خبرایران : رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: طرحی با بنیاد مسکن و کمیته امداد داشتیم تا 27 هزار مددجوی نیازمند مسکن را خانهدار کنیم که در این زمینه توانستهایم با کمک خیران، گروههای جهادی و تجهیزات سپاههای استانی 20 هزار مددجو را خانهدار کنیم.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «سازمان جهاد سازندگی» صبح امروز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه 1404 با حضور «سردار محمد زهرایی» رئیس سازمان جهاد سازندگی و اصحاب رسانه برگزارو دراین نشست خبری «سردار محمد زهرایی» رئیس سازمان جهاد سازندگی اظهارداشت: قرارگاه سازندگی و محرومیتزدایی انجام پروژههایی در این زمینه را طی سال گذشته پیش برده و در زمینه محرومیتزدایی دو پروژه پنجساله تعریف کردیم که با نظرسنجیای که از پایگاههای مقاومت و مذاکره با دولت انجام شده محورهای تامین آب شرب روستایی و آب کشاورزی، تامین مسکن روستایی و جادهسازی از جمله این موارد است که با تاکید رئیسجمهوری در آینده به مدرسهسازی هم خواهد رسید.
سردار زهرایی تصریح کرد: در 2300 روستا، تامین آب شرب پایدار طی دو سال اخیر به نتیجه رسیده است. در دولت با وزارت نیرو و آبفا در این بخش همکاری میکنیم. در زمینه تامین آب کشاورزی هم با سازمان منابع طبیعی و معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همکاری میکنیم.
وی عنوان داشت: تفاهم ما 5 ساله و برای 15 میلیون هکتار است که به احیای 205 قطعه قنات در سال گذشته رسیده و بالای 800 هزار مترمکعب استخرسازی در طول کل اجرای پروژه تا امروز انجامیده است.
رئیس سازمان جهاد سازندگی ابرازداشت : درجادهکشی بین مزارع در کنار وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن، 6 درصدی از قیر تهاتری را دریافت کرده که در این زمینه برای رساندن محصول روستاها به دست مصرفکننده یا کشیدن جاده به نقاط مختلف روستاها کار را پیش میبریم و تاکنون 975 کیلومتر جاده روستایی را در سال گذشته آسفالت کردیم.
وی خاطرنشان کرد: طرحی با بنیاد مسکن و کمیته امداد داشتیم تا 27 هزار مددجوی نیازمند مسکن را خانهدار کنیم که در این زمینه توانستهایم با کمک خیران، گروههای جهادی و تجهیزات سپاههای استانی 20 هزار مددجو را خانهدار کنیم.
سردار زهرایی بیان داشت: برای مرمت و بازسازی مدارس در 10 هزار مدرسه اقدامات لازم انجام شده است. برای مرمت مسکن هم با کمیته امداد همکاری و 8 هزار مسکن کمیته امدادی را بازسازی کردیم.
وی یادآور شد: از سال گذشته رئیسجمهوری به دنبال عدالت آموزشی و برچیدن مدارس کانکسی است و بر تحول در نظام آموزشی تاکید کرده است. ما در مذاکرهای که با شخص دکتر پزشکیان داشتیم برچیدن 476 مدرسه سنگی و ملاطی که شامل بیش از ۲ هزار کلاس میشود و محدوده در 20 استان پراکنده ، آغاز کردهایم.
سردارزهرایی تاکید کرد: با کمک خیران، دولت، نهادها و حتی شرکتها قرار است مصالح ساختوساز آماده شود و کار انجام آن بر عهده گروههای جهادی باشد. در ابتدای کار هم برای اثبات حسن نیت خود بدون استفاده از اعتبارات دولت شروع به فعالیت کردیم و به اعتبارات دولتی هم محدود نخواهیم شد.
وی افزود: این کمکی است که قرار است به دولت برای پیشبرد این پروژه انجام دهیم. سال گذشته در قرارگاه سازندگی و محرومیتزدایی 23288 پروژه محرومیتزدایی به ثمر نشسته است که شامل هر دو اقدامات ترمیمی و تامینی میشود.
رئیس سازمان جهاد سازندگی توضیح داد: در زمینه پویش «ضیافت کریمانه» بهجای 1 میلیون بسته، 2 میلیون و 650 هزار بسته معیشتی با کمک مردم فراهم شد و نهتنها تمام جامعه هدف ما بلکه اولویتهای دوم و سوم نیز بسته معیشتی دریافت کردند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته 17 میلیون نفر با کمک مردم افطاری دریافت کردند که از مواردی مثل یک افطاری ساده تا چیدن سفرهها را شامل میشود. همچنین از حضور 500 جهادگر در 10 روز گذشته در بندر شهید رجایی برای خدماترسانی به حادثه انفجار در این بندر، خبر داد.
سردارزهرایی درخصوص زمان اتمام پروژه برچیدن مدارس سنگی توسط جهاد سازندگی گفت : با اهتمام دکتر پزشکیان قطعاً این مدارس در دوره دولت 14 به پایان خواهد رسید. این نگاه رئیسجمهوری و اهتمام دولت که میخواهد این موضوع را به اتمام برساند ارزشمند است و ما نیز در این زمینه تمام تلاشش را برای پیشبرد و پایاندادن یکساله به ساخت 476 مدرسهای که برعهده گرفتیم، انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: بالغ بر نیمی از گروههای جهادی در پایگاههای خود خدمت میکنند. از نگاه ما، یک گروه جهادی که خدمت کوچکی انجام دهد، به اندازه یک گروه جهادی که کار بزرگتری انجام میدهد، ارزشمند است. برای ما، نفس خدمت مهم است و باید اختیار و استقلال جهادگران حفظ شود. آنها باید آتش به اختیار عمل کنند و در جایی که احساس تکلیف میکنند، حضور یابند؛ همانطور که در سیل و زلزله و در حادثه بندر شهید رجایی نشان دادهاند که قبل از همه، گروههای جهادی حضور پیدا کردند.
سردار زهرایی بیان داشت: سه کار عمده در جریان جهاد انجام میدهیم و در مرکز گفتمان جهادی، گفتمان امامین انقلاب را برای جهادگران تبیین میکنیم تا جهادگرانی که در عرصه محرومیتزدایی فعالیت میکنند، بدانند که امام جمعه و رهبر انقلاب چه نظری دارند. این گفتمان بهطور مداوم با جهادگران همراه خواهد بود.
رییس سازمان بسیج سازندگی کشور افزود: دومین کار ما مرکز مطالعات است که در مدرسه جهاد آموزشهای رسم هجرت، رسم خدمت و رسم جهاد را به عزیزان ارائه میدهد. این آموزشها به لحاظ تخصصی و عمرانی شامل جذب منابع از خیرین و بازاریابی است و مرکز عملیات جهادی رزمایشهای تخصصی اقشار را برگزار میکند. این رزمایشها تحت عنوان «جمعه تا جمعه» نامگذاری شده و شامل کمک به جبهه مقاومت نیز میشود.
وی پایان سخنان خود گفت: نشان ملی فردوس به افرادی که در عرصه خدمترسانی و محرومیتزدایی فعالیت میکنند، اعطا میشود. این نشان بهمناسبت زلزله سال 1347 در فردوس که منجر به کشته شدن 5 هزار نفر شد، ایجاد و اولین گروه جهادی خدمترسان در آن زمان به فردوس رفتند. ما به پاسداشت این روز بزرگ، مراسمی در فردوس و همچنین برگزاری کنگره شهدا برگزار می نماییم.