امروز: دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ [2024/06/17]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 21189 تاریخ انتشار: جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۵:۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

جهانگیری در مناظره انتخاباتی: متأسفانه احساس عدم عدالت در کشور بالا رفته است/ عده‌ای با فساد و زد و بند به ثروت‌های بادآورده رسیده‌اند/با تعداد قابل توجهی واحد مسکونی خالی روبه‌رو هستیم

خبرایران:نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نخستین مناظره انتخاباتی گفت: حاشیه‌نشینی یکی از مهمترین آسیب‌های اجتماعی است که در مقطع فعلی در تمام شهرها وجود دارد.
جهانگیری در مناظره انتخاباتی: متأسفانه احساس عدم عدالت در کشور بالا رفته است/ عده‌ای با فساد و زد و بند به ثروت‌های بادآورده رسیده‌اند/با تعداد قابل توجهی واحد مسکونی خالی روبه‌رو هستیم

به گزارش خبرایران، اسحاق جهانگیری نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری عصر امروز جمعه با حضور در سازمان صدا و سیما در نخستین مناظره زنده با موضوع اجتماعی که از شبکه اول سیما، شبکه خبر و رادیو ایران پخش می‌شود شرکت کرد و به سؤالات مجری برنامه و دیگر کاندیداها پاسخ داد.

محور سخنان جهانگیری بدین شرح است:

*حاشیه‌نشینی یکی از مهمترین آسیب‌های اجتماعی است که در مقطع فعلی در تمام شهرها وجود دارد. 

*نباید به حاشیه‌نشینان به عنوان افراد اضافی نگاه کرد، بلکه باید مسائل آنها را مورد توجه قرار دادد. 

*در دولت یازدهم به مسئله حاشیه‌نشینی به صورت علمی نگاه شد و برای بافت‌های فرسوده و مسئله حاشیه نشینی، برنامه‌ریزی شد. 

*تمام حاشیه نشین‌ها در دولت یازدهم بیمه شدند.

*جوانان حاشیه‌نشین که از تحصیل محروم بودند شناسایی شدند. 

*عدالت یکی از آرمان‌های مهم نظام جمهوری اسلامی و همه نظام‌های سیاسی در دنیاست. 

*محدود کردن عدالت فقط به مسائل اقتصادی ظلم به عدالت است، عدالت آموزشی هم باید باشد یعنی هر فرزندی بتواند در هر خانواده تمام مدارج علمی را طی کند، عدالت سیاسی یعنی هر فردی نه صرفاً فقط به دلیل وابستگی به یک تفکر یا جناح سیاسی در جایی قرار بگیرد، بلکه در بین نیروهای سیاسی، عدالت برقرار شود، عدالت قضایی یعنی تمام مردم که به دستگاه‌های قضایی مراجعه می‌کنند احساس عدالت داشته باشند. 

*متأسفانه احساس عدم عدالت در کشور بالا رفته است.

*مهمترین کار این است که ما باید اقداماتی انجام دهیم که همه جامعه احساس کنند، مسئولان در سطوح مختلف بر مبنای عدالت تصمیم‌گیری می‌کنند. 

*عدالت اقتصادی یکی از نمایه‌های مهم عدالت است، بخشی از آن، عدالت منطقه‌ای و جغرافیایی است که مناطق مرزی کشور از محرومیت‌های بیشتری برخوردار هستند و باید آنها را رشد داد. 

*عدالت توزیعی نیز به این صورت است که برخی افراد به ثروت‌های بادآورده دست یافته‌اند، کسی که موفق می‌شود در اثر ارتباط با مسئولین به چیزهایی دست می‌یابد، سبب می‌شود که بی‌عدالتی توسعه یابدد. 

*اینکه فردی موفق می‌شود بیش از 3.8 میلیارد دلار از اموال ملت ایران را به جیب بزند، هر کس این خبر را می‌شنود متوجه می‌شود که جامعه به سمت بی‌عدالتی رفته یعنی عده‌ای با فساد و زد و بند به ثروت‌های بادآورده رسیده‌اند و متأسفانه عده‌ای به حداقل‌های زندگی نیاز دارند. 

*در رابطه با یارانه‌ها مطالبی که دوستان گفتند، یارانه‌ها در سال اول ضریب جینی را تغییر داد و در بین تمام مردم، 45 هزار تومان توزیع شد و در زندگی طبقات ضعیف تأثیر بیشتری گذاشت، ولی اینکه دوستان می‌گویند به سه دهک یارانه بیشتری می‌دهیم، نتیجه این خواهد شد که دهک چهارم و پنجم به دلیل فاصله کم دهک‌ها ضعیف‌تر می‌شوند. 

*مسکن یکی از مهمترین نیازهای جامعه و از مهمترین ر شته‌های اقتصادی کشور است. 

*متأسفانه به دلیل صدور پرونده‌های بی‌حساب و کتاب در شهرها و دلالی شدن مسئله مسکن، ما امروز با تعداد قابل توجهی واحد مسکونی خالی روبه‌رو هستیم. 

*در یک محاسبه بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار ارزش واحدهای مسکونی خالی است، یعنی این سرمایه کشور راکد مانده که در جاهای دیگر نیاز است. 

*در بررسی دقیقی که انجام دادیم، چند اولویت برای مسکن گذاشته‌ایم، یکی مسکن اجتماعی برای گروه‌های کم‌درآمد که نیاز به حمایت‌های نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی دارند که برای زن‌ها سرپرست خانوار ۱۰۰ هرار واحد باید ایجاد کنیم و منابع مورد نیاز از منابع بانکی تأمین می‌شود و دولت در یارانه سود کمک می‌کند. 

*مسکن روستایی به این صورت است که سالانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی باید استحکام بخشی شود، روستائیانی که موفق شدند مسکن خود را استحکام ببخشند، در سیل و زلزله آسیب کمتری دیده‌اند.

*سقف تسهیلات مسکن به ۶۰ میلیون تومان برای زوج‌های جوان و ۱۶۰ میلیون تومان افزایش داده شده.

*برای مسکن خانه اولی‌ها یعنی زوج‌هایی که برای اولین بار صاحب مسکن می شوند صندوق پس‌انداز ایجاد شده که شش ماه در صندوق سپرده‌گذاری می‌کنند و تسهیلات موردنیاز دراختیار آنها قرار می‌گیرد. 

*علاوه بر بانک مسکن که در سال ۹۵، ۵ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه داشت، به بقیه بانک‌ها هم اجازه داده شد که در مسئله مسکن ورود یابند. 

*اگر ما موفق شویم مسکن حمایتی، مسکن روستایی و بافت‌های فرسوده که بیشتر از باب سرمایه‌گذاری سودآوری مدنظر است را بهبود بخشیم، مسئله حل می‌شود. 

*من چند منطقه را بازدید کرده‌ام، گروه های توسعه‌گری که برای بازسازی بافت‌های فرسوده ایجاد شده، آن روش می‌تواند مسکن ما را در بافت فرسوده احیا کند. 

ادامه دارد...

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب