امروز: شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/27]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 25513 تاریخ انتشار: شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۴:۳۸:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

علی بخشی در نشست خبری اعلام کرد؛

صنعت برق درحال حاضردر مرز خودکفایی قرار دارد/ باید دولت به تمام زیرساخت‌های صنعت برق توجه بیشتری کند/هنوزجزئیات قرارداد یونیت ازسوی شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های برق حرارتی به سندیکای برق ارایه نشده/ بخش خصوصی با فروش برق می تواند برای کشوردرآمدزایی کند

خبرایران: رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: صنعت برق یک صنعت ورشکسته است و باید دولت به این بخش که زیرساخت تمام زیرساخت‌هاست توجه بیشتری کند.
صنعت برق درحال حاضردر مرز خودکفایی قرار دارد/ باید دولت به تمام زیرساخت‌های صنعت برق توجه بیشتری کند/هنوزجزئیات قرارداد یونیت ازسوی شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های برق حرارتی به سندیکای برق ارایه نشده/ بخش خصوصی با فروش برق می تواند برای کشوردرآمدزایی کند

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «سندیکای صنعت برق ایران» بعدازظهرامروز شنبه 29 مهرماه 1396 با حضور«علی بخشی» رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، «پیام باقری» نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران و اصحاب رسانه در ساختمان سندیکای صنعت برق ایران برگزار ودراین نشست خبری «علی بخشی» رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران اظهارداشت: صنعت برق در حال حاضر در مرز خودکفایی قرار دارد و در 10 سال گذشته به طور میانگین سالی 20 درصد رشد صادرات داشته است. 

رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران تصریح کرد: صنعت برق یک صنعت ویژه است و به همین دلیل همراهی بخش خصوصی با بخش دولتی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت برق را می طلبد.

وی از برگزاری جلسه‌ای با وزیر پیشنهادی نیرو خبر داد و خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد ارتباط و تعامل بیشتری بین وزارت نیرو و فعالان بخش خصوصی وجود داشته باشد و در سال 1390 و 1391 جهش نرخ ارز داشتیم به طوری که نرخ ارز 3 برابر شد.

بخشی ادامه داد: در آن مقطع قراردادهایی با وزارت نیرو منعقد گردید تا شرایطی که این افزایش نرخ ارز بر بخش خصوصی تحمیل کرده به نوعی از سوی دولت مدیریت شود اما با گذشت 6 سال از این موضوع، هنوز مبلغی به بخش خصوصی داده نشده و حتی ضمانت‌نامه‌های آنها ضبط شده است.

وی تاکید کرد: درمورد ضبط ضمانت‌نامه‌های بخش خصوصی نامه‌ای به کمیسیون انرژی مجلس داده شده و مجلس در این خصوص ورود کرده است و صنعت برق یک صنعت ورشکسته است و باید دولت به این بخش که زیرساخت تمام زیرساخت‌هاست توجه بیشتری کند.

رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق درمورد قرارداد یونیت ابرازداشت: معتقدیم اگر قرار است یک شرکت خارجی با هر عنوانی وارد ایران شده و به آن امتیازی داده شود، همان امتیاز در شرایط مساوی به بخش خصوصی داخلی نیز تعلق گیرد.

وی اضافه کرد: دو هفته پیش شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های برق حرارتی بعد از مدت‌ها انتظاراعلام کرد به زودی جزئیات قرارداد یونیت را به سندیکای برق ارایه خواهد کرد اما هنوز هیچ گزارشی در این خصوص به دست ما نرسیده و این قرارداد 100 درصد فاینانس است و سرمایه‌گذاری خارجی محسوب نمی‌شود.

بخشی یادآورشد: جذب سرمایه از محل فاینانس برای کشور 6 میلیارد یورو بوده که 5/2 میلیارد یوروی آن برای ساخت 5 هزار مگاوات نیروگاه توسط مپنا و زیمنس آن هم در صورت تامین منابع مالی و انتقال تکنولوژی است که بعد از تمام این 5 هزار مگاوات این انتقال تکنولوژی صورت خواهد گرفت و در همان روزهای نخست بحث ساخت نیروگاه توسط یونیت ترکیه، سقف این قرارداد 5/4 میلیارد یورو بود اما در حال حاضر این مبلغ به 25/1 میلیارد یورو و تنها برای ساخت 2 نیروگاه تنزل یافته است.

وی عنوان داشت: قانون اختیاری به بخش خصوصی داده است که می‌تواند برای صادرات و واردات برق اقدام کند بنابراین سرمایه‌گذاران متعددی در این زمینه ورود کرده‌اند چرا که بخش خصوصی می‌تواند به راحتی در کشور هدف اقدام به امضای قرارداد و فروش انرژی کرده و پول آن را وارد کشور کند.

رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق درپایان سخنان خود گفت: در حال حاضر دولت و وزارت نیرو اقدام به فروش برق به کشورهای مختلف می‌کنند اما در دریافت پول آن با مشکل مواجه است پس بخش خصوصی می‌تواند به راحتی این پول را وارد کشورکرده و برای کشور درآمدزایی داشته باشد.

 

باقری: وزارت نیرو و دولت دوازدهم باید اقتصاد برق را جراحی و اصلاح کنند

پیام باقری نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران نیز درادامه این نشست اظهارداشت: صنعت برق در آغاز انقلاب اسلامی صنعتی کاملا وابسته بود اما امروز این صنعت به مرز خودکفایی رسیده و توانسته‌ایم در تمام فعالیت ها از توان داخلی کشور بهره بگیریم.

نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران تصریح کرد: یکی از انتظارات بخش خصوصی از دولت و وزارت نیرو بحث اقتصاد برق است چرا که از سال 83 که طرح تثبیت قیمت‌ها به تایید مجلس رسید وضعیت خوبی برای این صنعت متصور نیستیم و زمانی که طرح تثبیت قیمت‌ها به تایید مجلس رسید قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی برق نیز مطرح بود.

وی تاکید کرد: این موضوع از طریق منابع نفتی جبران می‌شد که بعد از اعمال تحریم‌ها و بحران‌های به وجود آمده، عدم پرداخت مابه‌التفاوت قیمت تمام شده برق و قیمت تکلیفی وزارت نیرو را دچار بحران کرد و بخش خصوصی 14 هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو مطالبات دارد، بخش عمده‌ای از این مطالبات خسارت دیرکرد و بدهی به بانک‌هاست. 

باقری عنوان داشت: در سنوات گذشته با رکود کاری مواجه شدیم که این موضوع ناشی از اقتصاد برق است چرا که وقتی کسب و کار وضعیت نامطلوبی داشته باشد بدهی‌ها افزایش و رکود و ورشکستگی بیشتر می‌شود و رکود صنعت برق جدی‌ترین موضوع بخش خصوصی است و این موضوع روز به روز در حال افزایش است چرا که وزارت نیرو منابع ندارد و تراز آن وزارتخانه منفی است. 

وی ابرازداشت: سالانه باید 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث شود که نیازمند سالانه 20 هزار میلیارد تومان اعتبار است و قیمت تمام شده برق 110 تومان و متوسط فروش آن 65 تومان است پس با فروش بیشتر برق وزارت نیرو بدهکارتر می‌شود.

نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران افزود: وزارت نیرو و دولت دوازدهم باید اقتصاد برق را جراحی و اصلاح کنند و تا زمانی که اقتصاد برق اصلاح نشود وضع همین گونه باقی خواهد ماند ودر قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار بود در طول برنامه قیمت برق و حامل‌های انرژی به قیمت تمام شده برسد اما می‌بینیم این موضوع اتفاق نیفتاد.

وی اضافه کرد: اقتصاد برق نامتوازن است و باید این مراحل را پشت‌سر بگذاریم و عزم خود را برای اصلاح اقتصاد برق جذب کنیم، اصلاح اقتصاد برق راهکار عبور از رکود حاکم بر صنعت برق کشور است و آمریکا اولین اقتصاد دنیا و بیشترین کشور جذب کننده سرمایه‌گذاری خارجی است و آمریکا با 250 درصد رشد اولین کشور جذب‌کننده سرمایه‌گذاری خارجی است پس باید تلاش کنیم ایران نیز به این مسیر حرکت کند. 

باقری در پایان سخنان خود گفت: در برنامه ششم توسعه قرار است به رشد 8 درصدی اقتصاد برسیم پس باید حداقل سالانه 54 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشیم. بنابراین به 770 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید نیاز است تا به رشد 8 درصدی برسیم و در حال حاضر این عدد زیر 10 هزار میلیارد تومان است و در۱۰ سال گذشته صنعت برق سالانه ۲۰ درصد رشد صادرات داشته که این موارد جزو نکات مثبت صنعت برق است.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب