امروز: دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ [2024/06/17]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 23082 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۲:۵۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

دکتر غلامرضا اسماعیلی اعلام کرد؛

500هزار دیابتی درمعرض زخم اندام تحتانی و قطع عضو

خبرایران:مدیرمرکزجامع ترمیم زخم جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: براساس مطالعات همه گیرشناسی (اپیدمیولوژیک)روی بیماران دیابتی در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه مانند ایران، تخمین زده می شود که حدود ۵۰۰ هزار ایرانی مبتلا به دیابت در معرض زخم اندام تحتانی و قطع عضو قرار دارند.
500هزار دیابتی درمعرض زخم اندام تحتانی و قطع عضو

به گزارش خبرایران، دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید در گفت و گو با  ایرنا افزود: این قطع عضو شامل انگشتان یا کل پا می شود که با شیوه های اصولی و علمی می توان جلوی بخش عمده ای از این کار را گرفت.
جاوید با اشاره به این که ایران از جمله مناطق پرخطر بیماری دیابت است، اظهار کرد: تخمین زده می شود که شیوع دیابت در ایران بیش از ۱۰ درصد است که این میزان هم در حال افزایش می باشد.
وی ادامه داد: با توجه به جمعیت حدود ۸۰ میلیونی در ایران، حدود ۷ تا ۱۰ میلیون نفر در ایران به دیابت یا عدم تحمل به گلوکز (قند) مبتلا هستند که متاسفانه بخشی از آنان هم از بیماری خود بی اطلاع هستند.
مدیرمرکز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به ارائه خدمات مناسب حوزه زخم های مزمن در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: کشورهای پیشرفته شعاری در این زمینه دارند که ‘حفظ پا، حفظ زندگی است’ و در این راستا در تلاش هستند تا خدمات مطلوبی به این بیماران ارائه شود.

** لزوم برگزاری دوره های آموزشی درمان موثر برای مقابله با زخم های مزمن
جاوید برلزوم تدوین دوره های مدون آموزشی در حوزه شناسایی پاهای پرخطر و درمان موثر برای مقابله با زخم های مزمن تاکید کرد و گفت: این دوره های آموزشی برای کادر درمانی مانند پزشکان و پرستاران باید برگزار شود.
وی ادامه داد که دستیاران فوق تخصصی، داخلی و پرستاران باید به صورت مدون این دوره های آموزشی را بگذارنند تا ضمن فراگیری اصول صحیح مراقبت از پای دیابتی، خدمات مطلوب تری به این بیماران ارائه کنند.

**درمان زخم پای دیابتی مستلزم رویکرد تخصصی است
جاوید تاکید کرد که درمان زخم پای دیابتی نیارمند رویکرد تیمی تخصصی و آموزش دیده است و به هیج عنوان به صورت فردی نمی توان مشکلات حوزه پای دیابیتی را درمان کرد.
وی اظهار کرد: با راه اندازی مراکز تخصصی و انجام اقدامات تشخیصی و درمانی سرپایی می توان بسیاری از این بیماران را به صورت سرپایی درمان و از بسترهای طولانی مدت و تحمیل هزینه های بالای درمانی به آنان جلوگیری کرد.
مدیر مرکز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم ایجاد کلینیک های تخصصی زخم های مزمن در کشور، گفت: کلینیک تخصصی در این زمینه باید در اقصی نقاط کشور ایجاد شود تا برای حفظ پای بیماران دیابتی قدم موثری برداشته شود.
تعداد مبتلایان دیابت در دنیا در سال ۲۰۱۳ میلادی ۳۸۵ میلیون نفر بود که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۵ به ۵۹۲ میلیون نفر می رسد که نشان دهنده افزایش ۵۵ درصدی مبتلایان خواهد بود.
پیش بینی می شود این بیماری در آفریقا به میزان بیش از ۱۰۰ درصد، در آمریکای شمالی ۳۷ درصد، در اروپا ۲۲ درصد و در خاورمیانه و شمال آفریقا به میزان ۹۶ درصد، افزایش خواهد یافت.
هزینه های درمانی در سال ۲۰۱۳ میلادی، ۵۴۸ میلیارد دلار بود که پیش بینی می شود در سال ۲۰۳۵ به ۶۲۷ میلیارد دلار برسد؛ این رقم نشان دهنده افزایش چشمگیر در این زمینه است.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب