خبرایران : رئیس سازمان بهزیستی کشورگفت: خدمات بهزیستی فقط محدود به جامعه هدف نیست و ما خدمات پیشگیری، مشاوره، غربالگری و توانمندسازی را به کل جامعه ارائه میکنیم. سامانه ۱۴۸۰ بهصورت شبانهروزی فعال شده و بیش از ۲۰ هزار تماس مرتبط با آثار جنگ و اضطراب را پاسخ داده است.
به گزارش خبرایران، رئیس سازمان بهزیستی کشور، دکتر سید جواد حسینی، در نشست خبری بهمناسبت آغاز هفته بهزیستی اعلام کرد: از 25 تیرماه ماه 1404 هفته بهزیستی با تقارن با ماه محرم و یادآوری جنگ تحمیلی 12 روزه آغاز خواهد شد.
حسینی تصریح کرد: این جنگ در کنار دفاع مقدس مردم و نیروهای نظامی، به صلح تحمیلی منجر شده و شعار وفاق اجتماعی در این ۱۲ روز بهخوبی نمایان شد و سازمان بهزیستی دو نوع فعالیت عمده را در این مدت انجام داده و در تهران، حدود ۳۰ هزار نفر از جامعه هدف بهصورت شبانهروزی نگهداری شده و از خدمات ما بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: با استفاده از ظرفیتهایی چون فرزندخواندگی و خانواده میزبان، موفق به انتقال ۶ هزار نفر از مددجویان به نقاط امن شدیم؛ بهعنوان مثال، شیرخوارگاه آمنه با ۶۰ کودک تنها نیمساعت پس از انتقال مورد اصابت قرار گرفت و آسیب دید.
حسینی درباره اقدامات تدارکات اضطراری توضیح داد: مرخصی کودکان و معلولان، جابهجایی مراکز و تأمین نان مورد نیاز از دیگر اقدامات ما بود. با همکاری ۲۵ مؤسسه خیریه، ۲۰ هزار اسکان اضطراری طراحی شد و خوشبختانه هیچ خللی در خدمترسانی ایجاد نشد.
وی به حادثهای در قصر شیرین اشاره کرد که یکی از مراکز بهزیستی هدف قرار گرفت و منجر به شهادت یک نفر شد.
حسینی ابراز داشت : خدمات بهزیستی فقط محدود به جامعه هدف نیست و ما خدمات پیشگیری، مشاوره، غربالگری و توانمندسازی را به کل جامعه ارائه میکنیم. سامانه ۱۴۸۰ بهصورت شبانهروزی فعال شده و بیش از ۲۰ هزار تماس مرتبط با آثار جنگ و اضطراب را پاسخ داده است.
وی درباره برنامههای هفته بهزیستی افزود: در این هفته، ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح میشود که ۷۷ درصد آنها اشتغالزا، ۲۱ درصد مسکن و ۲ درصد پروژههای اجتماعی و توانبخشی است. ارزش ریالی این پروژهها حدود ۵۲ هزار میلیارد ریال است. بیشترین تعداد پروژهها در استانهای کرمان، لرستان، قزوین و کرمانشاه اجرا خواهد شد و در دولت چهاردهم، شاخص بودجهای سازمان بهزیستی نسبت به بودجه عمومی کشور به ۲.۴ درصد رسید که رشد ۵۶ درصدی را نشان میدهد.
حسینی با اشاره به استخدام 5000 معلول افزود: آزمون استخدامی سهمیه سه درصد قانون اشتغال معلولان در ۴۶ دستگاه اجرایی انجام شد. این اقدامات بخشی از تلاشهای ما برای توانمندسازی خانوادهها بوده است.
وی به حمایت از خانوادههای دارای کودک اوتیسم اشاره کرد و اعلام کرد: مراکزی ایجاد کردهایم که امکان نگهداری موقت کودکان را فراهم میکند تا والدین بتوانند به امور شخصی خود رسیدگی کنند و بهمناسبت هفته بهزیستی، اقدامات گستردهای برای حمایت از افراد دارای معلولیت، از جمله افزایش واحدهای اورژانس اجتماعی و اعطای مسکن به معلولان در حال انجام است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اهمیت اورژانس اجتماعی در جنگ ۱۲ روزه اظهارداشت : این جنگ اهمیت فعالیتهای اورژانس را آشکار ساخت. تعداد واحدهای اورژانس از ۳۷۵ در سال ۱۴۰۳ به ۳۷۶ افزایش یافته و در سال ۱۴۰۴ نیز ۲۹ واحد دیگر به آن اضافه خواهد شد و برای نخستینبار در کشور، غربالگری بیماریهای شایع بین زنان سرپرست خانوار در ۷ استان آغاز گردید و تمامی این زنان زیرپوشش بیمه قرار گرفتند."
وی افزود: سال گذشته ۱۴ هزار واحد مسکونی به معلولان اختصاص یافت و ۴۵ هزار و ۹۶۶ واحد دیگر در دست احداث است. در هفته بهزیستی جاری، ۱۹۴۲ واحد مسکونی به معلولان واگذار خواهد شد.
دکتر حسینی از راهاندازی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد دارای معلولیت خبر داد و ادامه داد: تاکنون ۲۰۰ هزار نفر از مددجویان از طریق خدمات سازمان به اشتغال رسیدهاند و تنها در سال گذشته، ۷۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است و از مجموع اشتغال ایجاد شده، ۱۲ درصد در حوزه صنعت، ۲۵ درصد در کشاورزی و ۶۲ درصد در بخش خدمات بوده است. در جنگ ۱۲ روزه، پویش ایران همدل تشکیل شد که ۱۳ هزار پزشک و روانشناس برای همکاری داوطلبانه اعلام آمادگی کردند.
رئیس سازمان بهزیستی درباره تأخیر در پرداخت کمکهزینههای لوازم بهداشتی و کمکمعیشتی معلولان اظهار داشت: این کمکهزینهها روز گذشته واریز شد و به دنبال مشکلات اخیر در وزارتخانهها، پرداختها دچار اختلال شد.
وی به پیگیریهای بینالمللی سازمان بهزیستی در جهت انعکاس آثار جنگ پرداخت و خاطرنشان کرد : آسیبهای جنگ را به کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت در سازمان ملل گزارش کردهایم و ۱۶۶ سمن ایرانی مکاتبات مستقیمی با سازمانهای بینالمللی انجام دادهاند و کودکان اتباع با حکم قضایی تحت سرپرستی ما هستند و ورود آنها به چرخه مراقبت شبانهروزی تنها بر اساس حکم دادگاه امکانپذیر است."
حسینی درباره اقدامات انجامشده برای سالمندان در ایام جنگ ۱۲ روزه گفت: در این مدت، ۶۰۰ سالمند را با رویکرد خانوادهزیستی به خانوادههایشان بازگرداندیم و بخش زیادی از سالمندان نیز به مراکز امن منتقل شدند و در کنار این جابجاییها، سرفصلهای آموزشی ویژه دوره بحران تدوین و مربیان برای حمایت روانی از سالمندان آموزش دیدند تا بهداشت روان این گروه حساس در دوران جنگ تأمین شود.