امروز: پنج شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۴ [2025/05/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 2834 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ ساعت ۱:۳۶:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

معاون حقوقی وزارت ارشاد اعلام کرد؛

مخاطب مقام معظم رهبری فقط وزارت ارشاد نیست / اعزام هیئت ایرانی به اجلاس جهانی کپی رایت در ژنو / برگزاری چهارمین همایش مالکیت معنوی، ادبی و حقوق مرتبط

خبرایران: حسین نوش‌آبادی از برگزاری چهارمین همایش مالکیت معنوی، ادبی و حقوق مرتبط در روز 6 اردیبهشت همزمان با روز جهانی حق مولف خبرداد.
مخاطب مقام معظم رهبری فقط وزارت ارشاد نیست / اعزام هیئت ایرانی به  اجلاس جهانی کپی رایت در ژنو / برگزاری چهارمین همایش مالکیت معنوی، ادبی و حقوق مرتبط

 

به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری چهارمین همایش مالکیت معنوی، ادبی، هنری و حقوق مرتبط صبح امروز دوشنبه 25 فروردین با حضور «حسین نوش‌آبادی» معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،« لادن حیدری» مدیرکل دفتر حقوقی این وزارتخانه و اصحاب رسانه در محل سالن جلسات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در تهران برگزار شد.

در این نشست «حسین نوش‌آبادی» معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  با اشاره به برگزاری  نشست خبری «دکتر علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درآینده ای نزدیک اظهارداشت: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است و بنابراین ما برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در این 2 حوزه، نیازمند کار جمعی و عزم ملی با مدیریت جهادی هستیم و امیدواریم وزارت ارشاد که البته فقط جزئی از نظام فرهنگی کشور است، بتواند در این مسیر موفق باشد.

وی افزود: مخاطب مقام معظم رهبری فقط وزارت ارشاد نیست و همه دستگاه ها و نهادهای فرهنگی از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه و شهرداری ها وظیفه دارند در این عرصه حضور جدی تری داشته باشند و به نظر می رسد که برای تحقق سبک زندگی ایرانی- اسلامی باید بسترسازی شود و ما در برنامه ریزی سال 93 سعی خواهیم کرد با رهنمودهای مقام معظم رهبری در این مسیر گام برداریم تا این اهداف محقق شود.

رئیس اسبق فراکسیون مطبوعات در مجلس در بخش دیگری از سخنانش نقش جامعه مطبوعاتی را در معرفی سبک زندگی ایرانی- اسلامی به جامعه، موثر خواند و افزود: ما صاحب مشکلات جدی در بعضی بنگاه های مطبوعاتی و رسانه ای هستیم و باید کوشش کنیم تا حد امکان این مشکلات را برطرف کنیم تا آنها بتوانند با آرامش به فعالیت خود ادامه دهند.

معاون حقوقی وزارت ارشاد در ادامه از برگزاری چهارمین همایش مالکیت معنوی، ادبی و حقوق مرتبط در روز 6 اردیبهشت همزمان با روز جهانی حق مولف خبر داد و هدف از برگزاری این همایش را فراهم کردن بسترهای قانونی برای حمایت از پدیدآورندگان آثار هنری و ادبی، ایجاد دلگرمی در میان آنها برای خلق بیشتر اثر و بهره‌گیری از ظرفیت بخش غیردولتی در حمایت از این حق و به کار گیری بقیه صنوف در آن عنوان کرد و گفت: اگر حق مالکیت معنوی محترم شمرده شود، گامی مهم در جهت توسعه فرهنگی کشور برداشته می‌شود. بنای ما هم این است که با برگزاری این قبیل همایش‌ها از این حقوق پشتیبانی کنیم.

نوش‌آبادی اضافه کرد: ما کشوری رو به پیشرفت هستیم و نباید پدیدآورندگان آثار هنری و ادبی، دغدغه تعرض به این حقوق خودشان را داشته باشند. متاسفانه رشد تکنولوژی هم باعث شده بیشتر به این عرضه تعرض بشود. ما در وزارت ارشاد متصدی و متولی حفظ و صیانت از حق مالکیت ادبی و هنری هستیم و باید برای تحقق آن تلاش کنیم. این تلاش باید از این جهت باشد که آگاهی جامعه نسبت به این حق بیشتر شود و رسانه‌ها هم برای تبیین این حقوق تلاش کنند.

وی از قدیمی بودن قانون مربوط به حقوق پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری مصوب 1348 سخن گفت و سپس با قدردانی از تلاش مسئولان قبلی این حوزه از تدوین لایجه جامع حمایت از مالکیت معنوی، ادبی و هنری خبر داد و گفت: این لایحه پس از برگزاری 100 جلسه در کمیسیون‌های فرعی و اصلی دولت، الان در دستور کار هیئت دولت قرار گرفته و به زودی در هیئت دولت مطرح می‌شود.

نوش آبادی ابراز امیدواری کرد که لایحه مذکور به زودی به تصویب هیئت دولت برسد و برای تبدیل شدن به قانون به مجلس شورای اسلامی و در نهایت شورای نگهبان ارائه شود.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد از اعزام هیئتی از کارشناسان این حوزه به سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو در هفته آینده خبر داد و یادآور شد: لایحه‌ای برای پیوستن ایران به کنوانسیون برن تهیه شده که البته هنوز در دستور کار دولت قرار نگرفته است. همچنین پیش نویس لایحه‌ای برای پیوستن ایران به معاهده جهانی رم تهیه شده که این پیش نویس در دستور کار دولت است.

همچنین به گفته معاون حقوقی وزارت ارشاد از 9 هزار اثر فرهنگی، هنری و علمی ارائه شده از ایران به مجامع جهانی، 6 هزار اثر به ثبت رسیده‌اند که این موفقیت در خور توجهی برای کشورمان است.

نوش‌آبادی سپس در پاسخ به سوالی درباره تصمیم وزارت ارشاد برای جلوگیری از دانلود غیرقانونی کتاب‌ها در برخی سایت‌ها گفت: دانلود کتاب یکی از مصادیق تعریض به حقوق مالکیت ادبی و هنری است. در لایحه حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری، این موضوع پیش بینی شده و امیدواریم با تصویب آن ابزار قدرتمندی برای جلوگیری از این کارها در اختیار ما گذاشته شود.

معاون حقوقی وزارت ارشاد همچنین  درخصوص لایحه جامع رسانه‌ها در چه مرحله‌ای است و آیا صحت دارد که بر اساس یکی از بندهای آن مجازات حبس برای روزنامه‌نگاران متخلف، حذف شده است؟ گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، دولت مکلف بوده تا پایان برنامه سوم، لایحه جامع رسانه‌ها را تقدیم مجلس کند که البته این مسئله با تاخیر مواجه بوده ولی الان در حال تهیه آن هستیم و جلساتی در این خصوص برگزار شده و سعی می‌کنیم امسال تهیه این لایحه به اتمام برسد و حداقل پیش نویس آن را تقدیم دولت کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی غیرمرتبط با موضوع نشست خبری و اینکه آیا نمی‌بایست وزارت ارشاد با ورود به موضوع جنجالی انتقال پیکر ریچارد فرای، ایرانشناس آمریکایی، موضع خود را در این خصوص روشن کند؟ گفت: ما مسئولیت انتقال اجساد را به ایران نداریم. ضمن اینکه این موضوع اصلاً به ما به عنوان معاونت حقوقی وزارت ارشاد ارجاع نشده است و هر زمان به ما محول شد و قرار شد نظر بدهیم، اظهار نظر خواهیم کرد.

 

 

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب