امروز: پنج شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۴ [2025/05/29]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 1645 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۲:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

رئیس سازمان مالیاتی اعلام کرد؛

شناخت بهتر وضعیت‌های نهفته اقتصاد ایران با تحریم‌ها / وجود 10 هزار میلیارد تومان معوقات و جرایم مالیاتی/ بخشودگی جرایم مالیاتی بخش تولید

خبرایران : علی عسگری رئیس سازمان مالیاتی گفت: تحریم‌ها فرصتی را برای اقتصاد ایران فراهم کرده که وضعیت‌های نهفته اقتصاد ایران را بهتر بشناسیم و درس سال‌های تحریم را می توانیم به سرعت در جهت استفاده از ظرفیت‌های اقتصاد داخل و بین ‌الملل برای توسعه اقتصاد کشور استفاده کنیم.
شناخت بهتر وضعیت‌های نهفته اقتصاد ایران با تحریم‌ها / وجود 10 هزار میلیارد تومان معوقات  و جرایم مالیاتی/ بخشودگی جرایم مالیاتی بخش تولید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرایران، نشست خبری «علی عسگری» رئیس سازمان مالیاتی امروزبه مناسبت دهه فجروبا حضور اصحاب رسانه در وزارت اقتصاد و دارایی برگزارشد.

دراین نشست«علی عسگری» رئیس سازمان مالیاتی با اشاره به شرایط اقتصاد ایران اظهار داشت: تحریم‌ها فرصتی را برای اقتصاد ایران فراهم کرده که وضعیت‌های نهفته اقتصاد ایران را بهتر بشناسیم و درس سال‌های تحریم را می توانیم به سرعت در جهت استفاده از ظرفیت‌های اقتصاد داخل و بین ‌الملل برای توسعه اقتصاد کشور استفاده کنیم.

وی با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم گفت: این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس نهایی و کلیات آن در صحن علنی مجلس به تصویب رسید و پس از اتمام بررسی لایحه بودجه در صحن مجددا این لایحه بررسی خواهد شد و در‌آمدهای مالیاتی در 10 ماهه امسال با وجود محدودیت‌های اقتصادی مناسب بوده، بطوریکه با 30 درصد رشد مواجه شده است.

عسگری تصریح کرد: درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده 74 درصد و مالیات مستقیم 16 درصد رشد داشته که با این حساب 90 درصد درآمدهای مالیاتی در سال جاری تحقق می‌یابد و در ده ماهه امسال 31 هزار و 500 میلیارد تومان در‌آمد به دست آمده که معادل 12 ماه سال گذشته است به همین دلیل در دو ماهه آینده به  هر میزان که مالیات دریافت شود بیش از سال گذشته است.

وی با اشاره به اجرای پایلوت طرح جامع مالیاتی در استان‌های تهران، اصفهان و کرمانشاه تصریح کرد: امیدواریم تا تیرماه این طرح در استان اصفهان و تهران به اتمام رسیده و در مرحله بعدی در سایر مناطق اجرایی شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه نرم‌افزار جامع مالیاتی اجرایی شده است، گفت: سایر برنامه‌های سازمان مانند تامین نیروی انسانی و اصلاح ساختار در حال انجام است که البته اصلاح ساختارها به اتمام رسیده است و این میزان حدود 10 هزار میلیارد تومان است که البته 6 هزار میلیارد تومان آن مربوط به جرایم مالیاتی و تنها 4 هزار میلیارد تومان مربوط به اصل مالیات معوق شده است و با طراحی نرم‌افزار توانستیم تمام معوقات مالیاتی را محاسبه کرده و این فرایند به روز قابل رصد است و بدهکاران مالیاتی شامل بدهکاران کوچک، بزرگ،  شرکت‌های دولتی، مشاغل، کارت بازرگانی، نقل و انتقال و ارزش افزوده است.

عسگری در خصوص تحقق مالیاتی در بودجه سال آینده گفت: آنچه که مربوط به سازمان مالیاتی می‌شود کسب 55 هزار و 600 میلیارد تومان مالیات در سای آینده است و در صورتیکه که امسال 41 تا 42 هزار میلیارد تومان مالیات به دست آید در سال آینده باید 13 هزار میلیارد تومان حجم اصولی مالیاتی افزایش یابد و برای سال 92 رشد درآمدهای مالیاتی 14 هزارمیلیارد تومان بود که 12 هزار میلیارد تومان آن معوق می‌شود و بنابر این رشد 14 هزار میلیارد تومانی در سال آینده دور از انتظار نیست.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به ماده 52 قانون برنامه پنجم توسعه گفت: بنده در مجلس و دولت گفتم اگر این ماده قانونی که ارائه اطلاعات در‌آمد و هزینه افراد را در اختیار سازمان مالیاتی قرار می‌دهد اجرایی شود، سازمان مالیاتی می‌تواند اطلاعات واقعی‌تری از وضع در‌آمدی افراد به دست آورد و این زمینه تحقق پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی را در سال آینده میسر خواهد کرد و در چند سال اخیر برنامه کاری سازمان مالیاتی شناسایی فعالان اقتصادی بود که لازمه این کار ثبت نام و ارائه شماره منحصر به فرد است.

وی تصریح کرد: هم اکنون از 3 میلیون و 300 هزار مودی و فعالان اقتصادی ثبت نام صورت گرفته و تنها 250 تا 300 هزار مودی ثبت نام آنها باقی مانده است؛ ثبت نام مرحله اول که پیش ثبت نام است برای 90 درصد از مودیان انجام شده است، در مرحله دوم که اطلاعات تکمیلی‌تری از مودی دریافت می‌شود حدود 500 تا 600 هزار نفر مودی ثبت نام کرده‌اند و پس از آن سازمان وارد مرحله راستی‌آزمایی میدانی می‌شود وهدف از این کار بررسی میزان صحت اطلاعات اظهار شده توسط مودیان دانست.

رئیس سازمان مالیاتی تاکید کرد با اتمام این فرآیند و تصویب نهایی قانون هر فعال اقتصادی که کد نداشته باشد فعالیتش قانونی نیست.

وی میزان در‌آمدهای مالیاتی که از محل مالیات بر حقوق را 3800 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت از این میان 1734 میلیارد تومان مربوط به حقوق بخش دولتی است و 2198 میلیارد تومان مربوط به مالیات بر حقوق بخش خصوصی است و مقرر شده برای فعالیت‌های تولیدی بخشودگی جرایم لحاظ شود که البته این بخشودگی در صورتی است که اصل مالیات در موعد مشخص شده پرداخت شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد مالیات شرکت ملی نفت گفت: این شرکت ماهانه به صورت علی‌الحساب 100 میلیارد تومان مالیات می‌پردازد، البته فعالیت‌های این شرکت و شرکت‌های زیر مجموعه آن در بخش‌های سرمایه‌گذاری از مالیات معاف است.

وی در مورد مالیات بر معاملات مکرر مسکن گفت: در لایحه مالیاتهای مستقیم مالیات بر معاملات مکرر مسکن دیده شده  و همچنین مالیات بر اجاره مسکن لحاظ شده است و در مالیات بر اجاره به هر میزانی که فرد مسکن احداث کرده در صورت اجاره آن واحد مشمول پرداخت مالیات نمی‌شود و اگر بیش از آن واحدی را اجاره دهد باید مالیات بپردازد.

معاون وزیر اقتصاد یکی دیگر از بخش‌های اصلاح مالیات‌ها مالیات بر عایدی سرمایه عنوان کرد و گفت: یکی از مصادیق آن معاملات مکرر مسکن است؛ در این بخش در صورتیکه ملک خریداری شده در زمان فروش بیش از نرخ تورم فروخته شود ارزش اضافی مشمول مالیات می‌شود.

عسگری در مورد ممنوع‌الخروجهای مالیاتی گفت: در سال جاری 30 درصد از تعداد افراد ممنوع الخروج به دلیل بدهی مالیاتی کاهش یافته‌اند و بابک زنجانی مثل بقیه فعالان اقتصادی شرکت‌ها و مجموعه‌هایی داشته که پرونده‌های مالیاتی آن رسیدگی می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا زنجانی بدهی مالیاتی داشته است گفت: در حال حاضر اطلاع خاصی در این زمینه ندارم.

رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص نامه کانون بانک‌های خصوصی مبنی بر عدم اجرای بخشنامه استعلام برای پرداخت تسهیلات از سازمان مالیاتی گفت: در راستای اجرای ماده 186 قانون مالیات‌ها همه بانک‌ها و موسسات موظف به استعلام از نظام مالیاتی برای پرداخت تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی هستند چرا که در صورت وجود بدهی مالیاتی نباید به آن فرد تسهیلات پرداخت شود.

وی ادامه داد : در گذشته این کار به روش کاغذی و دستی انجام می‌شد اما هم اکنون با نرم‌افزار طراحی شده کار به سرعت قابل انجام است ولی کانون بانک‌های خصوصی اعلام کرد: این مصوبه را اجرا نمی‌کند و طی جلسه‌ای که با رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد داشتیم آقای طیب‌نیا در پایان گفت: بانک‌ها باید پس از استعلام سازمان مالیاتی به مشتریان تسهیلات پرداخت کنند و این کار در این چارچوب انجام خواهد شد.

عسگری در مورد پرداخت مالیات ورزشکاران و به ویژه فوتبالیست‌ها گفت: مشکلی که در این زمینه وجود دارد  این است که  در زمان قرارداد با باشگاه  در متن قرارداد باشگاه پرداخت مالیات را بر عهده می‌گیرد اما درزمان اجرا نمی‌تواند مالیات بپردازد و قانون مودی را ورزشکار می‌داند و پیگیری دریافت  مالیات از خود فرد انجام  می‌شود و برای نظام‌مند کردن این مسائل همه ورزشکاران در یک اداره به صورت اختصاصی می‌توانند حضور یابند.

عسگری به ورزشکاران توصیه کرد مالیات خود را بپردازند تا مشمول ممنوع‌الخروجی  و یا توقف خودرو در خیابان نشوند.

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب