امروز: یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ [2024/06/16]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 64102 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲:۵۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مهدی هدایت در نشست خبری اعلام کرد؛

کلنگ ساخت 150 هزارواحد مسکونی ماه آینده در تهران به زمین زده می‌شود/ تهران از یک عقب ماندگی دربخش ساخت مسکن مواجه است/ 27 دفتر تسهیل‌گری درمناطق بافت های فرسوده داریم/ باید توسعه جدید شهر تهران با توجه به محلات الگو پیش برود

خبرایران : مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت : باید توسعه جدید شهر تهران با توجه به محلات الگو پیش برود به شکلی که در راستای اجرای این طرح به موضوعاتی همچون انرژی‌های نو، فضای سبز و ایجاد مرکز محله به عنوان تامین کننده خدمات اولیه شهروندان توجه ویژه صورت گیرد و در این راستا محلات موفقی که از گذشته وجود داشته گسترش داده خواهد شد.
کلنگ ساخت 150 هزارواحد مسکونی ماه آینده در تهران به زمین زده می‌شود/ تهران از یک عقب ماندگی دربخش ساخت مسکن مواجه است/ 27 دفتر تسهیل‌گری درمناطق بافت های فرسوده داریم/ باید توسعه جدید شهر تهران با توجه به محلات الگو پیش برود

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری سازمان نوسازی شهر تهران ظهرامروز دوشنبه 17اردیبهشت ماه 1403 باحضور«سیدمهدی هدایت» مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران و اصحاب رسانه درساختمان مرکزی سازمان نوسازی شهرتهران برگزار و در این نشست خبری «سیدمهدی هدایت» مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران  اظهارداشت : طبق برنامه 4 شورای شهر و شهرداری تهران تکلیف داریم 3 درصد بافت‌های فرسوده را نوسازی کنیم که سال گذشته 5900 پلاک نوسازی شدند.

هدایت تصریح کرد: تهران از یک عقب ماندگی در بخش ساخت مسکن مواجه است، و در سال‌های گذشته بین 40 تا 60 هزار مسکن جدید در تهران ساخته شده که سالانه باید 150 هزار مسکن ساخته شود.

وی تاکیدکرد : ساخت مسکن استطاعت پذیر هم می‌تواند قیمت مسکن را کنترل کند و هم از افزایش بافت فرسوده جلوگیری کند و همچنین در بخش اقتصادی نیز می‌تواند خانوار فاقد مسکن را صاحب مسکن کند و 27 دفتر تسهیل‌گری در مناطق بافت های فرسوده داریم و در این دفاتر جذب سرمایه گذاری و انجام مراحل نوسازی تسهیل گری می‌شود.

هدایت عنوان داشت : احداث مجتمع رفاهی و خدماتی در مناطق کم برخوردار نیز در دستور کار است و امسال درمحدوده گلابدره این مجتمع ساخته می‌شود که در کنار مسکن سازی به افزایش سطح خدماتی خانوار در مناطق کم برخوردار کمک می‌کند.

وی در مورد باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) در مناطق 17 و 18 هم ابرازداشت: این طرح به بوستان ولایت و به منطقه گردشکری شن چاله‌های منطقه 18 می‌رسد که تلاش داریم این طرح به وسعت 9 و نیم کیلومتری را امسال به پایان برسانیم و دیگر طرح بازآفرینی شهری موضوع محله نفر آباد در شهر ری است که با همکاری حرم عبدالعظیم حسنی (س) این طرح نیز امسال تکمیل و مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

هدایت درمورداجرای طرح تشویقی دربافت‌های فرسوده هم خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته در محدوده ناپایدار بسته تشویقی نداشتیم اما سال گذشته مصوبه‌ای داشتیم که با حضور رییس جمهور در منطقه 17 و 18 تهران تدوین این بسته‌ها مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد بسته‌ای تدوین شود که دربرگیرنده 14 هزار هکتار محدوده ناپایدار هم شود و مسکن‌های قابل استطاعت در این محدوده تولید و به تبع آن ایمنی شهر تهران افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: محدوده‌هایی در منطقه چهار همچون شمیران‌ نو و خاک سفید جزو بافت ناپایدار است و مابقی این بافت‌ها در جنوب تهران است قطعا به موازات ساخت مسکن در این محدوده تامین سرانه‌های خدماتی نیز انجام می‌شود که به تبع آن تعریض معابر نیز انجام خواهد شد که ارتقای کیفیت زندگی را به همراه خواهد داشت.

هدایت افزود: در محدوده‌هایی که کار نوسازی در آنها سالیان سال متوقف بود همچون کن، گلاب‌دره در منطقه یک، سیمین‌دره در منطقه یک و نفرآباد در منطقه ۲۰ به علت نبود طرح‌های شهری و عدم به رسمیت شناختن سکونت در این محدوده‌ها، شاهد ایجاد شرایط نامساعدی بودیم که در سال گذشته برای همه آنها طرح‌های موضوعی تصویب و ابلاغ شد و زیرساز نوسازی در این مناطق فراهم شد و علاوه بر آن پروژه‌های خدماتی را نیز برای این محدوده‌ها تعریف کردیم.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان داشت : باید توسعه جدید شهر تهران با توجه به محلات الگو پیش برود به شکلی که در راستای اجرای این طرح به موضوعاتی همچون انرژی‌های نو، فضای سبز و ایجاد مرکز محله به عنوان تامین کننده خدمات اولیه شهروندان توجه ویژه صورت گیرد و در این راستا محلات موفقی که از گذشته وجود داشته گسترش داده خواهد شد.

وی عنوان داشت: در منطقه 19 در مقیاس 2000 واحد در زمینی به مساحت 12 هکتار و همچنین در چند محله منطقه 21 این محلات الگو ایجاد خواهد شد و صدور سند در محدوده‌های بافت در نقاطی که با مشکل مواجه بودیم در سال گذشته پیگیری و موانع آن برطرف شد و مشکل سند در بخشی از مناطق نیز از شمیران نو حل شد همچنین بسته تشویقی اوقاف به محدوده‌های بافت به زودی ابلاغ خواهد شد امیدواریم این بسته در ماه آینده در جهت نوسازی در محدوده بافت فرسوده ابلاغ شود با این اقدامات پایداری تهران در ابعاد مختلف ارتقا پیدا می‌کند.

هدایت ادامه داد: در محدوده‌های میراثی مشکلات جدی داریم چرا که این محدوده‌ها شامل مشوق‌ها نمی‌شوند و هر روز نسبت به روز گذشته وضعیت بدتری پیدا می‌کنند لذا درخواست ما از وزارت میراث فرهنگی این است که در سیاست‌های خود در این محدوده‌ها یک بازبینی داشته باشند ما آماده‌ هستیم با مدل‌های مختلف نسبت به نوسازی این بخش از شهر که از ظرفیت‌ها و فرصت‌های بسیاری برای شهر برخوردار است گام‌های موثر برداریم.

وی در مورد شیوه و جزییات تدوین بسته‌های تشویقی جدید هم تاکید کرد: تاکنون برای تشویق نوسازی بافت‌های فرسوده اگر مساحت زمین به ۱۰۰ مترمربع می‌رسد یک طبقه تشویقی و اگر ماحصل تدوین شش پلاک به مساحت ۴۰۰ مترمربع می‌رسید ۲ طبقه تشویقی داده می‌شد که عملا چنین امکانی میسر نبود با تلاش‌ هایی که صورت گرفت در کمیسیون ماده هفت مصوبه‌ای گذرانده شد که تسهیلات تشویقی دو طبقه داده شود.

هدایت اظهارداشت: به این ترتیب حداکثر طبقات ارائه شده در حوزه تشویقی پنج طبقه و در برخی موارد خاص نیز با داشتن برخی شرایط تا هفت طبقه نیز امکان پذیر خواهد شد و لایحه‌ای از سوی ما تنظیم شد که در جلسه مشترکی با وزیر کشور پیشنهادات ما ارائه شد در حقیقت با توجه به ابزارهایی که در حوزه مسکن و امکاناتی که در این حوزه در اختیار داریم شهرداری می‌تواند در موضوع اجاره‌داری به دولت کمک کند.

وی افزود: پیشنهادات خود را ارائه کردیم اما هنوز موضوع در دولت نهایی نشده است، پیشنهادات ما برای شهر تهران است و آنچه در این حوزه در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است برای کل کشور است.

هدایت در خصوص موضوع فروش متری مسکن نیزیادآورشد: سازمان بورس هنوز برای فروش متری مصوبات لازم را ابلاغ نکرده در حالیکه با این روش مسیر نقدینگی به سمت تولید مسکن سوق داده می‌شود و می‌تواند گره‌گشایی مناسبی برای موضوع مسکن در کشور باشد.

وی ادامه داد: برای ورود شرکت‌های تیمی به حوزه مسکن 2 شرط ورود تکنولوژی جدید که منجر به کاهش زمان ساخت می‌شود و همچنین ورود منابع مالی به شکلی که 80 درصد سرمایه را به عنوان منابع وارد کنند را مدنظر قرار دادیم که در این زمینه کار به صورت 100 درصدی توسط شرکت‌ها و مهندسین ایرانی انجام می‌شود و شرکت‌های چینی تنها تکنولوژی و منابع را وارد می‌کنند.

هدایت اضافه کرد: تفاهم‌نامه با آنها نیز برهمین اساس شکل گرفته و اولویت ما در این راستا نیز بافت فرسوده است تفاهم اولیه 200 هزار واحد است که باید قراردادهای متعددی برای تحقق آن منعقد شود اگر روی طرح، زمان و قیمت به توافق برسیم قراردادها منعقد خواهد شد.

 

وی در مورد نوسازی بازار تهران نیزابرازداشت: براساس برنامه‌ ای که در سال گذشته به تصویب رسید به صورت کامل مشخص شده چه دستگاهی با چه ابزاری و در چه بازه زمانی باید اقدامات خود را انجام دهد در حقیقت وظایف همه دستگاه‌هایی که در این حوزه تکلیف دارند مشخص شده اما در این مسیر نیازمند تامین این اعتبار برای اجرای اقدامات دستگاه‌های اجرایی هستیم.

هدایت درپایان سخنان خود گفت :در مسیر راه‌آهن تهران - اهواز 13 هزار پلاک وجود داشت که به دلیل محدودیت‌ های راه‌آهن شهرداری نمی‌توانست پروانه برای آنها صادر کند در سال گذشته مصوبه‌ای مبنی بر حذف این محدودیت با توجه به اینکه حریم راه‌ آهن دیگر کاربری نداشت شکل گرفت که این محدودیت حذف شد و این پلاک‌ها در مسیر نوسازی قرارخواهند گرفت.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب