خبرایران: رئیس نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ گفت: در ایران گسل ها و شکاف های زیادی در زمینه های نژادی و دینی وجود دارد و راهکار رفع آن نیز فرهنگ است که با بینشی عمیق و دقیق می توان به حل آن رسید.
به گزارش خبرنگارخبرایران، دومین نشست خبری «نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ» صبح امروزدوشنبه 10 اردیبهشت ماه 1397 با حضور«محمدرضا فراهانی» رئیس نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ، «امیرلـلهگانی» دبیرنهمین جشنواره بین المللی سیمرغ،«عبدالجبار کاکایی» دبیر ادبی ««بابک زرین» دبیر بخش موسیقی نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ،«مرتضی گودرزی دیباج» دبیر بخش تجسمی،«حسین پارسایی» دبیربخش تئاتر،«محمدمهدی عسگرپوز» دبیر بخش فیلم و اصحاب رسانه در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار و دراین نشست خبری «محمدرضا فراهانی» رئیس نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ با تبریک اعیاد شعبانیه اظهارداشت: درایران جشنواره های زیادی برگزارمی شود که درباره کارکردها و ضرورت های آن همیشه صحبت هایی وجود دارد.
رئیس نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ تصریح کرد: مفهوم سرمایه اجتماعی مفهومی آشنا برای ماست. اصطلاح دیگری که در جهان غرب مورد توجه است، سرمایه فرهنگی است. طبق پژوهشی درباره دانشگاه ها در ایران، متوجه شده ایم که بسیاری از دانشگاه های توسعه یافته سرمایه فرهنگی را شرط لازم برای موفقیت در همه عرصه ها یافته اند.
وی خاطر نشان کرد: سرمایه فرهنگی مردم ایران درحدی نیست که به موفقیت های هدف گذاری شده دست یابیم؛ این سرمایه فرهنگی یعنی فرهنگ سلامت، رانندگی، شهرنشینی و تعامل با محیط زیست، نوع دوستی، ایثار، مدارا و آشنایی با مفاخر تمدنی و فرهنگی کشورمان. عواملی که اگر مردم از آن بهره برده باشند، در زندگی فردی و اجتماعی شان موفق تر هستند.
فراهانی ادامه داد: وزارت بهداشت به دلیل تولیت در حوزه سلامت، خود را موظف به ارتقای فرهنگ سلامت می داند. همچنین در سال های اخیر آسیب های اجتماعی افزایش یافته اند و جامعه دانشگاهی نیر به تبع از جامعه، متاثر از این آسیب هاست و توجه به حوزه فرهنگ منجر به کاهش این آسیب ها می شود.
وی ابرازداشت: در ایران گسل ها و شکاف های زیادی در زمینه های نژادی، دینی و... وجود دارد و راهکار رفع آن نیز فرهنگ است که با بینشی عمیق و دقیق می توان به حل آن رسید و بیش از 93 کشور در بخش بین الملل جشنواره با تعداد قابل توجهی آثار شرکت کرده اند. به نظر می رسد در حوزه فرهنگی سلامت، همچنان دنیا از ما جلوتر است و ما باید این فاصله را کم و حذف کنیم.
رئیس نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ با اشاره به همکاری مناسب هنرمندان با این رویداد گفت: حدود 150 هنرمند در داوری بخش های مختلف جشنواره همراه ما بوده اند و غنای این جشنواره مرهون کمک آن هاست.
لـلهگانی: ارسال 52 هزار اثردربخش های مختلف به جشنواره بین المللی سیمرغ ما را غافلگیرکرد
امیر لـلهگانی دبیرنهمین جشنواره بین المللی سیمرغ نیز در ادامه این نشست خبری اظهارداشت: نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ در 5 بخش تئاتر، فیلم، موسیقی، ادبی و تجسمی فعالیت می کند. فراخوان آن از اوایل آبان ماه سال گذشته منتشر شد و تا بهمن ماه ادامه داشت. استقبالی فراتر از انتظار در جشنواره با دریافت 52 هزار اثر به بخش های مختلف صورت گرفت. آثار از نظر کمی و کیفی توامان رشد خوبی داشته اند.
دبیرنهمین جشنواره بین المللی سیمرغ با اشاره به 3 بخش اصلی جشنواره ابرازداشت: بخش های جشنواره اعم از آزاد ویژه که ویژه دانشجویان علوم پزشکی و جامعه پزشکی کشور و مطابق با نقش و رسالت در برابر مسائل فرهنگی دانشجویان است، بخش دیگر فرهنگ سلامت که دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور آثار خود را طی آن به جشنواره ارسال کرده اند و باید ها و نبایدهای حوزه سلامت را در بر می گیرد، هستند.
وی افزود:در بخش بین الملل با محوریت فرهنگ سلامت از تجارب سایر کشورها بهره برده ایم و در مجموع بالغ بر 300 هزار اثر از 93 کشور در این بخش شرکت کرده اند.
دبیر جشنواره با اشاره به مشارکت کشورهای دیگر در این رویداد افزود: بیشترین آثار بخش بین الملل به ترتیب 119 اثر از هندوستان، 80 اثر از آمریکا، 76 اثر از اسپانیا، 67 اثر از برزیل و 56 از فرانسه دریافت شده اند.
وی تاکید کرد: نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ از 13 تا 20 اردیبهشت ماه در پردیس تئاتر تهران در منطقه خاوران برگزار می شود. بالغ بر 1500 دانشجو و دست اندرکار حوزه پزشکی در این جشنواره حضور می یابند. روزهای شنبه، دوشنبه، چهارشنبه از ساعت 16 تا 20 جوایز نهایی به برگزیدگان سه بخش مذکور اهدا می شود.
فراهانی ابرازداشت: دراین هفته فرهنگی، فیلم های راه یافته به بخش نهایی نمایش داده می شوند. همچنین داوری ها انجام می شود و سایر مردم نیز می توانند به تماشای فیلم ها بنشینند. 50 تئاتر خیابانی، اجراهای استندآپ، 50 اجرای خوانندگی، سرود و برگزاری کارگاه های آموزشی، نقد و بررسی آثار از جمله برنامه های این رویداد است.
دیباج: جشنواره بین المللی سیمرغ نگاه از زاویه دیگری مرتبط به مقوله فرهنگ است
مرتضی گودرزی دیباج دبیر بخش تجسمی اظهارداشت: جشنواره بین المللی سیمرغ نگاه از زاویه دیگری مرتبط به مقوله فرهنگ است و یکی از بی پیرایه ترین حالت های برگزاری را برگزیده است. علاقه به اجرای سالم، بانشاط و بی غرض را در همه بخش های جشنواره سیمرغ شاهد هستیم. اگرچه سیمرغ توسط وزارت بهداشت به عنوان یک نهاد دولتی برگزار می شود اما از این جهت که مسئولان آن به دنبال اجرای فاخر هستند، قابل توجه است.
وی ادامه داد: از سویی دیگر خیل عظیم هنرمندان و داورانی که در بخش های مختلف شرکت دارند، بار کیفی جشنواره را ارتقا می دهد و بالغ بر 38 هزار اثر به بخش تجسمی رسیده است. به نظر می رسد این حجم می تواند بخشی از ظرفیت حوزه تجسمی را پاسخ دهد. نمایشی از برگزیدگان بخش تجسمی در پردیس تئاتر تهران با برگزاری کارگاه هایی تخصصی از جمله اتفاقات این بخش است.
پارسایی: 1151 اثربه دبیرخانه بخش تئاتر جشنواره بین المللی سیمرغ ارسال شده است
حسین پارسایی دبیر بخش تئاترنیز درادامه این نشست خبری اظهارداشت: در این بخش 1151 اثر به دبیرخانه ارسال شده است. در بخش صحنه ای، فرهنگ سلامت که ویژه دانشجویان سراسر کشور و بخش آزاد که ویژه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و جامعه پزشکی است، شرکت داشتند.
وی ادامه داد: در بخش تئاتر صحنه ای داوران، آثار دو گروه فرهنگ سلامت و آزاد را قضاوت می کنند. 164 اثر صحنه ای، 152استندآپ کمدی ، 90 تئاتر خیابانی، 74 نمایشنامه خوانی، 232 نمایشنامه نویسی 238 اجرا و 201 پژوهش در این بخش شرکت کرده اند.
عسگرپور: بسیاری از نهادها انگیزه اقدام فرهنگی ندارند
محمدمهدی عسگرپور دبیر بخش فیلم نیز درخصو ص برنامه ها و اهداف این بخش اظهارداشت: تعدد جشنوارهها در ایران بعضا باعث فراموش شدن فلسفه وجودیشان می شود. گاهی انگیزه هنرمندان نیز برای همکاری با این رویدادها به دلیل جریان بوروکراتیک زیر سوال می رود اما پیشنهاد همکاری با این جشنواره را من به دلیل فعال بودن دبیرخانه آن پذیرفتم. این اتفاق نشان می داد همکاران در پی برگزاری یک جریان فرهنگی هستند.
عسگرپورابرازداشت: درشرایطی که بسیاری از نهادها انگیزه اقدام فرهنگی ندارند، در این جشنواره یک جریان فرهنگی مدنظر است. اگر جشنواره بتواند با استقبال خوبی که از آن صورت گرفته است، تعامل خود را با مخاطبانش حفظ کند، شاهد تحقق این هدف خواهیم بود.
وی با ارائه گزارشی از تعداد آثار بخش فیلم گفت: تعداد 1425 فیلم کوتاه داستانی، 180 فیلم مستند، 115 تیزر و نماهنگ، 118 انیمیشن و 367 فیلمنامه به جشنواره ارائه شدند. برگزاری ورک شاپ ها و نمایش آثار برتر از دیگر رویدادهای بخش فیلم است.
کاکایی: نشست شعرخوانی برای مخاطبان جشنواره برگزار می کنیم
عبدالجبار کاکایی دبیرادبی نیزبا ارائه گزارشی از بخش ادبی ابرازداشت : تعداد 10 هزار و 310 اثر در بخش ادبی به این جشنواره ارسال شد که رقم قابل قبولی در مقایسه با جشنواره های مشابه محسوب می شود. این نشانه احیای جریان نئوکلاسیک است که پا به پای شعر نو پیش می رود. همچنین توجه به شعر طنز، میزان اقبال به این گونه را تایید می کند.
وی ادامه داد: کمتر پیش می آید داورانی با این کیفیت در یک رویداد در کنار هم داوری کنند. به طور کلی 21 داور در این بخش ما را همراهی کرده اند و آثار همچنین در سطح خوبی برگزار شده اند و این اقدام وزارت بهداشت با اقبال جامعه ادبی مواجه شده است.
کاکایی اضافه کرد: سه نشست و دو کارگاه ادبی نقد موضعی که شاعر در کارگاه شعر را می خواند و مورد ارزیابی قرار می گیرد و همچنین نشست شعرخوانی برای مخاطبان جشنواره برگزار می کنیم.
زرین: امسال بخش پاپ و سرود به بخش مسابقه حوزه موسیقی جشنواره اضافه شده است
بابک زرین دبیر بخش موسیقی نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ نیز گفت: خوشحالم که برای دومین سال متوالی با این جشنواره همکاری می کنم. امسال بخش پاپ و سرود به بخش مسابقه حوزه موسیقی جشنواره اضافه شده است.
زرین در پایان این نشست خبری گفت: در گروه نوازی سنتی 42 اثر، آواز ایرانی 61، خوانندگی پاپ 199 و سرود 21 اثر شرکت کرده اند که داوری ها در بخش گروه نوازی سنتی به 14 گروه، آواز 9 اثر، پاپ 12 و سرود 9 گروه اختصاص می یابد.
بنابراین گزارش، نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ 13 تا 20 اردیبهشت ماه در پردیس تئاتر تهران برگزار می شود.