خبرایران : روزیر جهاد کشاورزی گفت : صادرات، پشتیبانی پایدار برای محصولات کشاورزی است، به همین دلیل تولید بر محور صادرات ، مهمترین برنامه وزارت جهاد کشاورزی در سالجاری است.
به گزارش خبرایران از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی ، در جلسه شورای معاونان وزارتخانه ، ضمن تبریک دهه کرامت و با بیان موضوع فوق افزود : سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد دلار افزایش صادرات محصولات کشاورزی داشتیم که از لحاظ وزنی ۱۳ درصد و از لحاظ ارزشی ۲۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱رشد داشته است.
وی ، افزود : بهبود دو میلیارد دلاری تراز تجاری بخش ، نشان داده وضعیت کشاورزی از شرایط خوبی برخوردارست .
وی ، با اشاره به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم افزود: برهمین مبنا باید در سال ۱۴۰۳ در تراز تجاری محصولات کشاورزی ، بهبود چشمگیرتری داشته باشیم .
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: لازم است معاونت ها، سازمان ها و شرکت های تخصصی برنامه های خود را در راستای تسهیل امور و جلب مشارکت صادرکنندگان قرار دهند.
وی ادامه داد : علاوه بر تسهیل کارهای فنی برای جهش صادرات، صنایع تبدیلی، تکمیلی و فراوری محصولات کشاورزی میتواند ، زمینه ساز ارزش افزوده بیشتر و مکمل موفقیت صادرات باشند.
وزیر جهادکشاورزی ، با اشاره به اینکه ، ساختار اجرایی کشور طی دهه های متمادی به موازات واردات به صادرات نپرداخته است ،گفت : شرایط به گونهای است که اگر هم اکنون نیز درهای کشور به روی واردات باز شود ،علاقمندی برای واردات بسیار وجود دارد، اما همین شرایط زیر ساختی و علاقه برای صادرات کامل نیست.
نیکبخت ، محوری ترین اقدام دیگر در سالجاری با توجه به نزولات جوی مناسب را موضوع آبخیزداری عنوان کرد و اظهار کرد:این اولویت اساسی ظرفیت های فراوانی برای ذخیره سازی آب و جلوگیری از فرسایش خاک ،جلب مشارکت مردم و اجرای طرح های زود بازده دارد.
وی ، سرمایه گذاری در بخش شیلات و آبزی پروری را فرصت مناسب دیگری برای جهش تولید معرفی کرد و افزود: تنها یک استان خوزستان با شرایط ذخیرهسازی آب های داخلی و سواحل فراوان می تواند به قطب آبزی پروری کشور تبدیل شود.
نیکبخت ، همچنین توسعه کشاورزی گلخانه ای را بهترین ظرفیت جهش تولید معرفی کرد و ادامه داد:در این بخش نیز ظرفیت های مغفول مانده فراوان وجود دارد که علاوه بر افزایش تولید و دریافت سفارش صادراتی،می تواند سبب بهره وری آب و خاک و جلب انبوه تقاضاهای مشارکت مردم شود.
وزیر جهادکشاورزی ، مولد سازی سرمایه های راکد را یکی دیگر از درآمد های مناسب برای سرمایهگذاری و تکمیل طرحهای نیمه تمام معرفی کرد و افزود:هم اکنون بیش از ۳۵همت مصوبه واگذاری از هیأت عالی مولد سازی دریافت کردیم که رتبه نخست کشوری در میان همه دستگاهها محسوب می شود.