وی ادامه داد: در ابتدا تصور میشد که این شکل از فروش دام محدود به استانها مرزی به دلیل شرایط نامساعدتر اقتصادی این مناطق باشد، اما اخیرا در استانهای دیگر مانند اصفهان و تهران نیز شاهد اقدام دامدارن برای فروش دام به دلالان با چک مدتدار هستیم.
صدر دادرس باتاکید بر اینکه سهم دامداران از نهادههای دامی دولتی اندک است، اظهار کرد: سهم اندکی از نهادهها دولتی در سامانه بازرگاه در اختیار دامداران قرار میگیرد که آن نیز با تاخیر انجام میشود. هنوز ذرت، جو و کاه و کلش گندم داخلی وارد بازار نشده و چشم دامداران به نهادههای دولتی است که در سامانه بازارگاه به آنها تعلق بگیرد.
صدر دادرس با اشاره به خشکی مراتع در سالجاری، افزود: سال کم باران مراتع را خشک کرده و امکان چرای دام را به حداقل رسانده، به همین دلیل دامداران مجبور به تغذیه دستی دامها هستند.
به گفته وی؛ به طور معمول دامهای مولد از طریق چرا و دامهای پرواری دستی تغذیه میشوند، اما امسال به دلیل خشکسالی دامداران باید هر دو گروه را تعلیف دستی کنند.
صدر دادرس با بیان اینکه قیمت خرید دام از دامداران نیز مناسب با هزینه تمام شده نیست، اظهار کرد: در حال حاضر دامداران دام را سر به سر با قیمت تمام شده تولید یا به زیان میفروشند.ادامه این روند علاوه بر پناه بردن دامداران به دلالان تهدید دیگر نیز به دنبال دارد که آن شدت گرفتن قاچاق است.
صدر دادرس با بیان اینکه گوشت دام ایرانی مرغوب و باب طبع کشورهای عرب همسایه است، گفت: اگر غفلت مسئولان از مشکلت دامداران ادامه داشته باشد بیش از گذشته شاهد رونق قاچاق به کشورهای عربی منطقه خواهیم بود.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور پیش بینی کرد: با ادامه مشکلات و رونق قاچاق، زمستان سخت پیش روی بازار گوشت قرمز کشور باشد.
صدر دادرس کاهش تولید و عرضه گوشت قرمز را با این شرایط محتمل دانست.