امروز: پنج شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۴ [2025/05/29]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 8284 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۳:۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین خبرداد؛

برای تولید محصول سالم باید کشاورزان کود را به شکل مناسب استفاده کنند/ مصرف کودهای شیمیایی مضر نیست/ فسفاته مورد نیاز کشور 700 هزار تن است

خبرایران: دکترناصردارایی پورمدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین گفت: با همکاری دولت و وزارت جهاد کشاورزی تلاش داریم کود مورد نیاز بخش کشاورزی کشوربا بهترین کیفیت تولید و تامین شود.
برای تولید محصول سالم باید کشاورزان کود را به شکل مناسب استفاده کنند/ مصرف کودهای شیمیایی مضر نیست/ فسفاته مورد نیاز کشور 700 هزار تن است

به گزارش خبرنگارخبر ایران، نشست خبری شرکت فیدار تجارت سابین واردکننده کودهای شیمیایی و آلی امروز سه شنبه 23 دی ماه 1393 با حضور «دکترناصردارایی پور» مدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین،«محسن بیگدلی» قائم مقام مدیر عامل شرکت فیدار تجارت سابین و اصحاب رسانه برگزار و دراین نشست خبری «ناصر دارایی پور» مدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین اظهارداشت: نهاده های کشاورزی از جمله «کود»، «سم» و «بذر» با کیفیت نقش بسزایی در پیشرفت کشاورزی کشورها دارند و با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالی در کشور، معتقدیم با در اختیار داشتن کود، بذر و سم باکیفیت می توانیم با مدیریت منابع آبی راندمان و بهره وری بخش کشاورزی را افزایش دهیم ،چرا که افزایش تولیدات کشاورزی بین 30 تا 60 درصد ناشی از به کارگیری کودهای شیمیایی، آلی و زیستی با کیفیت است.

مدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین تصریح کرد: باهمکاری با دولت و وزارت جهاد کشاورزی تلاش داریم کود مورد نیاز بخش کشاورزی کشور با بهترین کیفیت تولید و تامین شود که درهمین راستا هم اکنون به دنبال انتقال دانش فنی کودهای فسفاته و آلی از هلند به ایران هستیم و در حال حاضر در پیشرفته ترین کشورهای دنیا از کودهای ترکیبی برای غنی سازی خاک بخش کشاورزی استفاده می شود و دیگر از کودهای تک عنصری استفاده نمی کنند.

این شرکت واردکننده نهاده های کشاورزی عنوان داشت: باید بخش کشاورزی کشور ما نیز به سمت بکارگیری از کودهای ترکیبی سوق داده تا خاک کشاورزی ما نیز حاصل خیز شود و ضمن اینکه در نظر داریم فروشگاه های خرید الکترونیکی کودشیمیایی را برای روستاها ایجاد کنیم که نخستین مرحله آن فردا چهارشنبه24 دی ماه در نمایشگاه نهاده های کشاورزی تهران راه اندازی می شود.

وی خاطرنشان کرد: برنامه تسهیل درفرآیند توزیع کودهای شیمیایی، آلی و زیستی کشوررا ما دربرنامه کاری خود داریم. چراکه معتقدیم برای تولید محصول سالم باید کشاورزان کود را به شکل مناسب و براساس آنالیز خاک استفاده کنند که این مهم نیازمند آموزش و فرهنگ سازی از سوی کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی است اما ما نیز برای کمک به دولت از کارشناسان این بخش در آموزش کشاورزان بهره گرفته ایم.

مدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین ابرازداشت: هم اکنون بخش عمده خاک های کشاورزی ایران به دلیل مصرف بی رویه کود به اراضی بایر تبدیل شده است و کودهای شیمیایی وارداتی یا تولید داخل از هر کشوری که وارد شوند دارای رفرنس و کنترل کیفیت براساس استانداردهای جهانی هستند و وزارت جهاد کشاورزی در واردات کودهای شیمیایی از اتحادیه اروپا نیز سختگیرانه تر عمل می کند.

وی یادآورشد: آنچه مدنظر قرار دارد، نحوه بکارگیری کودهای شیمیایی است که متاسفانه طی سالهای گذشته در بخش کشاورزی به شکل بی رویه ای مورد استفاده قرار گرفته است و کودهای وارداتی چین تنها به ایران صادر نمی شود بلکه این کودها به دیگر کشورهای جهان از جمله امریکا، برزیل و اروپا نیز صادر می شود و دارای استانداردهای جهانی است بنابراین نگرانی مردم برای بکارگیری از کودهای شیمیایی بی مورد است.

دارایی پور افزود: هم اکنون مذاکرات برای انتقال دانش تولید کود فسفاته و آلی از هلند به ایران در حال انجام است و کارخانه کود فسفاته ترکیبی با ظرفیت 500 هزارتن در منطقه ویژه پارس جنوبی در سه مرحله احداث خواهد شد که در مرحله اول به 140 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

وی کود فسفاته مورد نیاز کشور را متناسب با آمار وزارت جهاد کشاورزی 700 هزار تن عنوان کرد و اضافه کرد: پیش بینی می شود تولید 500 هزار تن کود فسفاته باکیفیت در کشور کفاف بخش کشاورزی را می دهد و دیگر نیازی به واردات این کود نخواهیم داشت و با خرید زمین این کارخانه، در مرحله اول واحد تولید کود فسفاته (دارای تمام عناصر مورد نیاز خاک) طی مدت 30 ماه در منطقه پارس جنوبی راه اندازی خواهد شد و پس از آن در مرحله دوم واحد تولید اسید فلوریدریک و گچ طی مدت 8 تا 10 ماه و در مرحله سوم واحد تولید فسفات آلومینیوم طی مدت 12 ماه به بهره برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت فیدار تجارت سابین تاکید کرد: در اروپا حدود 70 درصد کود مصرفی شیمیایی و حدود 30 درصد کود آلی است و در همین راستا برنامه انتقال دانش فنی کودهای آلی از هلند را نیز در برنامه داریم که با فرایند تولید این کود در فضای بسته و محصور شده از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری می شود.

وی درپایان سخنان خود گفت: در این فرآیند مواد اولیه تولید کود آلی از جمله فضولات دامی و باکتری ها و کرم ها در فرایند تولید قرار می گیرند و زمانی که محصول نهایی تولید شد، باکتری ها در فضایی از بین می روند و کود آلی کنترل شده و عاری از باکتری به دست مصرف کنندگان می رسد.

محسن بیگدلی، قائم مقام مدیر عامل شرکت فیدار تجارت سابین نیز در ادامه این نشست خبری اظهارداشت: به عنوان هیئت علمی میادین، من به شخصه در بخش جشنواره ها بودم. محصولات ارگانیک کشاورزی، محصولات بسیار سالمی هستند و ما در شرکت فیدار تجارت سابین، عمدتا هدفمان این نیست که صرفا تامین کننده کود شیمیایی باشیم؛ بلکه با موسسات تخصصی آب و خاک ارتباط داشته و متولی سلامت کود های شیمیایی برای مصرف کنندگان می باشیم. در این زمینه دانش و فناوری را هم به دیگران انتقال می کنیم.

قائم مقام مدیر عامل شرکت فیدار تجارت سابین تصریح کرد: به موازات آن، توجه مان به کودهای ژنتیکی، بیش از کودهای شیمیایی است و بنا داریم در آینده نه چندان دور، کودهای بیولوژیکی را هم در دستور کار خود قرار دهیم.

 

 

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب