امروز: یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/05/18]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 8180 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۶:۳:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

داریوش باباییان اعلام کرد؛

باید فکر اساسی برای وضعیت بازار فیلم کرد/ پیشکسوت‌ها راه را برای جوان‌ها در جشنواره فجر باز کنند

خبرایران:باباییان گفت: اگر فیلمسازان پیشکسوت و صاحب اعتبار راه را برای فیلمسازان جوان در جشنواره باز کنند، حرکتی بسیار شایسته است؛ البته جشنواره نیز باید به نوعی محمل حضور پیشکسوتانی که اعتبار سینمای ایران هستند در این رویداد فرهنگی باشد.
باید فکر اساسی برای وضعیت بازار فیلم کرد/ پیشکسوت‌ها راه را برای جوان‌ها در جشنواره فجر باز کنند

داریوش باباییان تهیه‌کننده سینما در گفتگو یی، درباره تغییرات این دوره از جشنواره بیان کرد: اینکه تلاش کنیم در جایی مانند جشنواره فجر، به فیلمسازان جوان اهمیت بدهیم تا با دیده شدن اثرشان بتوانند، مسیر درستی را انتخاب کنند کار بسیار مهمی است. به همین دلیل معتقدم که انتخاب 22 فیلم در بخش مسابقه و 11 فیلم اولی به جهت اهمیت دادن به جوان‌ترها، کار درستی است.
وی ادامه داد: در هرصورت، این فیلمسازان جوان هستند که در آینده برای مجموعه‌ جامعه‌ سینمای ایران مثمر ثمر خواهند بود.
این تهیه‎کننده سینما همچنین حضور پیشکسوتان در کنار فیلمسازان جوان در فضای جشنواره را مهم دانست و گفت: حضور پیشکسوتان در جشنواره فیلم فجر بسیار حائز اهمیت است، اما باید به جوان‌ها بیشتر میدان داده شود. به همین دلیل معتقدم اگر فیلمسازان پیشکسوت به جشنواره نیایند و یا اینکه راه‌ها را در بخش مسابقه برای فیلمسازان جوان باز کنند که جایگزین‌شان شوند، بسیار خوب است.»
باباییان در عین حال خاطرنشان کرد: «این نکته را نیز نباید فراموش کرد که سینمای ایران فیلمسازان پیشکسوت بسیار خوب و شایسته‌ای دارد که افرادی صاحب نام و اعتبار هستند. مسئولان جشنواره در هر دوره باید برای این اساتید بستری فراهم کنند تا آن‌ها به عنوان اعتبار سینمای ایران همواره به شکلی در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشند.
سخنگوی کانون پخش‌کنندگان سینمای ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو، نکته مهم در خط مشی آینده جشنواره را توجه دوچندان به بخش خصوصی دانست و گفت: «بودجه فیلمسازی در بخش خصوصی و دولتی فرق می‌کند و اگر سرمایه ساخت حتی یک فیلم در بخش خصوصی بازنگردد، چرخه‌ی تولید آن سرمایه مختل می‌شود و به ناچار از سینما کنار می‌رود. به نظرم مسئولان جشنواره باید نگاه ویژه‌تری به فیلم‌های بخش خصوصی داشته باشند چرا که معتقدم دیده شدن فیلم در جشنواره، می‌تواند باعث اکران موفق‌تری شود.
وی همچنین به جدا شدن بخش بین‌الملل و بازار فیلم از جشنواره فیلم فجر اشاره و بیان کرد: برگزاری مستقل بخش بین‌الملل جشنواره، اتفاق خوش‌آیندی بود که در این دوره از جشنواره فیلم فجر با تدبیر سیاست‌گذاران رخ داده است. همچنین باید فکر اساسی برای وضعیت بازار فیلم کرد تا به اعتبار قابل قبولی برسد. ضمن انکه برگزاری بدون بازار فیلم، باعث نخواهد شد که فیلم‌ها و محصولات فرهنگی هنری ما دیده و در عرصه جهانی عرضه شود.
باباییان در ادامه اظهارنظر درباره تغییرات این دوره از جشنواره، به کاهش تعداد جوایز سیمرغ اشاره کرد و گفت: «به هر حال مسئولان جشنواره تصمیم گرفته‌اند تا تعداد سیمرغ‌ها کاهش پیدا کند و احتمالا این کار بر اساس یک نگاه کارشناسانه انجام شده است. در این میان، ما در تلاش بودیم تا بتوانیم برای مدیران تولید هم سیمرغی در نظر گرفته شود که این اتفاق نیفتاد. در هر صورت جایزه سیمرغ در هر رشته‌ای، می‌تواند یک صنف چند هزار نفری را تشویق کند.
این تهیه‌کننده سینما در پایان سخنانش، با ابراز امیدواری از نتیجه مثبت تغییرات انجام شده در شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: مسئولان جشنواره فیلم فجر باید از افراد با تجربه که سال‌ها برای برگزاری این رویداد سینمایی تلاش کردند، استفاده کنند تا هر سال و در هر دوره با مشکلات کمتری روبرو شده و حرکتی رو به جلو داشته باشیم.

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب