علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه به کیفیت به جای کمیت، پرهیز از شعارزدگی، تأکید بر اثربخشی، توجه به نوآوری و خلاقیت، استفاده از فناوریهای نوین و مشارکت حداکثری تشکلهای قرآنی را باید به عنوان سیاستهای کلی نمایشگاه قرآن در دستور کار خود قرار دهیم
به گزارش خبرایران به نقل ازکمیته اطلاع رسانی بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فضای نمایشگاه قرآن نباید خیلی فروشگاهی باشد، گفت: توجه به کیفیت به جای کمیت، پرهیز از شعارزدگی، تأکید بر اثربخشی، توجه به نوآوری و خلاقیت، استفاده از فناوریهای نوین و مشارکت حداکثری تشکلهای قرآنی را باید به عنوان سیاستهای کلی نمایشگاه قرآن در دستور کار خود قرار دهیم.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن با بیان اینکه هدف از برگزاری نمایشگاه قرآن باید برای خود ما کاملا روشن باشد، گفت: در نمایشگاه قرآن باید اطلاعات و فعالیتهایی را ارائه کنیم که منجر به آشنایی بیشتر مردم با قرآن شود.
وزیر ارشاد افزود: ایجاد انگیزه برای انس بیشتر با قرآن، زمینهسازی برای ارتقای جایگاه قرآن در عرصههای فرهنگی، ارائه دستاوردهای نظام در حوزه قرآن، و ارائه فعالیتهای گسترده قرآنی در حوزه کودک و نوجوان، جوان و همچنین ارائه فعالیتهای پژوهشی در حوزه قرآن از جمله اهدافی هستند که میتوانیم در برپایی نمایشگاه قرآن دنبال کنیم.
جنتی عنوان کرد: نکته دومی که پس از تعیین اهداف نمایشگاه باید در نظر گرفته شود، تعیین سیاستها است. برای دسترسی به اهداف نمایشگاه قرآن باید سیاستهای خاصی را دنبال کنیم تا به نتیجه قابل قبول برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توجه به کیفیت به جای کمیت، پرهیز از شعارزدگی، تأکید بر اثربخشی، توجه به نوآوری و خلاقیت، استفاده از فناوریهای نوین و مشارکت حداکثری تشکلهای قرآنی را باید به عنوان سیاستهای کلی نمایشگاه قرآن در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه فضای نمایشگاه قرآن نباید خیلی فروشگاهی باشد، گفت: محصولات قرآنی که در نمایشگاه قرآن عرضه میشود باید بیشتر برای آشنایی باشد و یکی از مباحثی که در این نمایشگاه باید رخ دهد نیز صرفهجویی در هزینهها و کاهش هزینهها است. آنچه که به ما مربوط میشود را باید با رعایت صرفهجویی انجام دهیم.
جنتی ادامه داد: همچنین در نمایشگاه قرآن باید چند رویکرد دیگر از جمله؛ تشویق هنرمندان برای ورود به عرصههای قرآنی در حوزه سینما و...، ارائه دستاوردهای نظام، برنامهریزی برای ارائه فعالیتها و اطلاعات قرآنی به مخاطبان عام و مخاطبان خاص و ارائه برنامههای قرآنی برای تمامی گروههای سنی را نیز دنبال کنیم.
وی عنوان کرد: آرامش و اعتدال هم نکته مهمی است که نمایشگاه قرآن باید فضای آرام و ساکتی داشته باشد تا افراد بتوانند درباره مباحث قرآنی با هم به بحث و گفتوگو بپردازند و بحثهای قرآنی داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره شعار بیست و دومین نمایشگاه قرآن گفت: درست است که رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد و فرهنگ را محور اصلی شعار امسال عنوان فرمودهاند اما لزومی ندارد که بحث اقتصاد حتما در شعار نمایشگاه قرآن نیز وجود داشته باشد به نظر بنده «توسعه فرهنگ قرآنی با عزم ملی و مدیریت جهادی» شعار مناسبی برای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن است و همین شعار باید محور اصلی فعالیتهای نمایشگاه قرآن قرار گیرد.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم برپایی همزمان نمایشگاه قرآن در برخی از استانها گفت: این نکته که کدام استانها همزمان با تهران نمایشگاه قرآن برگزار میکنند نیز بسیار مهم است که باید زودتر مشخص شود. نکته دیگر بینالمللی بودن نمایشگاه قرآن است؛ اگر نمایشگاه قرآن بینالمللی است باید ببینیم به واقع کدام کشورها در این نمایشگاه شرکت میکنند؟ ما احساس حقارت نمیکنیم از اینکه نمایشگاه قرآن ملی باشد اگر واقعا مشارکت کشورها زیاد نیست، میتوانیم نام نمایشگاه را نمایشگاه ملی قرآن بگذاریم.
معاونتهای سینمایی و هنری وزارت ارشاد در نمایشگاه قرآن مشارکت خواهند داشت
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: در بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم تلاش میکنیم تا معاونتهای سینمایی و هنری نیز مشارکت کنند و همچنین سطح علمی و تخصصی نمایشگاه را برای مخاطبان تخصصی ارتقا دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست شورای سیاستگذاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن که روز گذشته، 13 خردادماه برگزار شد، به بخشهای پیشبینی شده در نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: نمایشگاه یک مسئول و یک شورای سیاستگذاری دارد که ریاست آن را وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده دارد و بعد از شورای سیاستگذاری، مسئولان کمیتهها را داریم که احکام مسئولان صادر شده و اکثر این کمیتهها حداقل پنج جلسه تاکنون داشتهاند و برنامه عملکرد خود را ارائه کردهاند.
وی افزود: کمیته بینالملل از جمله کمیتههای تشکیل شده برای بیست و دومین نمایشگاه قرآن است که مسئولیت آن را به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سپردهایم تا اقدامات لازم در بخش بینالملل را انجام دهند. کمیته کودک و نوجوان نیز از دیگر کمیتهها است که عهدهدار این کمیته، کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان است.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: نیز مسئولیت کمیته اطلاعرسانی نیز به عهده مدیرعامل خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) است. کمیته علمی با مسئولیت دکتر معینی از دیگر کمیتههای پیشبینی شده در نمایشگاه قرآن است که کار علمی نمایشگاه و برگزاری نشستها را برعهده دارد، کمیته موسسات قرآنی با مسئولیت دکتر داودآبادی نیز کمیته دیگری است که با توجه به اهمیت موسسات قرآنی که بار اصلی فعالیتهای قرآنی را بردوش دارند، در نمایشگاه مشارکت میکنند.
وی اظهار کرد: کمیته محافل و مراسم از دیگر کمیتههای مهم بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن است که مسئولیت این کمیته برعهده سازمان دارالقرآن است و کمیته مهم دیگر که مسئولیت آن برعهده دکتر سیدضیا هاشمی معاون محترم فرهنگی وزارت علوم است، کمیته دانشگاهیان است و فعالیت دانشگاهیان در این کمیته نمایش داده میشود.
حشمتی یادآور شد: کمیته خادمان، کمیته حوزوی و کمیته آموزش با محوریت آموزش و پرورش نیز از دیگر کمیتههای بیست و دومین نمایشگاه قرآن هستند.
کمیته بانوان را به منظور توجه به فعالیتهای قرآنی بانوان پیشبینی کردهایم و مقوله هنر و سینما و میراث فرهنگی نیز برای ما بسیار اهمیت دارد که معاونت سینمایی ارشاد، معاونت هنری و سازمان میراث فرهنگی نیز این سه حوزه را در نمایشگاه قرآن ساماندهی میکنند.
وی افزود: کمیته نرمافزارهای قرآن و سایتها که با مسئولیت مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد است و این کمیته عهدهدار ساماندهی مجموعههای نرمافزاری شده و از بخشهای مهم است. در بخشهای پژوهشی نیز از حوزههای علمیه و دانشگاهها انتظار داریم که پژوهشهای قرآنی خوبی را ارائه کنند. بخش مهم دیگر نشر قرآنی است که در این بخش آثاری مکتوب منتشر شده به نمایش و فروش گذاشته میشود.
حشمتی اظهار کرد: برای برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم دو معاونت سینمایی و هنری وزارت ارشاد را نیز درگیر کردهایم. همچنین درباره حوزه بینالمللی نمایشگاه قرآن سعی میکنیم که این بخش را در خدمت نمایشگاه قرآن داشته باشیم و همچنین سطح علمی و تخصصی نمایشگاه قرآن را برای مخاطبان تخصصی بالا ببریم.
وی در بخش دیگری از جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن با اشاره به فعالیتهای این نمایشگاه گفت: در نمایشگاه قرآن یک سری میزگردهایی پیشبینی شده که در طول برپایی نمایشگاه قرآن هر شب در حوزه ترجمه، تفسیر و تدبر در قرآن برگزار میشود.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به عنوان بینالمللی نمایشگاه قرآن گفت: اگر حوزه بینالملل نمایشگاه قرآن قوی وارد شد عنوان نمایشگاه قرآن، همان بینالمللی میماند اما اگر قوی وارد نشد اصراری نداریم که نمایشگاه قرآن بینالمللی باشد.
وی درباره برپایی همزمان نمایشگاههای قرآنی استانی در ماه مبارک رمضان، گفت: هرساله 10 استان متقاضی برپایی نمایشگاه قرآن در استانها هستند که برای این دوره از نمایشگاه قرآن تلاش داریم در هر سی استان حرکت قرآنی منسجم و گسترده داشته باشند. البته این فعالیت ها اعم از نمایشگاه است و در برخی استانها تنها محافل قرآنی خواهد بود و هر جا که آمادگی و امکان برگزاری نمایشگاه باشد حمایت خواهیم کرد و نمایشگاه ها و محافل قرآنی که برگزار میشود خاص استان نبوده و در شهرستانهای آن استان نیز اتفاق میافتد.
حجتالاسلام حشمتی ادامه داد: معمولاً 10 استان داوطلب برپایی نمایشگاه قرآن هستند که جلسهای برای به نتیجه رسیدن در این زمینه طی هفته آینده برگزار خواهد شد. امسال پس از ماه مبارک رمضان نیز طرح ویژهای با عنوان «هفتههای قرآنی در استانها» را داریم که این طرح میتواند تمامی استانها را دربر بگیرد.