خبرایران: رئیس شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران گفت: عنوان «شب فیلمنامه» را که نام آن بر وزن شب شعر است را با توجه به جنبه هنری این دو انتخاب کردهایم، این جشن سه دوره پیاپی تا سال 89 برگزار شد و امسال با یک وقفه، چهارمین شب آن را برگزار میکنیم.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرایران ، نشست مطبوعاتی و رسانه ای چهارمین جشن کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران با نام «شب فیلمنامه»امروز شنبه 13 اردیبهشت ماه با حضور«شادمهر راستین» رئیس شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران، «مهران کاشانی» رئیس کارگروه آموزشی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران ،«سعید رحمانی» مسئول کارگروه فرهنگی کانون فیلمنامه نویسان خانه سینما،« علی اکبر قاضی نظام» مسئول کارگروه رفاهی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران و اصحاب رسانه در تالار سیفالله داد خانه سینما برگزارشد.
در این نشست خبری «شادمهر راستین» رئیس شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران درباره جشن بزرگ کانون و سایر مسایل فیلمنامه نویسان اظهارداشت: عنوان «شب فیلمنامه» را که نام آن بر وزن شب شعر است را با توجه به جنبه هنری این دو انتخاب کردهایم، این جشن سه دوره پیاپی تا سال 89 برگزار شد و امسال با یک وقفه، چهارمین شب آن را برگزار میکنیم و آقای جابر قاسمعلی در دوره قبلی دبیر اجرایی شب فیلمنامه بود و این مسئولیت را نیز امسال خودش برعهده خواهد داشت.
وی تصریح کرد: روز فیلمنامهنویس به تایید شوراهای مرکزی قبلی رسیده بود که همزمان با روز فردوسی در 25 اردیبهشت است اما متاسفانه امسال این تاریخ همزمان با وفات حضرت زینب(س) است و به همین دلیل و همچنین با توجه به فشردگی برنامههای خانه سینما شب فیلمنامه را در تاریخ 19 اردیبهشت ماه در موزه سینما برگزار میکنیم و در این شب قرار است برای سیفالله داد به عنوان رئیس اولین دوره فیلمنامهنویسی و مرحوم هوشنگ طاهری که کتابهای او پیشتر از هرچیز دیگری ما را با فیلمنامه نویسی آشنا کرد، بزرگداشتی برگزار شود.
رئیس شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران عنوان داشت: برای برگزیدگان این مراسم جوایز نقدی خوبی هم در نظر گرفته شده و بهترین تالیف ،بهترین ترجمه، بهترین رسانه و نیز بهترین همکار فیلمنامهنویس که ممکن است از میان کارگردانان،بازیگران و یا دیگر اعضای این گروه فیلمسازی باشد، برگزیده شوند وقرار است از یک فیلمنامهنویس پیشگام در گذشته هم قدردانی شود و به یک فیلمنامهنویس جوان نیز خیرمقدم گفته شود.
وی با اشاره به اینکه فیلمهای اکران 93 در این شب به سال آینده موکول میشوند گفت: با توجه به وقفهای که در طول برگزاری شب فیلمنامه سینمای ایران رخ داده است، یک جایزه مخصوص سال 92 خواهد بود و جوایز سالهای 90 و91 هم اهدا خواهند شد،همچنین آثار سال 89 هم بررسی میشود.
راستین با تاکید بر اینکه در کانون فیلمنامه نویسان عضو گیری همانند قبل ادامه دارد و تا کنون هیچ عضوی از کانون فیلمنامه نویسان خانه سینما انصراف نداده است، ابرازداشت: در شورای مرکزی این کانون موضوع بیمه و مالیات بر تالیف و نیز اختصاص حق تالیف فیلمنامه نویسان به طور جدی پیگیری میشود و در این راستا با حضور رئیس سازمان سینمایی و کارگروهی که در بنیاد سینمایی فارابی ایجاد شده است، این قضیه به شکل جدی پیگیری میشود تا تشخص فیلمنامهنویسها را به آنها برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: موضوع حق تالیف بارها مطرح شده است اما تعریف جنبه حقوقی آن کمی برای معاونت سینمایی وقت در گذشته مشکل بود، به همین دلیل با توجه به قانون سال 48 در حوزه نویسندگی و براساس حق تالیفهای خارجی فیلمنامه نویسان طرحی را ارائه کردهایم که کلیت آن تصویب شده اما جزئیات آن را فعلا نمیتوانم شرح دهم.
در ادامه این نشست خبری «مهران کاشانی» رئیس کارگروه آموزشی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران که به تازگی تاسیس شده است، گفت: با توجه به اینکه جای نقد موردی و کارگاهی فیلمها خالی است سعی میکنیم این موضوع را به برگزاری کارگاههای تخصصی تبدیل کنیم که در آن سازندگان فیلمها هم میتوانند حضور داشته باشند و شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان موضوع آموزش را به صورت جدی دنبال میکند تا جلسات تخصصی توسط فیلمنامه نویسان فعال سینمای ایران برگزار شود.
وی عنوان داشت: دایر کردن بخشی به نام کلنیک فیلمنامه از دیگر موضوعاتی است که در این کارگروه پیگیری میشود و میتوان فیلمنامهها را جهت ارتقای آنها برای ساخت توسط جمعی از کارشناسان ارائه کرد تا اعتبار هر فیلمنامه توسط اعضای تخصصی این کانون داده شود.
سعید رحمانی یکی از مسئولان کارگروه فرهنگی کانون فیلمنامه نویسان خانه سینما هم در ادامه این نشست بیان کرد: ایجاد یک سازمان ارتباطی میان فیلمنامه نویسان غیر عضو در کانون، شناسایی افراد مستعد و هدایت آنها برای فیلمنامه نویسی، ایجاد فضای علمی با تمرکز بر فیلمنامه نویسی از اهداف مهم این کارگروه فرهنگی است و به زودی باشگاه کانون فیلمنامه نویسان هم فعالیت خود را آغاز میکنند.
در ادامه این نشست «علی اکبر قاضی نظام» مسئول کارگروه رفاهی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران هم اظهارداشت: با هماهنگی به عمل آمده با مدیر موزه سینما قرار بر این شد که غرفهای به کانون نویسندگان تعلق گیرد تا جوایزی که فیلمنامه نویسان از جشنوارههای مختلف کسب کردند در این محل نمایش داده شود.
قاضی نظام درخصوص اقدامات رفاهی انجام شده برای فیلمنامه نویسان هم گفت: با پیگیریهای انجام شده همه دوستان را عضو باشگاه هنر خانه هنرمندان کردهایم و با همکاری مدیران موزه سینما و سینما آزادی برای عضو پیوسته کانون کارتهایی گرفته شده است تا در طول سال از این دو مکان فرهنگی استفاده کنند.