خبرایران: مدیرعامل شرکت هوشمند پارس گفت: وقتی صحبت از ایمنی می کنیم یک مثال خیلی زنده برایمان روشن می شود و آن هم اتفاق خیلی اسفناک و تلخی برای ساختمان پلاسکو افتاد. اگر تدابیر امنیتی و ایمنی برای آن ساختمان دیده می شد . با یک هزینه خیلی ناچیز می شد جلوی این همه ضرر و زیانی که به ساختمان پلاسکو وارد شد را گرفت.
شرکت مهندسی هوشمند پارس با هدف ارائه محصولات و خدمات تخصصي کمپاني هاي بزرگ دنيا در راستاي بهينه سازي مصرف انرژي، راحتي و امنيت استفاده از تجهيزات الکتريکي در ساختمان خدمات خود را از سال 1387 آغاز نموده است. فعاليت هاي اين شرکت به بخشهاي مشاوره، طراحي و نظارت، ارائه تجهيزات، نصب و راه اندازی، آموزش تخصصی و همچنين ارائه راهکارهای جامع در زمينه هوشمند سازی ساختمانهای مسکونی ، اداری/تجاری ، درمانی سازماندهی گرديده است. امروز اين شرکت به صورت خاص محصولات هوشمند سازي ساختمان، هوشمند سازی هتل ها، تجهيزات نورپردازی صحنه را تحت دو پروتکل اصلی HDL Buspro و HDL KNX توليد می کند. HDL به همراه شبکه ای فعال در سراسر دنيا تلاش دارد با ارائه راه حل های نوآورانه همگام بهينه سازی مصرف انرژی و بهبود شرايط مديريت ، راحتی و آسودگی را در فضای زندگی افراد ايجاد کند. به افتتاح نخستین مرکز آموزش مهارت حرفه ای هوشمندسازی ساختمان در یکی از مراکز فنی وحرفه ای تهران (مرکز مشیریه) گفتگو با «مهندس حمیدرضا احمدی» مدیرعامل شرکت هوشمند پارس را درادامه می خوانید؛
صنعت هوشمند سازی ساختمان باعث رشد وشکوفایی صنعت ساختمان درایران خواهد شد
مهندس حمیدرضا احمدی مدیرعامل شرکت مهندسی هوشمند پارس در گفتگو با خبرنگارخبرایران در خصوص صنعت هوشمند سازی ساختمان اظهارداشت: بسیاری از زیر مجموعه ها و زیر ساخت های مختلف که در صنعت ساختمان وجود دارد وابسته به این صنعت است. بنابراین هرچقدر این صنعت درکشور رواج بهتری داشته باشد، زیر ساخت ها و زیر مجموعه هایی صنعت ساختمان نیز به رشد وشکوفایی خواهند رسید. با توجه به نو بودن صنعت هوشمند سازی ساختمان با رویکردهای مختلف در ساختمان های گوناگون می توان این دانش و تجربه را در داخل کشورمان استفاده کرد.
وی تصریح کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که ورود این صنعت به صنعت ساختمان سازی کشورمان بهره وری مالی خوبی خواهد داشت و کمک زیادی به صنعت ساختمان های ما می کند. ما از سال 1387 نمایندگی یک کمپانی آسیایی (چین) رابه نام HDL گرفتیم و به صورت رسمی کارمان را با آن شروع کردیم. در انتخاب این برند خیلی دقت داشتیم ما. با توجه به اینکه شرایط سیاسی ما و موقعیت ما در دنیا با توجه به فشار هایی که از جناح های مختلف برای ما ایجاد می شود.
اعتماد کردن و جلب اعتماد مردم در مقوله هوشمند سازی ساختمان کار مشکلی است
مهندس احمدی تاکید کرد: انتخاب کشور چین از یک جهت برای ما خیلی تهدید بود ، ازین حیث است که ما وقتی اسم محصولات چینی را در بازار می شنویم، اذهان عمومی به دلیل اجناس بی کیفیتی که توسط برخی از بازرگانان ما وارد کشور شده ذهنیت منفی نسبت به این قضیه دارند. به بنابراین اعتماد کردن و جلب اعتماد مردم و مشتری در مقوله هوشمند سازی ساختمان کار مشکلی است. ولی با توجه به امکاناتی که این برند دارد، با توجه به زیر ساخت هایی که در اختیار ما قرار می دهد ما بر آن شدیم تا بتوانیم این برند و فراورده ها وامکاناتش وارد کشورمان کرده و اطمینان مردم را جلب کنیم و 8 سال زحمات زیادی کشیدیم رقبای ما در بازار شرکت های اروپایی هر کدام برای خود حرفی برای گفتن دارند. درابتدای پیشنهاد ما به این شرکت چینی ، کمپانی چینی HDL استقبال زیادی از همکاری با ما را داشت و ما هم تمام تلاشمان راکردیم که آنچه را که شایسته و بایسته ساختمان های ما است در کشورمان کار کنیم.
ساختمانها 40 تا 50 درصد انرژی های یک کشور و یک جامعه را مصرف می کنند
وی خاطر نشان کرد: سوال اینجاست، چرا انتخاب ما صنعت هوشمندسازی ساختمان بود؟خوب فیلدهای مختلف بیزنسی وجود دارد که می توانیم روی همه اینها یک سری کار هایی انجام دهیم. ولی با توجه به آن دیدگاه و نگرشی که نسبت به صنعت ساختمان داریم ، همچنین با توجه به گران شدن انرژی های فسیلی مثل انرژی برق، بحث انرژی آب و حتی گاز، که سه پایه و اساس اصلی انرژی ها مخصوصا در کشور ما هستند و ما هم ازانرژی های فسیلی استفاده می کنیم و در کشور ما اینها رو به اتمام است، بالاخره روزی فرا خواهد رسید که دیگر نفتی نخواهیم داشت، گازی نخواهیم داشت و آن وقت باید به فکر این بیفتیم که چکار باید کرد؟ بنابراین باید به فکر این باشیم که چطور می توانیم تا آنجایی که می توانیم و امکان دارد ذخیره سازی کنیم.از آنجایی که ساختمانها حدود 40 تا 50 درصد انرژی های یک کشور و یک جامعه مصرف می کنند، درصد مابقی مثل اتومبیل ها ، صنایع و سایر موارد به کنار، ولی با توجه به آمارهایی که گرفته شده ، حدود 40 تا 50 درصد انرژی های یک جامعه در ساختمان ها استفاده می شود. ما با این سیستم ها و این مقوله ها خیلی خیلی زیاد می توانیم کمک به بحث ذخیره انرژی داشته باشیم.
اتفاق اسفناک و تلخی برای ساختمان پلاسکو افتاد
مدیرعامل شرکت هوشمند پارس ابرازداشت: انرژی ها در بحث مصرف ساختمان ها نقش اساسی را ایفا می کنند و ما می توانیم با استفاده ازاین سیستم ها در صنعت ساختمان رویکرد خیلی خوبی را برای مدیریت بهتر و ذخیره بیشتر انرژی داشته باشیم. سیستم هوشمند در صنعت ساختمان توابع و رویکرهای زیادی دارد، بحث بهره وری بالاتر یا بالا بردن بهره وری، ذخیره انرژی راحتی بیشتر برای کنترل تجهیزات و زیر ساخت های الکتریکی و سیستم های امنیتی ساختمان و بحث بالا بردن ایمنی ساختمان ها امروزه حائز اهمیت است. وقتی ما صحبت از ایمنی می کنیم یک مثال خیلی زنده برایمان روشن می شود و آن هم اتفاق خیلی اسفناک و تلخی برای ساختمان پلاسکو افتاد. اگر تدابیر امنیتی و ایمنی برای آن ساختمان دیده می شد . با یک هزینه خیلی ناچیز می شد جلوی این همه ضرر و زیانی که به ساختمان پلاسکو وارد شد را گرفت، اگر این هزینه اتفاق می افتاد شاید امروز شاهد فاجعه غم انگیز پلاسکو نبودیم. اگر این ساختمان قبل از فاجعه آتش سوزی هوشمند سازی می شد در طول زمان این هزینه ها با ادامه حیات این ساختمان بازمی گشت.
