دبیر نخستین جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) با اعلام اینکه 898 اثر به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: این جشنواره از سوم تا ششم خردادماه در حوزه هنری برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری نخستین جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و غلامرضا منتظمی، دبیر جشنواره و مدیرکل اطلاعرسانی مجمع پیش از ظهر امروز، 30 اردیبهشتماه، در مجمع جهانی اهل بیت برگزار شد.
در ابتدای این جلسه اختری با بیان اینکه اسلام در جهان یک رستاخیز ایجاد کرده است، گفت: اسلام توانست برای بشر نظام نوینی به همراه آورد. در این میان پیامبر اعظم(ص) به عنوان منادی اسلام توانست انسانها را به سمت سعادت هدایت کند. این خواسته نیز تنها در میان مسلمان روی نداده، بلکه هر انسان آگاه و آزادهای توانسته نسیم صفابخش حضرت رسول را درک و لمس کند.
وی افزود: رسول اکرم(ص) پیام خداواند را در قالب معجزهای آسمانی به نام قرآن برای انسانها آورد. این کتاب الهی پس از گذشت 1400 سال هنوز زبانی گویا و تأثیرگذار برای انسان امروزی دارد. در این راستا در سال آینده دومین دوره این جشنواره با عنوان «پیامبر اعظم(ص) و قرآن» برگزار خواهد شد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: در دین مبین اسلام اساس تفکر بر روی چند اصل متمرکز شده است؛ علم، تربیت، اخلاق و ایمان اصولی که پایبند بودن به آنها جامعه آرمانی اسلامی را می سازد. در این میان جایگاه علم در تفکر اسلامی بسیار بالا و ویژه است؛ بهویژه که خداوند در اولین آیات وحی بر روی علم تأکیدی ویژه داشته است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با بیان اینکه هیچ دینی به اندازه اسلام بر روی فراگیری علم تأکید نداشته است، توضیح داد: جهان امروز را با عنوان علم و دانش می شناسند اما در همین دوران متأسفانه به دلیل معرفی نشدن صحیح، عدهای صفات و داشتههای حضرت رسول(ص) را نمیشناسند و شخصی به خود اجازه می دهد که دروغهای توهینآمیزی به پیامبر اکرم(ص) نسبت دهد.
اختری افزود: اگر هنرمندان و دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر رسالت خود را به خوبی انجام داده بودند، امروز آن فیلمساز یا کاریکاتوریست به خود اجازه نمیداد به پیامبر(ص)توهین کند. پس جشنواره پیامبر اعظم(ص) با این احساس نیاز آغاز به کار کرده تا بتواند منادی زیبایی شخصیت رسول اکرم(ص) باشد. در این میان رسانه و هنرمندان با حمایتهای خود میتوانند به ما در برگزاری بهتر و کاملتر این جشنواره یاری رسانند.
وی درباره چرایی انتخاب هنر برای بیان زیبایی شخصیت حضرت رسول(ص) گفت: هنر از ذوق بشر به وجود آمده و به نوعی با ذات الهی پیوند خورده است. برای همین پیامی که از طریق آن ارائه شود مخاطب بیشتری را جذب خود خواهد کرد. از این رو میبینیم که جهان غرب تمرکز ویژه خود را برای بیان مضامین مورد نظر بر روی ساخت فیلم متمرکز کرده است.
در ادامه این جلسه، منتظمی نیز با اشاره به تعداد آثار حاضر در جشنواره تصریح کرد: 898 اثر به دبیرخانه نخستین جایزه پیامبر اعظم (ص) ارسال شده که شامل 254 فیلم کوتاه، 178 مستند، 70 پویانمایی، 387 فیلمنامه و 38 کتاب است. این آثار از سراسر جهان به جشنواره ارسال شده است، البته تمام تلاش ما این است که در سالهای آینده علاوه بر کمیت آثار بر کیفیت تولیدات نیز بیفزایم.
وی در پایان این جلسه به رفتار دینستیزانه سینمای غرب اشاره کرد و گفت: سینما امروز جذابتترین زبان برای جذب مخاطب است. برای همین سرمایه گذاری کلانی در آن انجام میشود. در این میان هالیوود به عنوان عظیمترین مرکز فیلمسازی جهان با آثار خود تأکید ویژه بر دینستیزی دارد. در این میان سینمای ایران میتواند با تکیه به داشتههای اخلاقی خود، منادی تفکرات دینی در جهان امروز باشد.
یادآور میشود، نخستین جایزه بزرگ پیامبر اعظم از 3 الی 6 خردادماه در حوزه هنری برگزار خواهد شد.