امروز: یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ [2024/12/08]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 65800 تاریخ انتشار: یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۴:۵۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حسام ربیعی درنشست خبری اعلام کرد؛

برگزاری دومین نمایشگاه قهوه ایران / افزایش چشمگیر مصرف قهوه در ایران/ واردات از ۸ هزار تن به ۵۰ هزار تن رسید

رئیس انجمن قهوه ایران گفت: واردات قهوه از ۸ هزار تن در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۵۰ هزار تن در سال جاری رسیده است که نشان‌دهنده افزایش مصرف این محصول در کشور است.
برگزاری دومین نمایشگاه قهوه ایران / افزایش چشمگیر مصرف قهوه در ایران/ واردات از ۸ هزار تن به ۵۰ هزار تن رسید

حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه با تأکید بر اهمیت آگاهی عمومی درباره مصرف قهوه در جامعه، اظهار داشت: درحال حاضر واردات دانه سبز قهوه به‌صورت خام انجام و تولیدکنندگان داخلی آن را به قهوه برشته‌شده تبدیل می‌کنند. اکنون شاهد رشد چشمگیری در مصرف این ماده هستیم؛ به‌گونه‌ای که واردات قهوه از ۸ هزار تن در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۵۰ هزار تن در سال جاری رسیده است که نشان‌دهنده افزایش مصرف این محصول در کشور است.
وی اظهار داشت: انجمن قهوه ایران به‌عنوان تنها متولی اصلی صنعت قهوه از پنج سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است و اکنون دومین نمایشگاه قهوه ایران برگزار می‌شود. این نمایشگاه فرصتی است برای گردهمایی تولیدکنندگان و علاقه‌مندان به قهوه تا با جدیدترین دستاوردهای این حوزه آشنا شوند و زمینه‌ای برای ایجاد ارتباطات جدید فراهم شود.
وی همچنین به مشکلات جهانی در تولید قهوه اشاره کرد و افزود: بیشتر واردات قهوه ایران از ویتنام انجام می‌شود، اما تأخیر در ارسال محصولات و مشکلات آب‌وهوایی در برزیل تأثیرات منفی بر این صنعت داشته است.

در ادامه، حسین بابایی، نایب ‌رئیس انجمن قهوه با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه گفت: در سه سال اخیر، گروه کالایی دانه قهوه چندین بار تغییر کرده است. این گروه ابتدا در رده ۲۲ قرار داشت، اما به رده ۲۱ کاهش یافت و پس از اعتراضات متعدد، به گروه ۲۳ منتقل شده است
وی ادامه داد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، سهمیه‌بندی دانه سبز قهوه است که نه تنها ناکافی است، بلکه شفافیت لازم را نیز ندارد. دانه سبز قهوه به‌عنوان ماده اولیه شناخته نمی‌شود و این موضوع باعث سیاستگذاری‌های اشتباه در این حوزه شده است.

وی افزود: طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)در خرداد ماه ۱۴۰۱، بیش از ۲۷۰ واحد بزرگ صنعتی با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن فعالیت می‌کنند و بسیاری از آن‌ها در حال اجرای طرح‌های جدید هستند.
بابایی تصریح کرد: عدم تأمین مواد اولیه می‌تواند منجر به هدر رفت سرمایه‌گذاری‌ها و کاهش اشتغال‌زایی شود. با توجه به افزایش تقاضا برای قهوه در میان مردم، اهمیت تأمین این محصول بیشتر از پیش احساس می‌شود. اقبال مردم به مصرف قهوه افزایش یافته، اما اگر مواد اولیه تأمین نشود، نمی‌توان پاسخگوی این نیاز بود.

