امروز: دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ [2024/06/17]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 3697 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

معاون بانک مرکزی تأکید کرد؛

ثبات اقتصادی؛ محور‌ سیاستگذاری‌های بانک مرکزی

به گفته قربانی، با توجه به شرایط خاص اقتصادی و اصول اقتصاد مقاومتی، ثبات اقتصادی محور‌ سیاستگذاری‌های بانک مرکزی در حوزه‌ی پولی و ارزی است.
ثبات اقتصادی؛ محور‌ سیاستگذاری‌های بانک مرکزی

به گزارش خبر ایران، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، پیمان قربانی،  معاون اقتصادی بانک مرکزی به ارایه رویکردها، جهت گیری‌ها و دستاوردهای اخیر بانک مرکزی در حوزه سیاستگذاری پولی پرداخت.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط خاص اقتصادی و اصول اقتصاد مقاومتی، ثبات اقتصادی محور‌ سیاستگذاری‌های بانک مرکزی در حوزه  پولی و ارزی است، خاطرنشان کرد: با اصلاح انتظارات در بازار ارز، شاهد افت نرخ ارز و ثبات در این بازار هستیم و بانک مرکزی درصدد است با رعایت سیاست‌های انضباط گرایانه و با مدیریت مناسب، این روند را تداوم بخشیده و به نحو مناسب مدیریت کند.
وی ضمن تاکید بر این موضوع که از دیگر دستاوردهای ثبات بازار ارز تقویت ارزش پول ملی بوده است، به بحث مسکن مهر اشاره و تصریح کرد: به طور مشخص، سالم سازی تامین مالی طرح مسکن مهر در بانک مرکزی پیگیری شد و با همکاری وزارت راه و شهرسازی استمرار اجرای مسکن مهر و ایفای تعهدات آن  به گونه‌ای برنامه ریزی شد تا روند رشد پایه پولی، نقدینگی و تورم از این محل استمرار نیابد و شرایط مناسب تری از حیث توزیع منابع بانکی میان بخش های مختلف اقتصادی فراهم گردد.
قربانی ضمن اشاره به شرایط رکود تورمی کشور ، هدف بانک مرکزی را خارج شدن از این شرایط عنوان و اضافه نمود: ایجاد ثبات اقتصادی توام با کاهش نرخ تورم بهترین هدیه به بخش تولید کشور توسط بانک مرکزی بوده است، ضمن آنکه تقویت هدایت منابع به سمت تولید کماکان به قوت خود باقی است.
اختصاص 5.51 درصد  تسهیلات به بخش تولید
معاون اقتصادی بانک مرکزی با ارایه میزان اعطای تسهیلات پرداختی در سال 92 خاطرنشان کرد : از2.2362 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی بانک ها در سال گذشته، ‌بخش تولید (شامل بخش های کشاورزی، صنعت و معدن ، ساختمان و مسکن) معادل 5.51 درصد  از این تسهیلات را به خود اختصاص داده است در حالی که مجموع سهم بخش‌های یاد شده در GDP تنها 7.31 درصد بوده  است. بنابراین شبکه بانکی کشور عملکرد مناسبی را از حیث تامین مالی بخش های تولیدی کشور داشته است.
وی در ادامه افزود: یکی از اقدامات جدید بانک مرکزی بر اساس سامانه های طراحی شده، استخراج میزان تسهیلات بابت نوع مصرف در هر بخش است که طبق آخرین اطلاعات 54٪ کل تسهیلات بانکی‌ پرداخت شده و 74٪ تسهیلات بانکی پرداخت شده در بخش صنعت بابت سرمایه درگردش بوده است. با توجه به ظرفیت‌های خالی تولید و لزوم تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی ، عملکرد نظام بانکی  در خصوص اختصاص سهم قابل توجهی از منابع به مقوله سرمایه در گردش بسیار حائز اهمیت و مفید بوده است.
رشد نقدینگی 26 درصدی
معاون اقتصادی بانک مرکزی رشد نقدینگی در سال گذشته را 29.1 درصد اعلام نمود و افزود:3.2 واحد درصداز این رشد بابت لحاظ آمار بانکها و موسسات اعتباری جدید بوده که  واجد آثار پولی نمی باشد و باید آن را به عنوان گسترش حوزه و پوشش آمارهای پولی قلمداد کرد، با احتساب این مورد به طور کلی می توان گفت رشد ‌نقدینگی سال گذشته25.9 درصد بوده است.
وی با تاکید بر لزوم وجود یک بستر مناسب برای اجرای موثر سیاستهای پولی ، به توجه خاص بانک مرکزی به انتظام بخشی به بازار پول کشور هم در بخش  رسمی  - بانکها و موسسات اعتباری مجاز- و هم در بخش غیر رسمی اشاره داشت و اضافه نمود: موسسات اعتباری غیرمجاز سیاست های پولی را مخدوش می‌کنند ، بر این اساس بانک مرکزی مصمم است که انتظام بخشی به بازار غیر رسمی را با همکاری سایر دستگاه ها و قوا به صورت جدی دنبال کند.
تجدید نظر در مولفه های سیاست های پولی
قربانی با اعلام تجدید نظر در مولفه‌های سیاست های پولی در آینده نزدیک تصریح کرد: بزودی این موضوع در شورای پول و اعتبار مطرح و پس از تصویب ، اطلاع رسانی جامعی در این خصوص انجام خواهد گرفت.
وی در خصوص اقدامات در حوزه تامین مالی مسکن افزود: بانک مرکزی همواره از ابداعات مالی حمایت کرده و در کنار آن نیز به سالم سازی منابع مالی مسکن مهر توجه جدی داشته است.ضمن آنکه باید توجه داشته باشیم که تعادل در منابع و مصارف  باید همواره مدنظر قرار گیرد تا منجر به عدم تعادل میان منابع و مصارف بانک ها و توسل به منابع پر قدرت و تورم زای بانک مرکزی نشود.
وی در همین زمینه به موافقت مشروط بانک مرکزی با پیشنهاد تشکیل صندوقهای پس انداز مسکن در تمامی بانک‌های کشور اشاره و تاکید کرد: باید در ارائه ابزارها و راهکارهای تامین مالی به تعادل منابع و مصارف  بانک ها و عدم وابستگی رویکردهای پیشنهادی به منابع بانک مرکزی توجه داشت.
وی در پایان با اشاره به لزوم توجه جدی به ارتقای شفافیت آماری تصریح کرد: تلاش بانک مرکزی بر این است که شفافیت آماری را تا سرحد امکان افزایش دهد و نمونه آن بروز رسانی گزیده های آمارهای اقتصادی در پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی بوده است و ان شالله در آینده نزدیک و با استخراج آمار رشد اقتصادی بر اساس پایه جدید، سایر نشریات بانک نیز در اسرع وقت به هنگام و منتشر خواهند شد.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب