امروز: جمعه ۳ خرداد ۱۴۰۴ [2025/05/23]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 18211 تاریخ انتشار: یکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

عبدالهی در همایش فصلی دبیران شورایاری های محله های شهر تهران:

شورایاران برای رفع ناهنجاری های اجتماعی محلات نقش آفرینی کنند

خبرایران:نشست فصلی سه ماهه سوم شورایاری ها با حضور رییس، نایب رییس و چند عضو شورای اسلامی شهر تهران، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مدیران ستادی حوزه معاونت اجتماعی، رییس ستاد محلات، رییس سازمان ورزش، معاونین امور اجتماعی مناطق 22گانه و دبیران شورایاری های 354گانه محله های تهران، در ایوان شمس برگزار شد.
 شورایاران برای رفع ناهنجاری های اجتماعی محلات نقش آفرینی کنند

به گزارش خبرایران از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی عبدالهی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن قدردانی از تلاش های دبیران شورایاری محلات شهر تهران اظهار داشت: بناداریم از این پس با تشکیل جلسات مستمر با همدلی، مودت و اتحاد در راستای خدمتگزاری به مردم و ولی نعمتان انقلاب اسلامی گام برداریم.

وی توجه به شورایاری ها و مدیریت محله را از اولویت کار معاونت اجتماعی شهرداری تهران دانست و افزود:  تغییرات در سطح شهر تهران به دست توانمند شورایاری ها شکل می گیرد و بناست مدیران و معاونان جدید اجتماعی مناطق همکاری نزدیک و تنگاتنگی با شورایاری ها، هیئت امنا و مدیریت محله داشته باشند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به اهمیت شورایاری ها ومدیریت محله گفت: شهردار محترم تهران از ابتدای دوره مدیریت شهری بر تقویت قدرت های محلی و واگذاری امور مردم به مردم تاکید داشته و اکنون نیز این رویکرد در بازدیدها و دیدارها دنبال می شود.

وی تصریح کرد: توجه به شورایاری ها به عنوان نهال هایی که در این دوره مدیریت شهری کاشته شده اند برای ریشه دواندن، دوام، قدرت اقتدار و صلابت آن ضروری به نظر می رسد تا خود این نهادها در محله ها ضمن مدیریت و تصمیم گیری، موضوعات را پیگیری کنند.

عبدالهی با تاکید بر لزوم نیاز به تعامل، همکاری، وحدت و همدلی برای پیشبرد امور، افزود: دبیران شورایاری نقش اساسی و کلیدی در محله ها را بر عهده دارند و هر یک به عنوان رکن 354 محله و معتمد و چهره شناخته شده برای هم محلی ها می توانند در کاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی محله خود تاثیر مثبت بگذارند.

وی در بخش دیگر سخنان خود بر مسجد محوری و بهره گیری از نقش علما و روحانیون برای اجرای برنامه های مدیریت شهری و رفع مسائل محلات بر اساس روحیه جهادی و انقلابی تاکید کرد.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با تاکید بر نقش اثرگذار شورایاران در کاهش آسیب های اجتماعی محله گفت: ناهنجاری ها و معضلاتی چون اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، فقر، مشکلات زنان سرپرست خانوار با نقش آفرینی شورایاران محلات قابل حل است و باید با هم افزایی با سایر نهادهای محلی و بهره گیری از مشارکت مردمی وارد فاز عملیاتی و اجرایی برای رفع این معضلات شویم.

عبدالهی از دبیران شورایاری محله های تهران خواست با شناسایی مشکلات محله خود، برنامه ریزی برای حل آن، احصاء مطالبات مردم و پیگیری برای تحقق آن تلاش کنند.

 

طلایی: زمینه را برای مشارکت شورایاران در فرآیند تصمیم گیری های کلانشهر تهران فراهم می کنیم

در ادامه مرتضی طلایی رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها، در سه محور ساختار و سازمان، آموزش و مهارت افزایی و برنامه های جاری به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: ما بر اساس باور به موضوعاتی چون مشارکت، هم اندیشی، همفکری، تعامل و احترم به خرد جمعی تلاش می کنیم بتوانیم حداکثر زمینه برای مشارکت شورایاران در فرآیند تصمیم گیری ها در کلان شهر تهران را فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: برنامه های اجرایی و آموزشی ما در شورایاری ها باید مبتنی بر المان هایی چون خدمتگزاری به اسلام، انقلاب، کشور و ملت، قانونگذاری و قانون گرایی، انقلابی بودن، پاکدستی، کارآمدی، انجام کار بر اساس وحدت، همدلی، وفاق و مودت، مشارکت پذیری و مشارکت جویی، انسجام و یکپارچگی، صداقت با مردم، اخلاق مداری و مردم داری باشد.

رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها با اشاره به محوریت آموزش در این همایش فصلی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده؛ آموزش مردم در زمینه مسائل شهروندی، شناخت حقوق و آموزش شهروندی در مساجد و مدارس و چگونگی تعامل بیشتر شورایاران به عنوان دیده بانان شهری بامدیران اجرایی شهر توسط کارشناسان آموزش داده شد.

وی افزود: نقاط قوت شورایاری ها این است که از جنس مردم مطالبه گر و پیگیر مطالبات مردم و انتقال مشکلات شهری به شهرداری ها است و دور بودن شورایاری ها از جایگاه قانونی خود نیز بزرگترین اشکال شورایاری ها است که خوشبختانه دولت معتقد است باید شوراها در سطح کشور تقویت شوند و در همین باره مجلس هم باید برای رساندن شورایاری ها به جایگاه قانونی خود کمک کند.

طلایی، دارابودن آگاهی و بصیرت افزایی، دانش محوری، برنامه ریز و برنامه محور بودن، تحلیل گر مسائل سیاسی اجتماعی، افکارسنجی و توجه به افکار عمومی، مهارت افزایی برای فعالیت های مشارکتی، حقوق وتکالیف شهروندی، امور اداری و مالی، امور نظارتی و عمل گرایی را از شاخصه های شورایاران برشمرد.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت: در این گونه همایش ها تلاش می شود تا مردم را از ظرفیت بالای شورایاری ها در زمینه های مختلف زندگی شهری و رفع مشکلات محله ها آشنا کند.

وی ضمن تشریح برنامه های شورایاری ها در آبان و آذر امسال گفت: انجام فعالیت های میدانی و برگزرای نشست های هم اندیشی با مدیران محلی، مساجد، هیئات مذهبی، هیئت امنا، بسیج و... در خصوص مسائل محله، همچنین اجرای برنامه ها در مساجد، مدارس و ترتیب دادن برنامه های جمعی در محله ها در دستور کار قرار دارد.

همچنین مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این همایش فعالیت های شورایاری ها به ویژه در روستاها را جهادگونه نامید و گفت: اکثریت شورایاری ها مخصوصاً در شهرستانها و روستاها بدون دریافت مزایا و تنها با خلوص نیت در تلاشند تا بتوانند مشکلات محله ها و روستاهای خود را حل کنند.

در پایان این همایش از تعدادی از دبیران برگزیده 354 محله تهران که بیشترین فعالیت مؤثر برای رفع مشکلات محله را انجام داده بودند تقدیر شد.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب