خبرایران محمد رضایی رییس سازمان ورزش شهرداری تهران با حضور در فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی، میهمان وکلای مردم در خانه ملت شد.
به گزارش خبرایران از روابط عمومی سازمان ورزش شهرداری تهران، در ابتدای این نشست، ابوالفضل سروش عضو فراکسیون ورزش مجلس دهم ضمن خیرمقدم و بیان این مطلب که" مدت ها در در قالب پزشک ورزشکاران به صورت دوره ای درمجموعه های ورزشی شهرداری تهران حضور داشتم" ، هدف از برگزاری این نشست را آشنایی با اقدامات ورزش همگانی شهرداری تهران طی سال های اخیر و بهره مندی از نقطه نظرات نمایندگان مردم برشمرد.
در ادامه رضایی به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه ورزش همگانی پایتخت پرداخت.
رییس سازمان ورزش شهرداری تهران به وضعیت تهران درسال های گذشته و فقیر بودن پایتخت به لحاظ سرانه های ورزشی اشاره کرد و گفت: دکتر قالیباف با تبدیل شهرداری از یک نهاد خدماتی به نهادی اجتماعی، نخستین گام ها در راستای توسعه ورزش همگانی در شهر تهران را با افزایش زیر ساخت های ورزشی برداشتند.این مسیری است که تا امروز هم ادامه دارد.
وی ادامه داد: ما در این راه از همه امکانات سخت افزاری شهراز جمله بوستان ها استفاده کردیم.بر همین اساس، امروز در 2200 ایستگاه های تندرستی در 2 بخش بانوان و آقایان در بوستان های شهرمان، دایر شده وشهروندان همچنین می توانند از ست های ورزشی نصب شده در این بوستان ها بهره مند شوند.
رضایی در این گزارش به نکاتی همچون بهره برداری از 560 زمین چمن مصنوعی ، 354 خانه ورزش محلات، 76 مجموعه ورزشی ویژه بانوان و 323 مجموعه ورزشی در مناطق 22 گانه شهرداری تهران اشاره کرد که البته با توسعه زیر ساخت ها ، 100مجموعه تا پایان سال جاری به این تعداد افزوده می شود.
تجهیزمدارس ( با الویت مدارس دخترانه)، حوزه های علمیه و مساجد به امکانات ورزشی ، واگذاری بهره برداری 2 استادیوم ورزشی به دو تیم ورزشی تهرانی؛پرسپولیس و استقلال ، حضور یک میلیون و 200 هزار نفری ورزشکاران در رقابت های ورزشی محلات، المپیادو ...اجرای 400 مدل تفریحات ورزشی، افزایش مشارکت شهروندان تا مرز 36 درصد در برنامه های ورزشی شهرداری تا پایان سال جاری و پیش بینی رشد 50 درصدی تا پایان سال 97 ، از دیگرمحورهای گزارش رضایی بود.
علی دهقان مشاور ارشد سازمان ورزش نیز که در این نشست رضایی را همراهی می کرد به بیان برخی انتظارات سازمان از مجلس پرداخت که از آن جمله می توان به حمایت از اجرایی شدن طرح جامع ورزش ( مصوبه سال 82 هیئت وزیران وقت) اشاره کرد.
تعامل همه جانبه برای پیشبرد ورزش همگانی در کشور
این نشست با اظهارات و پیشنهادات نمایندگان حاضر ادامه یافت که همگی بر یک نکته یعنی لزوم تعامل و هماهنگی بین دستگاه های مختلف اجرایی برای پیشبرد اهداف ورزش همگانی تاکید داشته و معتقد بودند از این مسیر ضمن دستیابی به اثرات ثمر بخش ورزش در حفظ و ارتقای سلامتی ،می توان بر بسیاری از آسیب های اجتماعی نیز فائق آمد و یا از آن ها پیشگیری کرد.
بر همین اساس، سید کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه سرا به منظور ساماندهی ورزش همگانی در کشور،پیشنهاد تشکیل شورای مرکزی ورزش همگانی شهرداری های کل کشور را ارائه داد تا بدین ترتیب ضمن انتقال تجربیات، اقدامات انجام شده در پایتخت، به سایر نقاط تسری یابد.
همچنین علی اصغر یوسف نژاد نماینده مردم ساری نیز استفاده از پتانسیل دیگر دستگاه های اجرایی به منظور افزایش مشارکت شهروندان در عرصه ورزش همگانی را ضروری برشمرد.
شهلا میر گلوی بیات مدیر کل سلامت مجلس شورای اسلامی نیز پیشنهاد داد با همکاری معاونت سکونت گاه های غیر مجاز وزرات راه و شهر سازی، فضاهای ورزشی در نقاط حاشیه ای شهرها از جمله تهران ایجاد شود.
سردار کرمی معاون پارلمانی شهرداری تهران نیز بر موضوع الگو بودن تهران برای تمام کشور تاکید و از اقدامات سازمان ورزش مبنی بر افزایش ضریب مشارکت شهروندان تشکر کرد.
مجلس آماده همکاری و حمایت از سازمان ورزش شهرداری
محمدرضا تابش رییس فراکسیون ورزش مجلس نیز از مصوبات و اقدامات شورای اسلامی شهرتهران، دکتر قالیباف و سازمان ورزش شهرداری پایتخت تقدیر کرد و عملکرد شهرداری در حوزه ورزش همگانی را ستودنی خواند .
نماینده مردم اردکان در مجلس دهم خطاب به رضایی تاکید کرد: بدون شک، تهران الگویی برای تمام کشور به شمار می رود، لذا نباید فقط به گسترش زیر ساخت ها و حوزه های سخت افزاری توجه کرد بلکه در بعد برنامه ریزی نیز باید حرکت کنید. گزارش ها نشان می دهد که تاکنون در این مسیر،رشد و پویایی داشته اید و ما امیدواریم با اهتمام جدی تری این موضوع را پیگیری کنید تا نتیجه عملکرد ششما و همکارانتان در تهران قابل تسری به سایر شهرهای کشورمان باشد.
وی با بیان این که " مجلس حلقه واسط بین سازمان ورزش شهرداری تهران و دیگر دستگاه های اجرایی خواهد بود" تصریح کرد: ما با تمام توان آماده حمایت از این برنامه ها هستیم و برای استفاده از پتانسیل دستگاه های مختلف، حلقه واصل می شویم تا امکانات در یک جا محبوس نشود .به طور مثال می توان از حیاط مدارس در ساعات تعطیلی دانش آموزان، به عنوان فضای ورزشی استفاده کرد.
تابش در ادامه واگذاری بهره برداری از 2 استادیوم ورزشی به تیم های تهرانی را تایید کرده و کمک شهرداری به ورزش قهرمانی را ضروری خواند.
وی همچنین پیشنهاد داد تا سازمان ورزش از پتانسیل ورزش نمایندگان تهرانی در مجلس شورای اسلامی بهره بیشتری ببرد و در هر منطقه ، نماینده ای به عنوان معین ورزش همگانی در تعامل با این سازمان باشد.
لزوم ایجاد معبرهای مخصوص دوچرخه سواری، حمایت هدفمند از فدراسیون ها و هیئت های ورزشی و ارائه گزارش عملکرد به فراکسیون ورزش مجلس ولزوم بازنگری و اصلاح قوانین بودجه سنواتی در بخش ورزش همگانی از دیگر نکات مورد تاکید تابش بود.
این نشست روز سه شنبه 6 مهرماه جاری در محل فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی برگزار شد.