وی افزود: دهه فجر همچنین فرصتی برای تجدید عهد با رهبر کبیر انقلاب اسلامی، شهدا، مقام معظم رهبری و همه آرمان و ارزشهای اسلامی و ارزیابی راهی است که تاکنون طی کردهایم؛ 35 سال از پیروزی انقلاب گذشته است و فرصت مناسبی است برای ارزیابی موفقیتها، توجه به رویشهاو ریزشهای انقلاب و علتیابی آنها، نقد انواع رفتارها، فرصتی برای انتقال تجربه موفق انقلاب به نسلهای آینده، استمرار انقلاب از طریق آشنا کردن نسل جوان با اصول آن و فرصتی برای تجدید عهد ملت ایران برای پیمودن راه آینده انقلاب است.
حداد عادل اولین شعار ملت در مقطع انقلاب را استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: اول باید به اهمیت استقلال توجه کنیم؛ کشوری که استقلال نداشته باشد، هیچ چیز ندارد؛ اگر ملت و کشوری، ذخایر طبیعی داشته باشد و مردم باهوش و با استعداد نداشته باشد، همه اینها ضایع میشود.
وی استقلال را شرط لازم استفاده از مواهب طبیعی و انسانی هر ملت برشمرد و افزود: ایران ما پیش از انقلاب، استقلال نداشت، زیرا حکومت پهلوی را استعمارگران بهوجود آورده بودند؛ رضاخان را انگلیسیها آوردند و پسرش را هم انها بهجای او نشاندند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در 28 مرداد، انگلیسیها جای خود را با امریکاییها عوض کردند و بنابراین سلسله منحوس پهلوی برخاسته از رأی مردم نبود، بلکه با توطئه و کودتای انگلیس روی کار آمد و با کودتا و توطئه امریکا ادامه یافت.
وی تصریح کرد: رژیم سابق، خود به دخالت بیگانه در تصمیمگیریهایش اقرار میکرد؛ شاه، خود، اقرار میکرد که فهرست نمایندگان مجلس از سفارتخانهها بیرون میآمد و در میان وزرا و سناتورها فراوان بودند کسانی که در خدمت بیگانه قرار داشتند.
حداد عادل با یادآوری این نکته پیش از انقلاب، استفاده از کشاورزی و معدن و صنعت در چارچوب سیاستهای استعماری قرار داشت، گفت: عزل و نصب فرماندهان نظامی با موافقت امریکا صورت میگرفت؛ در ارتش ما ـ که بعدها از انقلاب، دفاع کرد و دلاوران نیروی هوایی نقش خود را ایفا کردند ـ یک سرلشگر اجازه نداشت دستگاهی را باز کند و آن را تعمیر کند، اما یک گروهبان آمریکایی به او دستور میداد.
وی اظهار کرد: ملت ایران، فریاد استقلال سر داد، امام(ره) آمد تا ایران مستقل شود، امام، مدافع بزرگ استقلال ایران بود و نه تنها بهعنوان یک ایرانی، بلکه بهعنوان یک مسلمان و یک عالم دین و یک فقیه آشنا با قرآن و معارف اسلامی، استقلال ایران را بهعنوان یک سرزمین اسلامی طالب بود.
مشاور رهبر معظم انقلاب با اشاره به اینکه امام(ره) درس استقلال را از اسلام و قرآن گرفته بود، پافشاری بر سر استقلال را یک آموزه توحیدی عنوان کرد و گفت: توحید ما را از کرنش در برابر دشمنان باز داشته و به یاری خدا دعوت و از یاری دشمنان او منع میکند و میگوید که امید به خدا ببندید و با او دوستی کنید نه با بیگانگان.
وی افزود: اینها ریشههای حرکت امام و ملت برای مبارزه بود؛ خدا هیچ راهی برای تسلط کافران بر مؤمنان نخواسته و راضی نیست که مؤمنان زیر دست کافران باشند و امیر المؤمنین علی(ع) نیز در این باره میفرمایند: بنده دیگری نباش که خدا تو را آزاد آفریده است.
حداد عادل از امام خمینی(ره) بهعنوان پیشوای ملتی استقلالطلب یاد کرد و گفت: وابستگی ملت ایران پیش از انقلاب، فقط وابستگی سیاسی نبود، غل و زنجیرهای ابستگی علمی و نظامی و از همه بدتر وابستگی اعتقادی، فکری، فرهنگی، اخلاقی و ارزشی بههمراه نفوذ بیگانه در کشور، بیداد میکرد.
وی خاطرنشان کرد: امام(ره) برای نفی همه این وابستگیها قیام کرد؛ مردم ایران امام(ره) را میشناختند و او را از جنس خود و با ایمان صادق و اخلاص و شجاع میدانستند؛ فقیهی عارف، مرجعی بزرگ و عالمی ربانی که شجاعانه، خود را به خطر انداخته و برای نجات این کشور، فریاد استقلال سر داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مردم، پشت سر امام(ره) راه ا فتاده و جانفشانی کردند، در حالی که جوانان 15 خرداد را ندیده بودند و به یاد نداشتند، اما سینه، سپر کرده و به شهادت رسیدند؛ ملت ایران در 12 بهمن آغوش باز کرد و یکدل و یکسخن، یکپارجه پشت سر او حرکت کرده و از او اطاعت کردند.
وی در ادامه تأکید کرد: مراد امام(ره) و ملت، فقط سرنگونی شاه نبود و امام(ره) نمیخواست به سرنگون کردن حکومت پهلوی اکتفا کند، بلکه در کنار این شعار «لا اله» او یک «الا الله» روشن نیز وجود داشت؛ امام(ره) برپایی حکومت الله را در ایران میخواست، زیرا امام برای برپایی حکومت دینی و اسلامی برنامه داشت.
حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این فکر غلط و استعماری جدایی دین از سیاست را استعمارگران، دهها سال در کشورهای اسلامی تبلیغ کرده بودند؛ امام(ره) آمد تا به آن خاتمه دهد و دین را از انحصار عبادتهای شخصی و فردی خارج کرده و آنچنان که در سیره انبیاء(ص) دیده میشود و در قرآن و در سیره رسول اکرم(ص) دیدهایم، معرفی کند.
وی اضافه کرد: امام(ره) آمد تا اسلام ناب محمدی را جانشین اسلام آمریکایی کند، هرچند برخی مقصود امام(ره) را نفهمیدند و آن را وسیله دعواهای سیاسی کردند.
مشاور رهبر معظم انقلاب گفت: این استقلالی که امام(ره) این همه از آن سخن میگفت، به معنی آزادی در مقیاس وسیع ملت است، به عبارت دیگر، ملتی که مستقل نیست، آزاد نیست و نمیتواند سرنوشت خود را تعیین کند، پس پافشاری بر استقلال، پافشاری بر آزادی هم در مقیاس فردی و اجتماعی است.
وی با انتقاد از برخی قلمهایی که از آزادی فردی دفاع کرده اما از آزادی یک ملت سخن نگفته و دل نمیسوزانند، تصریح کرد: در نتیجه انقلاب، آن دشمنانی که در ایران، نفوذ داشتند، از ایران رانده شدند؛ 50 هزار مستشار امریکایی در ایران چه میکردند؟ با اراده ملت ایران و لطف خدای بزرگ همه از ایران رانده شدند؛ ایران اسلامی با توکل به خدا و اطاعت از رهبر خود، دشواریهای بزرگ را پشت سر گذاشت؛ جنگ تحمیلی برای نابودی ملت ایران طراحی شده بود، اما مردم، جنگ را اداره کردند و بهمدت هشت سال، شهید و جانباز دادند، اما یک وجب از خاک این سرزمین را به دشمن واگذار نکردند.
حداد عادل گفت: دفاع مقدس، موفقیتی بود که با همه خسارات، منشأ انواع برکات چه زمان جنگ و چه بعد از جنگ بود و ایران امروز بهعنوان یک کشور پیشرو شناخته میشود؛ ایرانی که امروز، ماهواره به فضا میفرستد و با تکیه بر جوانان خود که در راه علم به شهادت رسیدند، توانسته است به انرژی صلحآمیز هستهای دست یابد و در همه رشتههای فنی و مهندسی قدم در راه پیشرفت گذارد.
وی ادامه داد: این موفقیتهای ما باعث شده است تا دشمنان روز بهروز خشمگینتر و عصبانیتر شوند؛ امروز، دشمنان انقلاب و ملت ایران میخواهند از این ملت، انتقام بگیرند، ولی به فضل خدا هرگز موفق نخواهند شد؛ مردم اگاه ما میدانند که دشمنان این انقلاب در همه ابعاد فرهنگی، فکری و اخلاقی، نقشه و برنامه دارند؛ آنها برای تباه کردن اخلاق جوانان این کشور، برنامه وسیع دارند و با استفاده از فناوریهای نوین چه هجومی اوردهاند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: توطئه اخیر دشمنان، تحریم سیاسی ایران است؛ همه قوای خود را بهکار بستهاند و موضوع انرژی هستهای را بهانه کردهاند که ایران را تحت فشار قرار دهند؛ امروز، امریکا به طمع خام افتاده است که اگر ایران سر میز مذاکره مینشیند به این علت است که ملت ایران، دچار ضعف شده است، یا دست از استقلال خود کشیده است، این است که مقامات امریکایی، مرتب شاخ و شانه میکشند، که همه گزینهها روی میز است.
وی خاطرنشان کرد: این حرفها نشانه ضعف ملت ایران نیست، بلکه نشانه ضعف امریکاییهاست؛ آنها روز بهروز دچار شکستهای متعدد شدهاند و در عراق و افغانستان و سوریه هیچ نتیجهای بهدست نیاوردند.
حداد عادل گفت: آنها خود که از نظر اقتصادی و سیاسی مشکل دارند، مذاکره با ایران را وسیلهای کردهاند که بگویند ما ایران را پای میز مذاکره نشاندهایم، در حالی که ایران، هیچگاه از سر میز مذاکره کنار نرفته بود، اما آنها برای مصرف داخلی و جبران ناکامیهای خود، مرتب شاخ و شانه میکشند؛ امریکا بداند که مذاکره کردن ما از سر ضعف نیست و به معنای فراموش کردن جنایتهای او یا اعتماد ملت به او نیست.
وی تصریح کرد: ملت ایران این هوشیاری را از امام خود، آموختهاند که میفرمود: هر وقت خارجیها به یک کاری اصرار دارند، من به نیت آنان شک کردم و ملت، این هوشیاری را در سال 88 نشان داد و وقتی دید که اسرائیل و امریکا از فتنه حمایت میکنند در 9 دی پاسخ محکمی به آنان داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز ما شهیدی را تشییع کردیم که در روز عاشورای 88 جانباز شد ـ شهید علیرضا ستاری ـ و ان شاءالله مردم در 22بهمن با وحدت کلمه و پشت سر رهبری و با وفاداری به آرمانهای امام(ره) یک بار دیگر، عزم و اراده خود را به همه جهانیان نشان خواهد داد.