خبرایران: مهدی فرجی دبیرسومین جشنواره تلویزیونی جامجم گفت: از پیشکسوتان برنامههای تلویزیونی درسومین جشنواره تلویزیونی جامجم تجلیل می شود.ضمن اینکه از رسانههای برگزیده در پایان این مراسم نیزتجلیل به عمل میآید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خبر ایران؛ نشست خبری سومین جشنواره تلویزیونی جامجم با حضور «مهدی فرجی» دبیر این جشنواره بعدازظهر امروز دوشنبه 11 آذرماه در سالن آمفیتئاتر ساختمان معاونت سیما برگزار شد .
دراین نشست مهدی فرجی دبیر سومین جشنواره تلویزیونی جامجم اظهارداشت: در دورههای گذشته جشنواره تلویزیونی جامجم در چهار بخش «فیلمهای تلویزیونی»، «سریال»، «انیمیشن»، «مسابقه کودک و نوجوان» برگزار میشد و در این دوره از جشنواره بخشهای دیگری نیز از جمله بخش بینالملل را اضافه کردیم.
وی افزود: در بخش بینالملل جشنواره تلویزیونی جامجم کشورهایی از جمله کشورهای اسلامی در موضوعات بیداری اسلامی و مقاومت با یکدیگر رقابت میکنند و جلسات معارفه و احکام داوران بخشهای مختلف جشنواره تقدیم آنها شد و به جز بخش سریالهای تلویزیونی گروههای دیگر رسما جلسات داوری خود را آغاز کردند.
دبیرسومین جشنواره تلویزیونی جامجم ابرازداشت: افتتاحیه سومین جشنواره تلویزیونی جامجم از روز شنبه 14 دیماه آغاز میشود و شاید 2 مراسم پایانی برای این جشنواره در نظر بگیریم که در مراسم اختتامیه اول برگزیدگان بخشهای مستند، فیلمهای تلویزیونی و گفتوگو محور اعلام میشوند و در بخش دوم سریالها و تجلیلهای ویژه را خواهیم داشت که هنوز قطعی نشده است. این روند پس از بررسی در هفته آینده اعلام میشود.
وی تصریح کرد: از پیشکسوتان برنامههای تلویزیونی در این جشنواره تجلیل می شود.ضمن اینکه از رسانههای برگزیده در پایان این مراسم نیزتجلیل به عمل میآید.ازسویی زمان نشستهای دبیران جشنواره و ستادهای خبری آنها مشخص شده و نسبت به برنامهریزی انجام شده در سومین جشنواره بینالمللی تلویزیونی جامجم منظم عمل میکنیم تا در جشنواره حضور موفق و پررنگی داشته باشیم.
فرجی عنوان داشت: در بخش بینالملل جشنواره نیز تا به امروز حدود 300 اثر از کشورهای مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و داوران مشغول ارزیابی آثار هستند. پیشبینی میکنیم 30 اثر به جشنواره راه پیدا کند و بنا است که در این دوره از جشنواره هیچکدام از آثار داخلی در بخش بینالملل داوری نشود تا این بخش با تمرکز بر آثار کشورهای خارجی در جشنواره حضور پیدا کند.ضمن اینکه 3 داور بینالمللی (ناصر اخور از لبنان، ریاض شاهین از فلسطین و خانم آیدا شلافر از سوئیس) در جشنواره آثار را داوری میکنند.
وی یادآورشد: در بخشهای دیگر جشنواره داوریها در خود شبکهها شکل میگیرد و هر شبکه براساس سهمیهای که دارند آثار خود را انتخاب میکند و در بخش آثار مستند 65، گفتوگومحور 83، پویانمایی 160، فیلمهای تلویزیونی 45، سریالهای تلویزیونی 21 و بینالملل 300 اثر انتخاب شده است که بخش گفتوگو محور درپنج بخش معارفی، علمی - اقتصادی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی- هنری ارزیابی و داوری میشود.
دبیرسومین جشنواره تلویزیونی جامجم افزود: اهداف جشنواره به مواردی از جمله رقابت، ایجاد انگیزه و ارتقای کیفیت آثار تقسیم میشود که علاوه بر آن ارزیابی برنامهها را خواهیم داشت که در این راستا برنامهسازی توسط هنرمندان مورد توجه قرار میگیرد. بنابراین برگزیدگان جشنواره مورد توجه شبکههای مختلف هستند و علی دارابی معاون سیمای رسانه ملی نیز اعلام کرد که برنامهسازان در سفارش برنامهسازی باید مورد توجه شبکهها قرار داشته باشند.
وی اضافه کرد: امسال چون حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در جشنواره سوم حضور پیدا کردهاند آثار «الف ویژه» تلویزیون را از آنها جدا کردیم و در جشنواره امسال شرکت ندادهایم و قرار است که در برنامهای، آثار فاخر را نیز در مقایسه و به صورت جداگانه با یکدیگر ارزیابی کنیم و معتقدم که ما در گامهای اولیه برگزاری جشنواره تلویزیونی جامجم هستیم و در این راستا نیاز به تجربیات فراوانی داریم و بنابراین جشنواره تلویزیونی جامجم میتواند و باید به جشنواره تلویزیونی منطقهای تبدیل شود.
مدیر شبکه اول سیما خاطرنشان کرد: نظر مردم و مخاطبان برای ما حائز اهمیت است و اگر به نتیجهای براین اساس برسیم بازپخش برخی از آثار را از 25 آذرماه شروع میکنیم تا مردم نسبت به آثار نظر و رای خود را بدهند و ما نام اسپانسر را نیز در روزهای آینده اعلام میکنیم و برای صرفهجویی در هزینههای آن سعی ما این است که جشنواره را با حداقل هزینه برگزار کنیم و هر بخش از جشنواره توسط شبکههای مختلف مدیریت شود.
وی تصریح کرد: در دوره سوم جشنواره تلویزیونی جامجم تنها تولیدات معاونت سیما که تولید و پخش شده است، ارزیابی شده و تولیدات مراکز داوری نمیشود و جشنواره تلویزیونی جامجم فرصتی برای دیده شدن بهترینها در تلویزیون است که تعداد آنها هم کم نمیباشد.
فرجی در خصوص برنامههای پرمخاطب و گفتوگو محور از جمله «هفت» و «نود» هم گفت: برنامههایی مانند «پارک ملت»، «ورزش از نگاه دو»، «دیدار در وقت اضافه»، «رادیو هفت» در بخش گفتوگومحور قرار میگیرد و ارزیابی میشود. اگر برنامهای توانسته در سالهای متمادی بدرخشد حق آن است که به عنوان برنامه برگزیده معرفی شود.