سیستم هوشمند سازی ساختمان در مراحل مختلف با دادن یک اخطاراز فاجعه جلوگیری می کند
وی ادامه داد: زمانی است که ما سیستم هوشمندسازی ساختمان را برای یک ساختمان مسکونی خیلی لوکس در شمال شهر می خواهیم و هدف این است که ایمن بودن ساختمان را بالا ببریم و سازنده به جای اینکه این ساختمان را متری20 میلیون به فروش برساند، متری 25 میلیون تومان می فروشد، دراین اینجا ما بحث ایمنی و امنیت را بالا می بریم ، ما نوع طراحی که برای چیدن این تجهیزات در کنار هم می کنیم.باعث ایمنی بالای ساختمان در برابر حواث مختلفی مانند نشت گاز، آب و برق و درنتیجه آتش سوزی بالا می بریم.ما سنسور هایی داریم که به سنسور لرزه نگاری معروفند و هر گونه لرزه ای که در ساختمان اتفاق بیفتند را اطلاع می دهند مثلا چند دقیقه قبل از اینکه این اتفاق بیفتد. اگر این اطلاع رسانی ها انجام می شد و اگر این سیستم در آن ساختمان وجود داشت اصلا این اتفاق نمی افتاد و وحریق توسعه پیدا نمی کرد تا این اتفاق ها مثلا انفجار یا آتش سوزی و تخریب رخ دهد. سیستم هوشمند سازی ساختمان در مراحل مختلف می تواند یک اخطاری داده و از فاجعه جلوگیری کند. این دست ماست. یعنی علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.دقیقا یکی از کاربردها و یکی از محاسن این سیستم آلارم دادن و آلارت دادن و اخطار دادن است قبل از اینکه حادثه ای اتفاق بیفتد.
امداد رسانی با زلزله 5 ریشتری در کوچه های باریک و تنگ تهران امکان پذیر نیست
مهندس احمدی در خصوص وجود 100 ساختمان مشابه پلاسکو در تهران هم اظهارداشت: نمی دانم مسئولین متد و روش خودشان را بر چه پایه و اساسی طراحی کرده اند، اما من وقتی به بحث امنیت شهر فکر می کنم، به اینکه خدای نکرده روزی زلزله ای با 5 ریشتر با این کوچه های باریک و تنگی تهران اتفاق بیفتد، چگونه می توانیم امداد رسانی کنیم. زلزله اتفاق بیفتد آتش سوزی های خیلی مختلف در نتیجه شکسته شدن لوله های گاز اتفاق خواهد افتاد.با بی آبی، بی گازی و بی برقی چه خواهیم کرد . هزار و یک اتفاق می تواند رخ دهد و بحران را اساسی کند. حالا با توجه به این آمار ، وقتی چنین سیستمی وجود دارد که می تواند از چنین فجایعی جلوگیری کند و جان خانواده و فرزند های ما را نجات دهد، چرا از سیستم هوشمند سازی سا ختمان استفاده نکنیم. من مثال سیستم ABS را در ترمز خودرو میزنم. ABS خطرات ناشی از قفل شدن لاستیک ها را پایین می آورد. سیستم هوشمند سازی ساختمان ما نیز این گونه است و به بالا رفتن سطح ایمنی و امنیت و سطح رفاه و سطح لاکچری و زیبایی ساختمان کمک می کند.
زیر نیم درصد هزینه های یک ساختمان صرف سیستم جامع و کامل هوشمند سازی ساختمان خواهد شد
وی درخصوص هزینه هوشمند سازی ساختمان ها هم عنوان داشت: عددی قطعی در خصوص هزینه هوشمند سازی یک ساختمان نمی تواند گفت، ولی برای ساختمان هایی که در حال ساخت است زیر نیم درصد یعنی نصف یک درصد تا یک درصد اگر هزینه شود یک سیستم بسیار جامع و کامل خواهد داشت. شما فکر کنید که یک ساختمان وقتی ساخته می شود اگر برای مثال 100 میلیارد تومان هزینه ساختن ساختمان باشد،بین یک میلیارد تا 500 میلیون هزینه هوشمند سازی و تجهیز آن ساختمان خواهد شد و درنتیجه محاسن این کار برای ساختمان بسیار خوب خواهد بود.
موقع خروج از منزل با زدن یک کلید کامل هوشمند سازی ساختمان درهمه موارد ساختمان کنترل می شود
مدیرعامل شرکت هوشمند پارس اضافه کرد: گاهی پیش می آید که به هردلیلی ما از خانه بیرون می رویم و برای چک کردن وسایل گازسوز یا برقی به خانه برمی گردیم، با این سیستم ما با زدن یک کلید در موقع خروج از خانه همه موارد را کنترل می کنیم. اگر مشکلی وجود داشته باشد با آلارم به شما اطلاع داده خواهد شد و فلکه آب و گاز قطع خواهد شد. یا اگر شخصی بدون اجازه شما وارد خانه شود این سیستم به شما خبر یا پیامک ارسال خواهد کرد. پس دامنه آن نا محدود است. خارج از بحث ایمنی که با جان ما سرو کار دارد، بحث ذخیره سازی انرژی مطرح می شود.که خیلی حائز اهمیت است و دستور مقام معظم رهبری است که سال شکوفایی اقتصاد، بهره وری بالا و اقتصاد مقاومتی . یعنی اینکه ما بیاییم بیشتر صرفه جویی کنیم و به تولید بیشتر فکر کنیم و نیروهای انسانی مان را پرورش دهیم تا با کمترین ارزبری بیشترین بهره وری را داشته باشیم. این کار و ترویج این صنعت در کشورما یک نوع اشتغال زایی است .ازطرف دیگر بحث ذخیره سازی منابع انرژی نیز مطرح است. اگراز دیدگاه بخش دولتی بخواهیم داستان را نگاه کنیم به عنوان یکی از مدیران دولت بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم بحث ذخیره انرژی و اشتغال زایی به نفع ما خواهد بود .
آقای رئیس جمهور لطفا بخش خصوصی را حمایت کنید
وی خطاب به رئیس جمهور کشورمان گفت: آقای رئیس جمهور لطفا بخش خصوصی را حمایت کنید ما اشتغال زایی می کنیم. اگر برای ما شرایطی را به وجود بیارید که ما بتوانیم درآمدهایی را به دست بیاوریم ما این درآمدها را در راه اهداف شما خرج و صرف می کنیم.از محل صرفه جویی منابع انرژی این امکان را می دهیم که شما نفت و گاز بیشتری برای فروش و درنتیجه ارز آوریداشته باشید.وقتی در گوشه ای از جهان یک صنعتی در مورد بحث اشتغال زایی ابداع می شود ، کم کم دانش آن نیز منتشر می شود در ابتدا با وارد کردن و تبادل کالاها شروع شده و کم کم کشورها در پی بومی کردن آن خواهند بود. ما نیز در پی آن هستیم و با کمپانی مادر هم صحبت هایی کرده ایم که امکان این وجود داشته باشد که ما بتوانیم تولید داخلی را در این موضوع راه اندازی کنیم. معنای ان این است که ما اکنون یک سری تجهیزات را وارد می کنیم یک سری ارزش افزوده با توانایی هایی که خودمون داریم روی آن به منظور اشتغال زایی ایجاد می کنیم . با جلو ما به این سمت پیش خواهیم رفت که بتوانیم به فکر تولید ملی بیفتیم و دانش این صنعت را وارد کشور کنیم و خط های تولید آن را در جاهایی که پیش بینی می کنیم راه بندازیم و از آنجا به بعد افتخار خواهیم کرد که خود ما این صنعت را تولید کرده ایم
امیدوارم با همکاری اتاق بازرگانی و وزارت صنعت و معدن دانش هوشمندسازی ساختمان وارد کشورشود
مهندس احمدی افزود: امیدوارم با اتاق بازرگانی و وزارت صنعت و معدن یک سری تعاملات داشته باشم چون توان این قضیه را ما داریم و با توجه به تجربه و سابقه ای که ما با شرکت چینی داریم وهمکاریهایی که با آنها داشته ایم میتوانیم این امتیاز را گرفته و دانش آن را وارد کشور کنیم. با توجه به رشدی که کشور ما دارد به شدت رو به رشد است و مثل یک ویروس خوب دارد همه ساختمان ها را فرا می گیرد.چون به بالا رفتن سطح کاربری ساختمان هایمان کمک می کند. در واقع ساختمان های ما به تکنولوژی های نوینی که در دنیا وجود دارند تجهیز می شوند و این مقوله هم برای کشورمان خوب بوده و اشتغال زایی خوبی خواهد کرد. ما حتی دنبال این هستیم که رشته جدیدی در دانشگا ه ها برای این سیستم به وجود بیاید. همان گونه که می دانید، در بحث تدوین رشته های دانشگاهی ما خیلی کند هستیم. سیستم هایی که می آید و صنایعی که وارد می شود ما بعد چند سال در فکر این هستیم که رشته دانشگاهی آن به عنوان یک درس وارد دانشگاه شود. وارد مذاکره شدیم که به صورت پودمانی شود و دانشجویانی را داشته باشیم که با این رشته فارغ التحصیل و بعد هم وارد بازار کارشوند.
