پیش بینی شده بود امسال با توجه به این اعتبار اجرا می شود.
وی عنوان کرد: اعتبار تخصیص یافته بالغ بر 2 میلیارد تومان است که بر اساس آن برنامه های خود را در حوزه های مختلف طراحی می کند به عنوان مثال در حوزه تبلیغ و ترویج جشنواره های رسانه های مکتوب و دیجیتال قرآنی کشور با هدف شناسایی ظرفیت رسانه ای در حوزه قرآن اجرا می شود که امیدواریم پس از برگزاری این جشنواره بانک اطلاعاتی جامع از رسانه های قرآنی کشور شناسایی کنیم.
محمدی با اشاره به دیگر فعالیت های اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور در سال 94 عنوان کرد: امسال بحث برگزاری همایش های سراسری مدیران موسسات قرآنی استان های کشور را در قالب مجمع عمومی خواهیم داشت بر همین اساس اتحادیه تشکل های قرآن و عترت هر استان میزبان برگزاری این همایش در استان خود است.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به برگزاری دوره های آموزش مدیریت به مدیران موسسات قرانی گفت: دوره های آموزش مدیریت ویژه مدیران موسسات قرآنی طراحی شده و با جلساتی که کارگروه آموزشی اتحادیه برگزار می کند سرفصل های آن مشخص شده است، این دوره ها به صورت استانی در مدت سه روز اجرا و مبانی مختلف مدیریتی، بحث های استقلال مالی موسسات، فعالیت های رایانه ای و .. تدریس می شود و پس از این دوره ها آزمون شرکت کنندگان گرفته شده و گواهینامه اهدا می شود.گفتنی است در این دوره ها که تا پایان تابستان 94 به اتمام می رسد بیش از هزار مدیر استانی کشور حضور خواهند داشت.
محمدی با اشاره به طراحی اطلس جامعه موسسات قرآنی گفت: نرم افزاری با هدف معرفی موسسات قرآنی کشور و رویکرد جدید با اتیکیشن اندرویدی طراحی شده و قابلیت مکان یابی نزدیک ترین موسسه قرآنی و مهد قرآن مدنظر کاربر است.
وی افزود: در فاز اول طراحی این اطلس بیش از 600 موسسه قرآنی اتحادیه تشکل های قرآن و عترت شناسایی شده اند و در فازهای بعدی قصد داریم این کار را برای تمام موسسات قرآنی کشور که از سازمان تبلیغات اسلامی و یا معاونت قرآن و عترت ارشاد مجوز دارند، انجام دهیم.
محمدی با اشاره به لزوم توسعه آموزش عمومی قرآن گفت: نزدیک به یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای آموزش قرآن و یک میلیارد و 200 هزار تومان برای آموزش عمومی قرآن پیش بینی کرده ایم. بر همین اساس طرح های آموزش جامع در حوزه های مختلف حفظ، قرائت، تدبر و درک مفاهیم قرآن کریم و همچنین آشنایی با سیره اهل بیت (ع) و نهج البلاغه پیش بینی شده و هر موسسه قرآنی که خواهان برگزاری این دوره های آموزشی باشد 2 میلیون و 400 هزار تومان اعتبار دریافت خواهد کرد.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به راه اندازی صندوق حمایت از فعالان قرآنی گفت: این صندوق با مشارکت موسسه قرض الحسنه رسالت فعال و از اول اردیبهشت ماه به تمام فعالان موسسات قرآنی وام 2 درصد اعطا می کند.
محمدی با اشاره به برگزاری طرح تربیت حافظان قرآن کریم گفت: همزمان با منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و لزوم فرهنگسازی حفظ قرآن کریم طرح رحله با موضوع حفظ 4 جزء قرآن کریم به مدت 2 ماه و به صورت شبانه روزی در ایام تابستان امسال برگزار می شود.
وی افزود: این طرح پس از اتمام ماه مبارک رمضان برگزار می شود و پیش بینی کردیم که 4 هزار نفر را تحت پوشش قرار دهد اما به علت کمبود بودجه طرح رحله در فاز اول با حضور هزار نفر شرکت کننده در 36 مرکز کل کشور برگزار خواهد شد.
محمدی با اشاره به دیگر برنامه های اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور گفت: طرح تدبر در آیات قران مراحل مقدماتی خود را می گذراند که در 10 منطقه کشور با حضور چندین هزار نفر شرکت کننده برگزار می شود.
محمدی با اشاره به برگزاری دوره های آموزش مجازی قرآن گفت: با توجه به خلاهای موجود در بحث آموزش قرآنی موسسات آموزش مجازی با موضوعات تربیت خبرنگار قرآنی، آموزش اظهارنویسی مالیاتی ویژه مدیران موسسات، تبیین فرهنگ نوین قرآنی و ... به صورت مجازی برگزار می شود و در راستای اجرای این طرح پکیج نرم افزاری طراحی شده و شرکت کنندگان پس از پایان دوره ها گواهینامه معتبر دریافت می کنند.
محمدی با اشاره به ارزیابی عملکرد قرآنی کشور در سال گذشته گفت: سال گذشته شاهد رکودی در حوزه فعالیت های قرآنی کشور بودیم و بر اساس نظرسنجی انجام شده که اواخر سال 93 در خبرنامه اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور صورت گرفت بیش از 60 درصد از مخاطبان عملکرد دستگاه ها و نهادهای قرآنی را در سال گذشته ضعیف و خیلی ضعیف ارزیابی کردند و تنها یک درصد از آنها این عملکرد را خیلی خوب ارزیابی کردند.