امروز: جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/05/16]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 5111 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱:۴۲:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

رئیس جهاد دانشگاهی اعلام کرد؛

جهت‌گیری‌های ما برای کمک به سیاست‌های دولت با محوریت تحقق اقتصاد مقاومتی است / در فرهنگ‌سازی، خودباوری و کارآمدسازی فارغ‌التحصیلان نقش موثری داریم/ فرماندهی پیشرفت در کشور با نقص‌هایی روبه‌رو است

حمیدرضا طیبی ضمن اعلام طرح‌های پیشنهادی جهاد دانشگاهی به دولت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: عده‌ای به دنبال آن هستند تا در نتیجه مذاکرات هسته‌ای دوباره سراغ خرید پروژه‌های تکراری خارجی بروند.
جهت‌گیری‌های ما برای کمک به سیاست‌های دولت با محوریت تحقق اقتصاد مقاومتی است / در فرهنگ‌سازی، خودباوری و کارآمدسازی فارغ‌التحصیلان نقش موثری داریم/ فرماندهی پیشرفت در کشور با نقص‌هایی روبه‌رو است

به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری «حمیدرضا طیبی» رئیس جهاد دانشگاهی به مناسبت  سی و چهارمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار و دراین نشست خبری «حمیدرضا طیبی» رئیس جهاد دانشگاهی اظهارداشت: وظیفه جهاد دانشگاهی این است که بتواند الگویی در راستای حرکت در مسیر پیشرفت ارائه دهد و نشان دهد که می‌شود اقتدار همه‌جانبه داشت و حرکت در مسیر پیشرفت نیاز به برنامه‌ریزی دارد، کشورهایی که مسیر پیشرفت خودشان را طراحی کرده و در این راه موفق بودند سازمان‌هایی را مشخص کردند که به صورت غیر دولتی راه‌های توسعه را به صورت میانبر طی کنند که جهاد دانشگاهی ما نیز بر همین اساس بعد از انقلاب اسلامی تشکیل شد.

 طیبی با بیان اینکه هنوز برای دولت‌ها جایگاه جهاد دانشگاهی جا نیفتاده است، گفت: تاکنون جهاد دانشگاهی براساس تشخیص خودش به دنبال یافتن مشکلات و ارائه راهکار پرداخته است و در حقیقت این جهاد دانشگاهی بود که دنبال دولت دویده است تا در حوزه‌های دانش‌بنیان نیازهای کشور را تشخیص و برطرف کنند و از جمله کارهای صورت گرفته در دوره مدیریتی بنده در گذشته این بود که سعی شود این روحیه جهادی را در تمامی واحدهای جهاد دانشگاهی توسعه دهیم و براساس نیاز ملی و مزیت بومی به فعالیت بپردازیم و جهاد دانشگاهی سند «جایگاه جهاد دانشگاهی در افق 1404» را تهیه دیده است تا تاثیرگذاری جهاد دانشگاهی و وضعیت آن در تحقق سند چشم‌انداز نظام معلوم باشد.

 رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه پیرامون اقدامات صورت گرفته توسط جهاد دانشگاهی گفت: ما تعریفی از قطب علم و فناوری ارائه دادیم و همه واحدها را ملزم کردیم تمامی واحدهای جهاد دانشگاهی صاحب این قطب شوند البته لزوم رسیدن به قطب علمی این است که آن واحد مرجع فناورانه باشد که نمونه آن مجموعه «رویان» است.

وی پیرامون اقدامات جهاد دانشگاهی در دوره مدیریت جدید، گفت: ما در مدیریت جدید که از دی‌ماه 92 شروع شد 2 استراتژی را به صورت همزمان در دستور کار خود قرار دادیم. از جمله این برنامه‌ها ادامه برنامه گذشته جهاد دانشگاهی بودکه به دنبال دولت و نظام برود و توانمندی‌هایش را ارائه دهد که بر همین اساس برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی را ارائه دادیم که حدود 9 ماه به طول انجامید و از جمله دیگر اقدامات ما ایجاد ارتباط گسترده با وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و معاونت‌های علم و فناوری است و در تلاشیم با ارتباط مناسب با ورزش بودجه خود را افزایش دهیم.

رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: با توجه به تهیه نقشه جامع علمی کشور و اینکه هر نهادی در اجرایی شدن این نقشه باید نقش خود را مشخص می‌کرد برآن شدی و در همین راستا پیشنهادات خودمان را به شورای راهبردی نقشه جامع علمی کشور ارائه دهیم و پیشنهادات ما در دی‌ماه 92 با عنوان کلیات وظایف و برنامه‌های جهاد دانشگاهی به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد.

وی پیرامون جزئیات برنامه پیشنهادی جهاد دانشگاهی گفت: از جمله موارد این پیشنهاد این بود که جهاد دانشگاهی نهاد ملی و پژوهشی تشکیل دهد که در این راستا برای اجرای پژوهش‌های ملی تمهید امکانات صورت گیرد جهاد نیز متعهد باشد که از تمامی ظرفیت‌های خود استفاده کند. طیبی خاطرنشان کرد: از دیگر پیشنهادات ما تاسیس مراکز انتقال و تولید فناوری بود چراکه در کشور پروژه‌های بزرگی را تولید می‌کنیم اما هر بار دانش آن را می‌خریم و واقعیت آن است که یک بار خرید دانش یک پروژه در موارد بعد خود آن پروژه را انجام دهیم بر همین اساس پیشنهاد کردیم که مراکز انتقال فناوری ایجاد شود تا مجبور به خرید دوباره دانش نشویم.

طیبی با اشاره به لزوم عضویت جهاد دانشگاهی در کمیسیون علم و فناوری دولت گفت: در همین رابطه جهاد دانشگاهی پیشنهاد خود را به دولت داده است که اگر در این کمیسیون نقش فعال داشته باشیم به تجاری‌سازی فناوری‌ها کمک بسزایی خواهد کرد و از دیگر پیشنهادهای ما در این حوزه بود که باید رصد و پایش روندهای تولید فناوری در حوزه‌های مختلف صورت گیرد که جهاد دانشگاهی با تجربه‌ای که دارد می‌تواند این مسئولیت را برعهده گیرد.

وی تصریح کرد: در حقیقت جهت‌گیری‌های جهاد دانشگاهی در طرح‌های پیشنهادی برای کمک به سیاست‌های دولت با محوریت تحقق اقتصاد مقاومتی دانش‌بنیان و اشتغال جوانان بوده است و جهاد دانشگاهی تجربه تولید فناوری‌هایی را دارد که باید آنان را در سطح ملی و بین‌المللی توسعه دهد. این در حالی است که ما هنوز در حد محدودی در حال تولید فناوری‌های هستیم.

 رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در فرهنگ‌سازی گفت: جهاد دانشگاهی با توجه به جایگاهی که دارد می‌تواند در فرهنگ‌سازی، خودباوری و کارآمدسازی فارغ‌التحصیلان نقش موثری داشته باشد همچنین می‌تواند در تدوین قوانین به دولت‌ها مشاوره دهد و بر همین اساس در حال مذاکره با شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم تا این نقش‌ها به جهاد دانشگاهی واگذار شود تا ما بتوانیم با سرعت بیشتری به نقش‌آفرینی بپردازیم.

وی پیرامون عقد قراردادهای جدید در جهاد دانشگاهی گفت: رکود حاکم در کشور و کمبود منابع مالی مانعی در ایجاد قراردادهای جدید شده است که امیدواریم با گشایش‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد قراردادهای جدید را منعقد کنیم در همین رابطه با معاونت علمی و فناوری رایزنی‌هایی صورت گرفته تا بودجه خوبی را به ما اختصاص دهد البته قولی که آنان به ما داده‌اند این است که اگر شرکت‌های دانش‌بنیان در جهاد دانشگاهی تخصیص شود وام‌های خوبی در اختیار ما قرار می‌گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: البته تعداد زیادی از قراردادهایی که منعقد کردیم آماده بهره‌برداری است. برای مثال ساخت یوپی‌اس اداری است که به خاطر مشکلات قطع و نوسانات برق بسیاری از شرکت‌ها، بیمارستان‌ها و اداره‌جات از آن استفاده می‌کنند که تعداد زیادی از این محصول آماده شده است و جهاد دانشگاهی به دنبال دانش‌بنیان کردن آن است و جهاد دانشگاهی با صنعت نفت، وزارت نیرو و صداوسیما قرارداد داشته است که برخی از آنان آماده بهره‌برداری هستند همچنین ما پروژه‌هایی را با مناطق نفتی جنوب در خصوص حفاری 3 دندانه‌ای داشته‌ایم که 90 درصد آن تولید شده و حال جهاد دانشگاهی آماده عقد قرارداد در این زمینه است که این موضوع را با دانش کاملا ایرانی اجرایی کند.

وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی سامانه‌ای را با شرکت پایانه‌های نفتی برای جلوگیری از تشکیل رسوبات نفتی در کف مخازن نفت تحت عنوان پروژه «جلوگیری از تشکیل رسوبات مخازن» ایجاد کرده که از طریق جهاد دانشگاهی علم و صنعت در آینده اعلام خواهد شد.

طیبی پیرامون دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی گفت: تولید فرستنده‌های رادیویی اف‌ام که توسط جهاد دانشگاهی خواجه‌نصیر تولید می‌شد در سال گذشته نمونه 10 کیلوواتی آن توسط جهاد دانشگاهی تولید شد که در حال حاضر در انواع مختلف فرستنده‌ها صاحب فناوری پیشرفته در جهان هستیم همچنین در پروژهشگاه‌های رویان، ابن‌سینا و گیاهان دارویی نیز فناوری‌های جدیدی تولید شده که در آینده اعلام خواهد شد.

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: طراحی و پیاده‌سازی سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی از سال 81 در جهاد دانشگاهی شروع شد که در حال حاضر به 90 درصد پیشرفت رسیده است و هدف از ارائه این طرح ارتقاع سطح ایمنی خودرو، حفظ محیط زیست و رفع ترافیک است و بعد از تاکیدی که در رابطه با تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان وجود داشت تصمیم گرفتیم فناوری‌هایی که در جهاد دانشگاهی به وجود آمده است را در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان با پیدا کردن سرمایه‌گذاران مناسب در سطح جامعه و در سطح نیاز ملی و منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: بر همین اساس اولین شرکت دانش‌بنیان را در پژوهشگاه رویان ایجاد کردیم تا بتوانیم نیازهای ملی را از طریق پژوهشگاه رویان تامین کنیم همچنین مجموعه ابن‌سینا جهاد دانشگاهی نیز با سرمایه‌گذاری بانک ملت اقدام به تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان کرده است البته برای تشکیل مجموعه‌ای بزرگ در رابطه با فناوری‌های الکترونیک قدرت به دنبال سرمایه‌گذار هستیم و همچنین به دنبال بهره‌برداری 5 طرح بزرگ در حوزه نفتی تا پایان سال هستیم.

طیبی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون جهاد دانشگاهی گفت: مقام معظم رهبری جهاد دانشگاهی را مولود مبارک انقلاب خواندند و آن را از جمله مکان‌هایی عنوان کردند که برای آینده علمی کشور است. ایشان خطاب به جهاد دانشگاهی فرموده‌اند که ما باید سراغ کارهای اساسی و عمیق برویم و بر همین اساس در دوره جدید بنا شدیم تا با برنامه‌ریزی دقیق از حداکثر توان جهاد دانشگاهی استفاده کنیم البته در حال حاضر این وظیفه برعهده دولت است تا از توانمندی‌های جهاد دانشگاهی استفاده کند.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه فرماندهی پیشرفت در کشور با نقص‌هایی روبه‌رو است، گفت: ما به شورایی در این زمینه نیاز داریم تا سیاست‌های پیشرفت را درست ترسیم و رصد کند تا ما به افق و چشم‌اندازها برسیم. برنامه‌های ما باید شاخص‌مدار باشد تا امکان سنجش آن وجود داشته باشد البته شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند با تغییراتی این کار را انجام دهد و دولت نیز باید در این شورا حضور پررنگ‌تری داشته باشد و گاهی اوقات احساس می‌شود تمرکز بعضی مدیران کنونی این است که مذاکرات به نتیجه برسد و بعد به سرعت به دنبال خرید کالای خارجی برای سریع‌تر اجرا شدن پروژه‌های خود رود و نباید بازخرید تکراری پروژه‌ها اتفاق بیفتد که با برنامه‌ریزی صحیح می‌توانیم نگرانی‌های موجود برای اتمام پروژه‌ها را نیز حل کنیم ما نباید بازار خودمان را بدون کسب امتیاز ویژه در اختیار دیگر کشورها قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای طرف مقابل ما در مذاکرات به دنبال آن هستند تا پول‌های ما را صرف خرید کالاهای خودشان کنند که مذاکره‌کنندگان ما باید در این زمینه هوشیار باشند و در زمینه خرید کالای خارجی برنامه‌ریزی‌ای صورت گیرد تا با انتقال تکنولوژی همراه باشد و جهاد دانشگاهی نیز آمادگی کامل خود را برای پذیرش مسئولیت برنامه‌ریزی انتقال تکنولوژی اعلام می‌کند.

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه سخنان خود گفت: برنامه دولت برای خروج از رکود افزایش صادرات غیرنفتی است. این برنامه زمانی اجرا می‌شود که آن محصول در داخل کشور مصرف شده باشد تا با حمایت‌های صورت گرفته صادر نیز شود. درخصوص تشکیل شرکت دانش‌بنیان نیز باید بگویم که اعطای وام به این شرکت‌ها شروع شده است اما زمانی این حرکت موثر خواهد بود که تضمین خرید محصول آنان وجود داشته باشد چراکه در غیر این صورت نتیجه طرح‌های زودبازده تکرار خواهد شد.

طیبی پیرامون صرفه‌جویی‌های ارزی در پروژه‌های دانش‌بنیان در راستای اقتصاد مقاومتی گفت: ما در بعضی پروژه‌ها نیاز داریم که قطعاتی را از خارج وارد کنیم اما معمولا بین 40 تا 80 درصد صرفه‌جویی ارزی با توجه به نوع فعالیت وجود خواهد داشت البته ما در طرح‌های جدیدمان نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. در حوزه‌هایی که با مردم سروکار دارد سرمایه‌گذاری راحت‌تر صورت می‌گیرد اما در حوزه‌هایی که کارفرمایان آن دولتی می‌شوند نگرانی‌هایی برای سرمایه‌گذاری به وجود می‌آید.

رئیس جهاد دانشگاهی پیرامون نتایج قرارداد بین جهاد دانشگاهی و صنعت نفت پیرامون تولید 14 دکل نفتی گفت: ما نیاز به برنامه توسعه صنعتی در کشور داریم که تا به حال در این زمینه اقدامی نکرده‌ایم. قرارداد تولید 14 دکل نفتی نیز در دولت قبل امضا شد اما در همان دولت و در وزارتخانه نفت مخالفت‌هایی با این طرح به وجود آمد. در وزارت نفت دولت جدید نیز استراتژی تغییر کرد و تلاشی در ساخت داخل این دکل‌ها وجود ندارد و بنا است خرید خارجی دکل‌ها صورت گیرد که در این زمینه دلیل قانع‌کننده‌ای نیز بیان نمی‌شود و در حال حاضر کشور به شدت سیاسی شده است و فشار بر دولت‌ها بسیار زیاد است تا در کوتاه‌مدت نتیجه مثبت دهد هیچ دولتی نمی‌تواند در 4 سال تمامی برنامه‌های توسعه را محقق کند.

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب