امروز: چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/04/30]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 7090 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۴:۱۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی خبرداد؛

اولین هدف ما تحقق منویات رهبری درباره اهمیت فرهنگ و نهادهای فرهنگی است / بیش از 300 شهرستان جزو شورای فرهنگ عمومی هستند/ شورای فرهنگ عمومی به مسئله سبک زندگی توجه ویژه‌ای دارد

خبرایران: حجت‌الاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت:اولین هدف ما تحقق منویات رهبری درباره اهمیت فرهنگ و نهادهای فرهنگی است که در 26 مهرماه روی آن تاکید کرده بودند.
اولین هدف ما تحقق منویات رهبری درباره اهمیت فرهنگ و نهادهای فرهنگی است / بیش از 300 شهرستان جزو شورای فرهنگ عمومی هستند/ شورای فرهنگ عمومی به مسئله سبک زندگی توجه ویژه‌ای دارد

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری اجلاس ارتقای توانمندی‌های شورای فرهنگ عمومی با حضور«حجت‌الاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی» دبیر شورای فرهنگ عمومی و اصحاب رسانه عصر امروز در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار و دراین نشست خبری «حجت‌الاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی» اظهارداشت: شورای فرهنگ عمومی یکی از اقمار شورای انقلاب فرهنگی است که در تمام استانها و حتی بخش‌های کشور نیز وجود دارد. بیش از 300 شهرستان جزو این شورا هستند و یک خانواده حدود 10 هزار نفری را تشکیل می‌دهند. یکی از مهمترین مباحث برای ما این است که بستر فرهنگ عمومی استانها را فراهم کنیم تا در تصمیم‌گیری‌های کلان نسبت به هنجارها و ناهنجاری‌ها اقدام کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی با تاکید بر لزوم فعال بودن شورای فرهنگی عمومی در استانها تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی استانها باید فعال باشد و نبض عمومی آن را فعال نگه دارد تا در تهران بتوانیم تصمیم‌های صحیحی اتخاذ کنیم. یک تصمیم درست نیازمند پژوهش و داده‌های قوی است. در دوره جدید شورای فرهنگ عمومی ظرفیت بیشتری برای استانها قرار دادیم و تصمیم گرفتیم اجلاسی با دبیران استانها و صاحب منصبان دیگر داشته باشیم تا بدانیم درآینده می‌خواهیم چه هدفی را دنبال کنیم.

وی افزود: ما از گروهی از دبیران دعوت کردیم تا یک جلسه یک روزه‌ای را داشته باشیم و از طریق جمع‌بندی به نتایج مطلوبی برسیم. در این اجلاس وزیر ارشاد به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی حضور دارد و انشاءالله جمع‌بندی خوبی در این یک روز خواهیم داشت. ما مقدمات کاری را از قبل در تهران فراهم کردیم و به داده‌های فرهنگ عمومی رسیدیم تا وقت بیشتری از دوستان گرفته نشود.

حجت‌الاسلام شاهمرادی در توضیح اهداف برگزاری این اجلاس عنوان کرد: اولین هدف ما تحقق منویات رهبری درباره اهمیت فرهنگ و نهادهای فرهنگی است که در 26 مهرماه روی آن تاکید کرده بودند. یکی دیگر از اهداف ما ترسیم افق راهبردی در مسیر ارتقای شورای فرهنگ عمومی استانها است. هم‌افزایی ظرفیت استانها برای هماهنگ شدن با یکدیگر از جمله دیگر اهداف ماست چون در حال حاضر هر کدام از استانها عملکردشان به گونه‌ای است که جزیره‌های جداگانه‌ای به نظر می‌رسند. شناسایی آسیب‌ها و تهدیداتی که امید و اعتدال را نشان گرفته و هم‌افزایی ناشی از خردجمعی از جمله دیگر اهداف ماست.

وی درباره نگاه این نهاد نسبت به فرمایشات رهبری درباره فرهنگ عمومی گفت: رهبری بسیار به مسئله فرهنگ عمومی توجه داشتند و دغدغه ایشان سبک زندگی است که این معنای واقعی فرهنگ عمومی است. سبک زندگی نیز شامل همه مطالب فردی و اجتماعی می‌شود. اما جایگاه نهادهای فرهنگی و وزارتخانه‌ها باید مشخص باشد و بتوانند کار عملیاتی انجام دهند. اولین دستور شورای فرهنگ عمومی مقوله سبک زندگی است که برای آن کارهای پژوهشی و عملیاتی انجام می‌دهد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره اینکه بعضی از اعضا در پاسخ به اینکه بعضی از اعضای شورا در آن حضور ندارند، گفت: هدف ما تنها این نبود که شورای فرهنگ عمومی استانها را جمع کنیم بلکه در جلسه‌های ما اکثر اعضا حضور دارند و سختگیری‌هایی نیز برای حضور این افراد قائل شده‌‌ایم.

حجت‌الاسلام شاهمرادی با تاکید بر توجه به وجه مثبت فرهنگ عمومی ایران گفت: ما تنها ناهنجاری نداریم بلکه هنجارهای مثبت نیز جزو فرهنگ عمومی است و احترام مردم ما نیست به پدر و مادرشان یکی از نکات مثبت فرهنگی ماست و یکی از بزرگترین خدمت‌های امام خمینی این بود که با انقلاب توانستند بسیاری از هنجارهای درون مردم را بارور کنند؛ علاوه بر این در جنگ روحیه مبارزه و همفکری به وجود آمد و باید برای اینها ارزش قائل شد.

وی درباره مصوبات جدید شورای فرهنگ عمومی گفت: یکی از مطالبی که در اجلاس باید به آن بپردازیم این است که چه کاری باید انجام دهیم که دستگاه‌ها به مصوبات شوراها سریع‌تر برسند. ما 17 روز را باید برای تقویم مصوب می‌کردیم که این 17 روز شامل روزهایی مانند روز سینما، بیماریهای خاص، روز صنایع دستی، روز جهانی استاندارد و... بوده است. یکی از وظایف شورا مربوط به روزهای ایام سال است اما تمام وظایف را شامل نمی‌شود. مصوبه آئین‌نامه ترویج فرهنگ پهلوانی یکی دیگر از اقدامات شورا بود. همچنین سیاست‌های حمایتی اسباب‌بازی در شورا ابلاغ و ارائه شد چون با ورود بی‌رویه اسباب‌بازی اخلاق جامعه تحت تاثیر قرار می‌گیرد. علاوه بر این مصوب شد شورای فرهنگ عمومی کنترلی بر عدم هماهنگی تقویم‌ها داشته باشد تا تمام تقویم‌ها یکسان شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره توجه به مسئله امر به معروف و نهی از منکر در این شورا و اقدامات مجلس در این باره توضیح داد: امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه شرعی برای آحاد جامعه است و اگر کسی آشنا به مضامین قرآن باشد، متوجه اهمیت آن می‌شود؛ علاوه بر این عاشورا نیز به همین دلیل به وجود آمد. کار مجلس شورای اسلامی منافاتی با علمکرد شورا فرهنگ عمومی ندارد بلکه یکی از زیرمجموعه‌های سبک زندگی می‌تواند امر به معروف و نهی از منکر باشد.

وی با نفی نامگذاری روز تولد امام دهم به عنوان روز پسر در پایان گفت: شایعات موبایلی نیز جزو ناهنجاری‌هاست اما مسئولان نظام باید فکری برای استفاده از این امکانات در جهت مثبت داشته باشند و اگر بخواهیم جامعه به رشد برسد باید این مسائل از کودکی در نهاد ما به وجود بیاید.

بنابراین گزارش، اجلاس ارتقای توانمندی‌های شورای فرهنگ عمومی روز شنبه 24 آبان از ساعت 8:30 صبح تا مغرب و عشاء در هتل لاله رگزار می شود.

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب