خبرایران: رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، سرآمدان داخلی را تحت عنوان کرسی پژوهشی و اساتید ایرانی خارج از کشور را در زمینههای مختلف حمایت میکند.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور» صبح امروز سه شنبه ۵ مرداد ماه ۹۵، با حضور«دکترنصرتالله ضرغام» رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و اصحاب رسانه در محل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برگزار و دراین نشست خبری «دکترنصرتالله ضرغام» رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشوراظهارداشت: برای نخستین بار عضو شورای جهان پژوهش شدهایم، در حالی که کشورهای قطر، ترکیه، عربستان و رژیم صهیونیستی متقاضی این عضویت بودند.
دکترضرغام تصریح کرد: تفاهمنامههای بسیاری در حوزه همکاریهای علمی و پروژههای تحقیقاتی مشترک با کشورهای مختلف از جمله ترکیه و ایتالیا منعقد کردیم و کشور سوئیس و اتحادیه اروپا نیز متقاضی امضای تفاهمنامه با ایران برای انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک هستند و در همین راستا کارگاه آموزشی تعادل زیستی خلیج فارس با مشارکت یکی از مراکز پژوهشی کشور آلمان در شهریور ماه برگزار میشود.
وی با اشاره به افزایش تعداد طرحهای مورد حمایت این صندوق در سال گذشته، گفت: سال گذشته ۷۱۱ طرح پژوهشی مورد حمایت صندوق قرار گرفتهاند و ۱۷۰۰ درخواست داشتیم که امسال پیشبینی میکنیم بیش از ۲۰۰۰ درخواست داشته باشیم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از راهاندازی بازار مجازی طرحهای پژوهشی خبر داد و گفت: طرحها و اختراعاتی که به صندوق ارائه میشود، پس از ثبت در بازار مجازی قرار میگیرند تا متقاضیان با مراجعه به این بازار بتوانند از طرحها استفاده کنند، همچنین برای ثبت اختراع از ۷۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ دلار تسهیلات ارائه میدهیم.
وی با بیان اینکه ۲۰ هسته علمی در دانشگاههای مختلف تشکیل شده است، گفت: این هستهها برای ارتقای کیفیت آموزش دانشجویان مقطع کارشناسی برای جلوگیری از خروج دانشجو از کشور تشکیل شده و در حال حاضر ۹۰ هزار دانشجوی دکتری در کشور مشغول به تحصیل هستند که هزار موضوع رساله به ما ارائه شده است و تا قبل از آغاز سال تحصیلی این رسالهها بررسی میشود.
دکترضرغام افزود: اگر دانشجویان دکتری بتوانند تحت نظر یک استاد برجسته پروپوزال خود را ارائه دهند، در صورت تصویب پروپوزال به مدت یک یا دو سال حقوق دریافت میکنند، البته باید به صورت تماموقت کار پروژهای انجام دهند و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، سرآمدان داخلی را تحت عنوان کرسی پژوهشی و اساتید ایرانی خارج از کشور را در زمینههای مختلف حمایت میکند.
وی با اشاره به امضای ۱۰۷۵ تفاهم نامه گفت: این تفاهم نامه ها در حال کار تحقیقاتی هستند و کارگروهی برای انجام پروژه های میان رشته ای تشکیل شده است. از بین ۱۷۱ درخواست، ۴۸ رخداد علمی را حمایت کردیم و همچنین ۳۱۸۶ نفر را در کارگروه ها، آموزش دادیم که در این راستا بیش از ۲۰۰۰ مقاله ارائه شد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورتاکید کرد: از سرآمدان داخلی تحت عنوان کرسی های پژوهشی حمایت می کنیم. همچنین در راستای استفاده از ظرفیت اساتید ایرانی مقیم خارج ، این افراد را برای توسعه علم کشور مورد حمایت قرار می دهیم و به امضای تفاهم نامه با آموزش و پرورش و سما به مردمی کردن دانش و آموزش همگانی با همیاری وزارت جهاد کشاورزی در روستاها خواهیم پرداخت.
وی ادامه داد:همچنین با بهره گیری از تجربیات دیگر کشورها به تایید و حمایت از ایده ها پرداخته ایم که در این راستا یک واحد ایده در همین صندوق تشکیل خواهیم داد و برای افزایش منابع و در جهت گسترش حیطه حمایت، سرمایه گذاری کرده ایم. ما تجدیدنظر در اولویت های تحقیقاتی را در زمینه های مختلف در دستور کار قرار دادیم و در این راستا با دانشگاه ها و انجمن های علمی و وزارتخانه ها نامه نگاری لازم صورت گرفته است.