تولید علم بدون عمل کافی نیست
وی درادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال با توجه به نیازهایی که جامعه در سال جاری دارد بیاناتی می فرمایند که همه ما باید به آن تاسی کنیم. خوب خیلی مهم است که بستر فراهم باشد. درحال حاضر ما شاهد پیشتاز بودن کشورمان در جامعه بین المللی به لحاظ پیشتاز بودن در علم هستیم. مقاله هایی که در دنیا صادر می شود .من چند وقت پیش در اخبار شنیدم که ایران به لحاظ رشد علمی حدود 60 الی 70 درصد ارتقا داشته است.خوب تولید علم کافی نیست. علم بدون صنعت مثل ماشین بدون بنزین است.این علم اگر فقط در سطح دانشگاه باشد هیچ خروجی ندارد و ما باید آن را با صنعت ارتباط دهیم.در این راستا با ید مسئولان سه قوه حمایت کنند.
فقط پشت میز نباشیم، تا حکم و تبصره و بخشنامه صادر کنیم
مهندس احمدی یادآورشد: رهبر انقلاب در رأس کشورمان به آن اشاره می کنند و ما باید به آن تاسی کنیم و تمام تلاشمان را داشته باشیم که این امرمحقق شود و در حد مقاله نوشتن و فرستادن به دانشگاه های کشور های دیگر باقی نماند و تا وقتی که به اینجا ختم نشود که ما آستین ها را بالا بزنیم و به صورت فیزیکی و عملی کار کنیم و فقط پشت میز ننشینیم که حکم و تبصره و بخشنامه صادر کنیم که همه این ها به درد نمی خورند. خود ما با خیلی از سازمان های دولتی همکاری و کار می کنیم ولی متاسفانه حرکت بسیار کند است . باید ازاین حرکت لاکپشتی بیرون بیاییم و سعی کنیم تلفیقی از علوم و دانش و صنعت را داشته باشیم تا بتوانیم کار مثبتی انجام دهیم .تا تغییری اتفاق بیفتد . من به عنوان یک بخش خصوصی اعلام می کنم که هر جا دولت مارا بتواند حمایت کند ، جلب رضایت یک شرکت خارجی برای همکاری در ایران به سادگی نیست. اما ما این کار را کرده ایم در بخش خصوصی اما ارتباط برقرار کردن با بخش دولتی برای اینکه این دانش و تجربه را ارائه کنیم در سطح پروژه های ملی بسیار کند است.
در 90 تا 95 درصد استان های کشور نمایندگی داریم
وی عنوان داشت: ما به دنبال هوشمندسازی ساختمان هستیم ، تا دانش سخت افزاری آن را هم داششته باشیم ما در همه استان ها نمایندگی و همکار داریم به این معنا که هر عزیزی بخواهد پروژه ای انجام دهد ما برای حمایت آنها مجموعه ای را داریم.استان خراسان رضوی،آذربایجان شرقی و غربی، قم، اصفهان، فارس، جزیره کیش، هرمزگان،خوزستان، سیستان و بلوچستان. در 90 تا 95 درصد استان های کشور ما نمایندگی داریم و پروژ های زیادی انجام داده ایم . یکی از بزرگترین پروژ ه های مسکونی جزیره کیش حدود 600 واحد مسکونی، در بخش دولتی نیز با مجلس شورای اسلامی و سازمان هواشناسی، سازمان نقشه برداری و بیمه مرکزی ایران، با سپاه پاسداران و قرار گاه خاتم و لاستیک بارز و ... کار کرده ایم و همچنان به دنبال گسترش این موضوع هستیم. چون ما نماینده و مدیر عامل این شرکت را وارد ایران کردیم و هیچ شرکتی نمی تواند در این سطح این کار را اجام دهد و این نشان دهنده این است که حمایت دوستان و مخاطبین خودمان را داریم تا در هرنوع و ابعا دی از پروژه وارد شویم. در ایران چیزی حدود 100 شرکت وجود دارند مشابه ما اما فقط ما عملی کار کرده ایم وآنها ادامه دار نبوده و مقطعی بوده اند یک سری مراوداتی وزارت صنعت داشته باشیم .