امروز: پنج شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۴ [2025/05/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 5509 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

در نمایشگاه دستاوردهای بانک مرکزی؛

ايران چک‌ جديد 50 هزار توماني رونمايي شد

در نمايشگاه دستاوردهاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، ايران چک‌هايي جديد 50 هزار توماني منقش به تصوير بارگاه حضرت امام رضا(ع) و اسکناس جديد 2 هزار توماني منقش به تصوير بادگيرهاي ايراني رونمايي شد
ايران چک‌ جديد 50 هزار توماني رونمايي شد

به گزارش خبرایران به نقل از روابط عمومي بانک مرکزي،سيد محمود احمدي، دبيرکل بانک مرکزي اين مطلب را در آيين گشايش «نمايشگاه دستاوردهاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران» که با حضور رئيس کل، اعضاي هيات عامل، مديران کل، مديران و جمعي از کارشناسان بانک مرکزي برگزار شد، عنوان کرد.

در اين مراسم که همزمان با سالگرد استقرار دولت يازدهم در بانک مرکزي برپا شد،7 طرح خدمات نوين بانکداري الکترونيک رونمايي و افتتاح شد. احمدي در ابتداي اين آيين اظهارداشت: تحولات فناوري در بيش از دو دهه اخير، نظام‌هاي بانکي‌سراسر جهان را دچار دگرديسي عميقي نموده است.

به گفته وي خوشبختانه، نظام بانکي کشور ما نيز از اين روند بين‌المللي دور نبوده و با کاربري گسترده فناوري در انجام عمليات بانکي به ويژه ارايه خدمات به مشتريان، وسيعاً از امکانات فناوري اطلاعات و ارتباطات بهره جسته است.

وي افزود: بي‌اغراق مي‌توان ادعا کرد نظام بانکي ما همواره پرچمدار معرفي و کاربري فناوري در ارايه خدمات و عمليات دروني خود بوده و موتور محرک صنعت فناوري اطلاعات در کشور به شمار مي‌رود.

دبيرکل بانک مرکزي با ابراز رضايت از روند روبه پيشرفت خدمات بانکداري الکترونيک در ايران افزود: جاي خوشوقتي بسيار است اذعان داريم سطح ارايه خدمات و کاربري پرداخت و بانکداري الکترونيکي در ايران بر اساس بيشتر شاخص‌هاي جهاني، در سطح کشور‌هاي پيشروست و از اين لحاظ، تحقق يکي از آرمان‌هاي چشم انداز بيست ساله نظام در خصوص کسب جايگاه اول منطقه‌اي، به هيچ عنوان دور از انتظار نيست.

احمدي کسب اين موفقيت بزرگ را مرهون تلاش‌ها و اقدامات گسترده‌اي دانست که در سطح نظام بانکي و شرکت‌هاي فناوري صورت پذيرفته ‌است. وي ‌گفت: در اين ميان، بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران در هدف گذاري، بسترسازي و هدايت مجموعه بانک‌ها براي نيل به اين اهداف متعالي از جايگاه ممتازي برخوردار است.

دبيرکل بانک مرکزي سپس به موضوع فرصت‌ها و تهديدهاي کاربري فناوري در عمليات و خدمات بانکي اشاره کرد و رسيدگي و تشخيص و مديريت اين موضوع را چالشي بزرگ پيش روي بانک مرکزي به عنوان متولي نظام پولي کشور برشمرد.

وي در ادامه گفت: بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران بنا به قانون وظيفه تسهيل مبادلات و موازنه پرداخت‌ها را بر عهده دارد. در کنار اين وظيفه ايجابي، وظيفه مهم نظارت بر صحت و سلامت نظام بانکي کشور نيز بر عهده اين نهاد است که با وضع و نظارت بر مقررات حوزه پولي، مديريت مطلوب مخاطرات بانکي را به انجام مي‌رساند که تسامهاً مي‌توان آن را نقشي سلبي قلمداد کرد.

احمدي ايجاد توازن ميان دو هدف به ظاهر متناقض، يکي معطوف به توسعه و تسهيل و ديگري معطوف به تحديد و ساماندهي را چالش‌هايي در خور توجه خواند و افزود: تنها با ايجاد ساختارهاي مناسب مي‌توان با اين اهداف روبرو شد.

دبير کل بانک مرکزي در ادامه ضمن«اطلاعات محور» برشمردن‌ بانک مرکزي تصريح کرد: ورودي‌هاي اين سازمان، داده‌ها و اطلاعاتي است که بر مبناي تحليل آنها تصميم‌سازي و تصميم‌گيري مي‌شود؛ حصول اطمينان از کيفيت داده‌ها و توان تحليل آنها در زمانه‌اي که زندگي مي‌کنيم، براي هر سازماني پيچيده و دشوار تلقي مي‌شود، اما اين پيچيدگي‌ها براي سازماني که صرفاً بر مبناي داده‌ها و اطلاعات کار مي‌کند، اهميتي حياتي داشته و به نوعي با فلسفه وجودي آن گره خورده است.

وي ادامه داد:گزافه نيست اگر بگوييم در طول سيزده سالي که بانک مرکزي مديريت امور پرداخت و بانکداري الکترونيکي را به صورت جدي در دستور کار خود قرار داده، کارنامه موفقي از خود بر جاي نهاده است.

احمدي‌ برخورداري از نظام‌هاي پرداخت روزآمد و استاندارد،‌ همگامي با آخرين فناوري‌هاي روز و همچنين تکميل تدريجي احاطه اطلاعاتي بانک مرکزي بر آنچه که در حوزه پول و ارز مي‌گذرد، را دستاوردهاي غير قابل اغماض بانک مرکزي عنوان کرد.

وي افزود: بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران براي رفع چالش ميان تسهيل و نظارت، دو راهبرد توسعه سامانه‌هاي بين بانکي و متعاقباً احاطه اطلاعاتي بر مبادلات آن را اتخاذ نموده است.

دبيرکل بانک مرکزي در ادامه گفت: در راهبرد اول بانک مرکزي به عنوان نهادي حاکميتي، زيرساخت‌ها و بسترهاي لازم براي تسهيل مبادلات پولي را فراهم کرده و محيطي را فراهم مي‌آورد که بر اساس استانداردهاي جهان‌شمول بانکي، امکان معرفي خدمات جديد را توسط بانک‌ها ميسر سازد. از سوي ديگر سرپرستي سامانه‌هاي زيرساختي، مجموعه بسيار گرانبهايي از داده‌ها و اطلاعات واقعي را گردآوري مي‌کند که بر مبناي آن و با احاطه اطلاعاتي بانک مرکزي از آنچه که در نظام پولي کشور مي‌گذرد، نظارت موثر و کارا محقق مي‌شود.

وي تصريح کرد: اتخاذ اين راهبردها با کسب نظر مشاوران بين‌المللي و کارشناسان داخلي چه در خصوص راهبرد پرداخت‌ها که در سال 83 اجراي آن آغاز گرديد و چه در خصوص نقشه راه 1400 بانک مرکزي، که به لطف پروردگار از امسال اجرايي مي‌شود، صورت پذيرفته است.

احمدي برخورداري بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران از بزرگترين مجموعه فناوري اطلاعات و ارتباطات کشور را زمينه ساز اجراي راهبردهاي ياد شده دانست و گفت: بازسازي و بازآرايي زيرمجموعه فناوري بانک مرکزي در سال‌هاي اخير، آنها را در جهت نيل به اهداف حاکميتي بانک مرکزي سازماندهي و هدايت کرد؛ به گونه‌اي که هم اکنون ايفاي وظايف و نقش‌هاي حاکميتي اولويت اصلي اين حوزه است.

دبيرکل بانک مرکزي همچنين تاکيد کرد: نقش بانک مرکزي و زيرمجموعه‌هاي آن، تصدي‌گري خدمات بانکي نيست بلکه فراهم آوردن زيرساخت و بسترهايي است که در آن بانک‌ها و ساير شرکت‌هاي فناوري بتوانند خدمات خود را به صورت استاندارد و با لحاظ الزامات مديريت ريسک گسترش دهند و در اين ميان آنچه که براي نظارت بانک مرکزي مهم و حياتي به شمار مي رود، اطلاعاتي است که بر اين بسترها مبادله شده و واجد ويژگي‌هاي صحت، دقت و روزآمدي است.

وي در پايان، ايجاد و توسعه سامانه‌هاي جديد و بهبود و بازنگري در سامانه‌هاي موجود در چارچوب‌ راهبردهاي فوق را همواره از وظايف حوزه فناوري بانک و شرکت‌هاي زيرمجموعه آن عنوان کرد و از حضار دعوت نمود تا از نمايشگاه دستاوردهاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران که به مناسبت هفته دولت برپا شده است بازديد کنند.

در اين مراسم، رئيس کل بانک مرکزي از سامانه‌هاي مديريت حساب‌هاي دولتي، سامانه چکاوک و سامانه انتشار اوراق مشارکت الکترونيکي رونمايي کرد. سپس کارشناسان فناوري اطلاعات بانک مرکزي و شرکت‌هاي تابعه؛ پورتال کاشف، سامانه ارزش افزوده مرکز شتاب، سامانه پرداخت الکترونيک سيار (سپاس) و سامانه استعلام بانکي را معرفي نمودند و از مزايا و ويژگيهاي آن سخن راندند.

در بخش ديگري از اين مراسم، سکه يادبود منقش به شعار «آرامش و اميد» که به مناسبت استقرار دولت يازدهم ضرب شده است، رونمايي شد.

در اين نمايشگاه همچنين از نسل جديد ايران چک 50 هزار توماني منقش به تصوير بارگاه حضرت امام رضا(ع) و اسکناس جديد 2 هزار توماني منقش به تصوير بادگيرهاي ايراني پرده برداري شد.

 

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب