خبرایران : مدیرعامل شرکت اسنا تبریز گفت : ما از اتوبوس 12 متری برقی رونمایی کردیم که امیدواریم کلانشهرها و شهرداریها از آن استقبال کنند و به زودی در ناوگان حمل و نقل درون شهری مورد استفاده قرار گیرد، که مسلما استفاده از اتوبوس های تمام برقی مخصوصا در شهر های بزرگ مانند شهر تهران می تواند در کاهش آلودگی هوا و یا آلودگی صوتی و… موثر باشد.
جلیل هاشمی مدیرعامل شرکت خودروسازی آسنا تبریز درگفتگو با خبرایران اظهارداشت: ما در شرکت آسنا تبریز به تازگی از اولین سری از اتوبوسهای 18 متری دوکابینه ساخته شده توسط شرکت رونمایی کردیم که در حال تحویل به شهرداری اصفهان است.
وی تصریح کرد : امروز ازجدیدترین اتوبوس 9 متری مجهز و مدرن شرکت آسنا که بین سفرهای شهری مورد استفاده قرار می گیرد رونمایی کردهایم . نظیر این اتوبوس 9 متری در کل کشور نیست .
هاشمی عنوان داشت: این اتوبوس 9 متری، از یک موتور کامینز با حجم 6.7 لیتر و دارای توربوشارژ نیرو میگیرد. 300 اسببخار قدرت و 1100 نیوتنمتر گشتاور از طریق گیربکس اتوماتیک ZF به چرخها منتقل میشود. سیستم تعلیق این خودرو در محور جلو از نوع بادی مجهز به ۲ کیسه هوا و در محور عقب نیز سیستم بادی با ۴ کیسه هوا است.
وی درخصوص امکانات اتوبوس بین شهری اسنا توضیح داد : سیستم تنظیم ارتفاع برای سهولت در سوار و پیاده شدن ، سیستم هشدار بین خطوط ، دوربین 360 درجه ، نمایشگر 15 اینچی راننده ، نمایشگر 18.5 اینچی مرکزی ، تعلیق بادی صندلی راننده ، ترمز اضطراری هوشمند ، سنسور نور، 4 دوربین برای نظارت کابین و ... از جمله امکانات و تجهیزات اتوبوس بین شهری اسنا است.
هاشمی اضافه کرد : این اتوبوس میتواند مورد استقبال شرکتهای گردشگری که فاصله 500 کیلومتر را پوشش میدهد و با قیمت بسیار مناسب عرضه میشود.
وی افزود :همچنین ما از اتوبوس 12 متری برقی رونمایی کردیم که امیدواریم کلانشهرها و شهرداریها از آن استقبال کنند و به زودی در ناوگان حمل و نقل درون شهری قرار گیرد که مسلما استفاده از اتوبوس های تمام برقی مخصوصا در شهر های بزرگ مانند شهر تهران می تواند در کاهش آلودگی هوا و یا آلودگی صوتی و… موثر باشد.
هاشمی درخصوص امکانت این اتوبوس هم توضیح داد: اتوبوس برقی 12 متری برای مصارف درون شهری دارای 11980 میلی مترطول، 2550 میلی متر عرض و ارتفاع 3300 میلی متر بوده و فاصله بین دو محور آن معادل 5750 میلی متر است. پیشرانه برقی آن از نوع سنکرون با آهنربای دائمیست و حداکثر قدرت اسمی آن 350 کیلووات با پیک 195 کیلووات است که گشتاور 3500 نیومتن متری را تولید میکند.این قوای محرکه از یک باتری 420 کیلوواتی تامین میشود که سیستم خنک کاری آن آبخنک است.
وی خاطرنشان کرد: نکته جالب توجه در مورد محصول جدید اسنا این است که باتری های این اتوبوس برقی 12 متری توسط شرکت CATL تامین شده و این باطری ها از فناوری خنک کاری هیدرولیکی بهره می برند. این اتوبوس با هر بار شارژ کامل باتری های خود می تواند مسافتی در حدود 300 کیلومتر را پیمایش کند و شارژ کامل باتری های آن با شارژر ها 150 کیلوواتی 3 الی 3.5 ساعت زمان می برد.
هاشمی تاکید کرد : سیستم تعلیق اتوبوس برقی آسنا در محور جلو و عقب از نوع بادی است و امکان تنظیم ارتفاع نیز برای این اتوبوس وجود دارد که آپشن کاربردی محسوب می شود. همچینین این اتوبوس از سیستم ترمز دیسکی – پنوماتیک در جلو و عقب خود بهره می برد و ترمز دستی آن نیز دارای مکانیزم پنوماتیکی است.
وی درمورد امکانات کابین راننده هم بیان داشت: اتوبوس درون شهری تمام برقی شرکت اسنا ، دارای 34 صندلی به همراه 2 صندلی تاشو و 1 صندلی راننده است که با توجه به ابعاد این اتوبوس فضای قابل قبولی را در اختیار مسافرین شهری قرار می دهد. از طرفی دیگر سه درب برای این خودرو در نظر گرفته شده که ورود و خرج مسافران را راحت تر می کند.
هاشمی یادآورشد: 4 عدد دوربین داخل کابین، سیستم مکان یابی و اعلام ایستگاه اتوبوس، 2 عدد سیستم کارتخوان یکپارچه با سیستم برق خودرو، 3 عدد تابلو اعلام مسیر، اینترنت وای فای داخلی، شارژر USB برای هر صندلی، دوربین 360 درجه، سیستم ضد عفونی کننده هوای داخل کابین و… از جمله امکانات قابل قبول این اتوبوس برقی به عنوان یک خودرو کار و تجاری است.
وی درپایان سخنان خود گفت : در حال حاضر تنها اتوبوسهای دیزلی ما به تعداد 117 دستگاه در سطح شهر حرکت میکنند و ما تاکنون در خصوص اتوبوس برقی هیچگونه قراردادی با شهرداری منعقد نکردهایم، ولی با دعوت از مسئولین از آنها درخواست کردیم از توانمندی شرکت اسنا برای تامین اتوبوسهای برقی شهری استفاده کنند و از این طریق خط تولید ما همچنان برقرار باشد.