آرتم شهبابیان، عضو هیات رییسه و بازرس انجمن قهوه ایران بر ضرورت افزایش کیفیت قهوه در کشور تأکید کرد و گفت: مصرف قهوه در ایران طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته و نسل جوان باید با استانداردهای جهانی در این زمینه آشنا شود. نمایشگاه‌های سالیانه فرصت خوبی برای ارتقای آگاهی مصرف‌کنندگان و رقابت تولیدکنندگان فراهم کرده است.
وی همچنین به مشکلات موجود در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: قهوه یک محصول کشاورزی است و تصمیم‌گیران وزارت جهاد باید با انجمن قهوه تعامل بیشتری داشته باشند و تصمیمات خود را بر اساس شرایط جهانی اتخاذ کنند.

داوود حبیب‌اللهی، عضو هیات‌رییسه انجمن قهوه با اشاره به مشکلات برنامه‌ریزی و تأمین مواد اولیه اظهار داشت: به‌دلیل عدم ثبات در سیاست‌های ثبت سفارش، امکان برنامه‌ریزی برای تولید در هفته‌های آینده وجود ندارد. این مشکلات منجر به تعدیل نیرو در صنعت قهوه خواهد شد.
علیرضا احمدپور عضو هیات‌رییسه انجمن قهوه صنعت قهوه در ایران را نوپا دانست و گفت: این صنعت جوان اکنون توانایی رقابت با برندهای مطرح ایتالیایی را دارد و این نشان‌دهنده پتانسیل بالای صنعت قهوه در کشور است.

علی محجوریان تولید کننده و عضو کارگروه واردات انجمن قهوه به تأثیر افزایش قیمت جهانی قهوه و مشکلات اقلیمی در کشورهای تولیدکننده اشاره کرد و گفت: مشکلات اقلیمی در ویتنام و برزیل تأمین قهوه را دشوار کرده است. از طرفی، تأخیر در تخصیص ارز و زمان‌بندی اشتباه در واردات باعث شده مواد اولیه تازه به کشور وارد نشود. این موضوع بر کیفیت و تازگی قهوه تأثیر منفی گذاشته است.

الناز سخاییان، مدیر عامل شرکت نستله ایران نیز با بیان این‌که به غیر از تغییر ناگهانی که گفته شد تغییر پروسه‌های در حال انجام مثل تخصیص ارز، تأمین ارز نیز یکی دیگر از چالش‌ها است و این تغییرات بدون مشورت با فعالین صنعت اتفاق می‌افتد بدون این‌که متوجه آثار مخرب این تغییرات بر تولیدات صنایع باشند. بسیاری از کارخانجات منجمله کارخانه نستله در سال گذشته تجربه تعطیلی خطوط تولید را داشتند دلیل آن هم این بود که برنامه‌ریزی برای تولید و تأمین مواد اولیه براساس قوانین مصوب بود اما در زمان تولید یکباره تخصیص ارز 60 روز به 120 روز تغییر کرد و تأمین مواداولیه به تأخیر افتاد و این سبب می‌شود تا مواد اولیه در خطوط تولید مستمر وجود نداشته باشد و این سبب عدم امنیت شغلی کارگران و ضرر صاحبان صنایع می‌شود. اگر واردات فرآورده‌های نهایی به‌صورت قانونی گرفته شود سبب می‌شود قاچاق قوت بگیرد.

امیری‌فرد عضو هیأت رییسه انجمن قهوه نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه هرجاییکه شفافیت وجود نداشته باشد شرایط بروز رانت و فساد هموار است تأکید کرد: مدیران جهاد کشاورزی با شفافیت در خصوص سهمیه بندی واردات می‌تواند حاشیه‌ها را از این بخش دور کنند.
وی افزود: کار از بخش خصوصی خارج شده است و مافیا به صنعت قهوه ضرر می‌زند.مشکلات از ریشه وجود دارد و بروکراسی اداری مانع پیشرفت کار شده است.
این نشست با تأکید بر ضرورت اصلاح سیاست‌های داخلی و تقویت ارتباط با کشورهای تولیدکننده قهوه به کار خود پایان داد.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب