امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/26]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 23003 تاریخ انتشار: شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۲:۲:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مهندس فرج الله رجبی در نشست خبری اعلام کرد؛

سازمان نظام مهندسی وظیفه ای برای برنامه ریزی مسکن ندارد/ باید برای هر فعالیت اقتصادی مالیات اخذ شود/ حوزه مسکن با رکود مواجه هستیم/ برای شهرداری ها درآمدهای پایدار تهیه نشده است

خبرایران: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: معتقدیم برای هر فعالیت اقتصادی باید مالیات اخذ شود اما در حوزه مسکن که با رکود مواجه هستیم این قانون باید با تاخیر صورت گیرد. این تاخیر در اجرا می تواند به عنوان یارانه دولت محسوب شود.
سازمان نظام مهندسی وظیفه ای برای برنامه ریزی مسکن ندارد/ باید برای هر فعالیت اقتصادی مالیات اخذ شود/ حوزه مسکن با رکود مواجه هستیم/ برای شهرداری ها درآمدهای پایدار تهیه نشده است

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور» صبح امروز شنبه ۱۷ تیر ماه 1396 با حضور«مهندس فرج الله رجبی» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و اصحاب رسانه، در سالن جلسات ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور  برگزار و دراین نشست خبری «مهندس فرج الله رجبی» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشوراظهارداشت: تخلف ۴۰ میلیارد تومانی دوره قبل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حال پیگیری است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشورتصریح کرد: در مورد شناسایی کسانی که در این ماجرا مداخله داشتند در حال جمع بندی نهایی هستیم و مبالغ هم بلوکه شده و ظرف هفته های آینده اقدامات جدیدی انجام خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: قطعا در دوره جدید شورای مرکزی، بنای ما بر یک نوع کنترل و انضباط تشکیلاتی است. برنامه ما این است که به برنامه هایی که در سازمان اتفاق افتاده یا نیفتاده رود ورود پیدا کنیم. بحث تخلف ۴۰ میلیارد تومانی هم تا حدود زیاد انجام شده و گزارشهای زیادی در سازمان نظام مهندسی و نیز سازمانهای دیگر انجام شده است.

مهندس رجبی ادامه داد: منطبق با قانون و وظایفی که داریم در حال پیگیری این پرونده هستیم. طرح در مراجع قضایی انجام شده است. در مورد شناسایی کسانی که در این ماجرا مداخله داشتند نیز در حال جمع بندی نهایی هستیم و کمک می کنیم که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران یک اقدام مهمی انجام دهد. الان هم مبالغ بلوکه شده است و ظرف هفته های آینده اقدامات جدیدی انجام خواهد شد. از این اتفاق جمع بندی هم داریم و بخشنامه هایی هم برای سازمانها ارایه می کنیم که امیدواریم یک وحدت رویه در سازمان ایجاد کنیم.

وی درخصوص قانون «مالیات بر ساخت و سازهای مسکونی» گفت: وضع قانون مالیات در شرایط فعلی که بخش مسکن نیاز به خروج از رکود دارد نقض غرض است. ما هم معتقدیم برای هر فعالیت اقتصادی باید مالیات اخذ شود اما در حوزه مسکن که با رکود مواجه هستیم این قانون باید با تاخیر صورت گیرد. این تاخیر در اجرا می تواند به عنوان یارانه دولت محسوب شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، افزود: باید برای خروج از رکود، انگیزه سرمایه گذاران را بالا ببریم اما اخذ مالیات ممکن است از نظر روانی در سرمایه گذاری تاثیرگذار باشد.

مهندس رجبی، در خصوص ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداریها گفت: برای شهرداری ها درآمدهای پایدار تهیه نشده است. از طرف دیگر شهروندان از شهرداری انتظاراتی همچون حمل و نقل، هوای پاک و بسیاری توقعات دیگر را دارند. از طرف دیگر طرحهای جامع و راهبردی را داریم که باید به این مسائل رسیدگی شود و موضوع حل شود. باید برای شهرداری دو چیز تعریف شوداول بحث درآمدهای پایدار است و دیگر اینکه ملاک یک شهرداری خوب چه چیزهایی است.

وی ابرازداشت: نکته سوم اینکه باید بپذیریم که مقررات ما بازدارندگی ندارد. شهرداری نباید برخلاف طرح تفصیلی و جامع مجوز بدهد ولی اگر مجوز داد هیچ اتفاقی نمی افتد؛ زیرا بازدارندگی وجود ندارد و شهرداری ها می گویند که ما باید حقوق پرسنل را پرداخت کنیم و در بعضی از کلانشهرها جریمه ماده ۱۰۰ به یکی از ابزارهای درآمد تبدیل شده است. یعنی تخلف یکی از منابع درآمدی شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، پیرامون اینکه اگر قراراست در شهر ما گودبرداریهای عمیق صورت گیرد این گودبرداریها توسط چه کسانی باید انجام شود، گفت: قطعا مجری ذیصلاح باید این کار را انجام دهد. ما در حال این پیگیری هستیم که گودبرداریها نیاز به طرحهای مهندسی، حفاظت فیزیکی، طرح مهندسی و نظارت مهندسی است. اگر اینها صورت گیرد مسوولیتش با ما است ولی اگر انجام نشود مسوولیتش با کسانی است که انجام می دهند.

مهندس رجبی عنوان داشت: ما در سازمان نظام مهندسی وظیفه ای برای برنامه ریزی مسکن نداریم ولی توقع ملی این است که جامعه مهندسی ما زیر یک چتر قرار گیرند و در این چتر مراقبت و پایش کنند تا جریان مهندسی در یک ریل مناسب قرار گیرد. در کنار این مساله باید برای بحرانهایی مثل ریزگردها، بحران آب و کم شدن آبهای زیرزمینی باید حل شود که اینها مسائل مهندسی است. پس باید جایگاه و مختصات آن تعریف شود.

وی درپایان با اشاره به گسلهای شهر تهران گفت: اگر این گسلها فعال شود ممکن است هزاران نفر در تهران از بین بروند. نگاه به این مسائل در حوزه فعالیت مهندسی است. در حوزه حمل و نقل و بازیافت نیز این باید رعایت شود. تردید نکنید که در جریان توسعه کسانی که بار توسعه را بر دوش می کشند قطعا مهندسان است. اگر مهندسان نتوانند این کار را انجام دهند کشور با مسائل پیچیده ای مواجه می شود.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب