خبرایران: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب» به خوبی برگزار شده و توانسته در سطح کشور به کمک مردم کتابدوست بیاید.
به گزارش خبرنگارخبرایران، آئین تقدیر نهاد کتابخانههای عمومی کشور از برگزیدگان جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب» صبح چهارشنبه 12 خرداد ماه 1395 با حضور«سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،«علیرضا مختارپور»دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور،«ناصرزرگر» معاون سرمایهگذاری، فرهنگی و امور اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری،«اصغر سیدآبادی»مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، برگزیدگان جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب» واصحاب رسانه در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی در پارک شهر برگزار و دراین مراسم بعداز سخنرانی تعدادی از برگزیدگان جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب» ،«سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن گرامیداشت سالگرد شهدای 15 خرداد و سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، اظهارداشت: اتفاقی که با عنوان جشنواره روستاهای دوستدار کتاب برگزار میشود در ابتدای امر در دفتر مطالعات و برنامهریزی معاونت فرهنگی ارشاد مطرح شد و اکنون 2 سال از عمر آن می گذرد شاید برداشت اولیه هم این نبود که مسیر پرتوفیقی را طی خواهیم کرد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پس از گذشت 2 سال و حضور صدها روستا به نظر میرسد در این جشنواره مردمی ارزیابی موفقیتهایی که حاصل شده نشان میدهد مسیری که باید طی میشده طی شده و میتواند نگاه پسینی برای اتفاقات بهتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارشاتی که ارسالی از جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب» به دست من رسیده،این جشنواره به خوبی برگزار شده وتوانسته در سطح کشور به کمک مردم کتابدوست بیاید. باید بهتر ببینیم تا زمینه شود و تبدیل به انرژی متصاعد گردد.
صالحی برگزیده شدن 20 روستا را نشاندهنده پایگاه طبیعی در سطح کشور دانست و افزود: 20 روستایی که برگزیده شدند نشان میدهند ما روستاهایی داریم که پایگاه خوب طبیعی دارد شاید طی 10 روستا، روستاهای گردشگری هم هستند یعنی به عنوان منطقه گردشگری کشور و منطقهای مطرح میشوند. این روستاها میتوانند قطب گردشگری طبیعی و فرهنگی باشند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرازداشت: روستاهایی که طی این چند دوره انتخاب شدند پایگاه خوب مذهبی و دینی دارند. مساجد و بقاع متبرکه ساختار خوب پایگاه فرهنگی دینی دارند بنابراین با یک نگاه دومی هم قابل مطرح هستند و به نوعی مرکز هویتی مذهبی ما میتوانند در این روستا شکل گیرد و این اتفاق صرفاً به کمک کتاب و کتابخانه نمیآید واین اتفاق مزیت نسبی ما را به روستاها نشان میدهد چرا که روستاها به عنوان قلب تپنده در حال فعالیت هستند و کتاب و کتابخوانی دریچه توسعه روستاهاست. از این منظر میتوانیم نگاه مجدد به توسعه روستایی داشته باشیم.
وی افزود: تأمین و تزریق مزیتهای روستاهای برگزیده به سایر روستاها این است که مسیر نباید به 20 روستا ختم و محدود شود باید به سمتی حرکت کنیم که روستاهای ما دوستدار کتاب شوند. همان طور که برای آب و بهداشت استاندارد تعریف می کنیم باید برای کتاب همچون تعریفی داشته باشیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص جمعبندی این دوره از جشنواره روستاهای دوستدار کتاب اشاره و مردمی نهاد بودن آن را مهم تلقی کرد وگفت: این بدین معنی نیست که امکانات مکمل و دولتی نباید به کمک بیاید اما مردمی نهاد بودن آن جایگاه خوب و مهمی است که باید حفظ شود. روستاهای برگزیده و سایر روستاها نباید اجازه دهند ما دولتیها کار را خراب کنیم. این به معنی رفع مسئولیت از خود نیست بلکه این جریان مردمینهاد بودن و جوشش از دل مردم باید حفظ شود.
وی تاکید کرد: این 20 روستا پیوسته احساس انرژی بودن دارند کپسول پر و پیمانی از انرژی با حداقل امکانات که حداکثر کار را میکنند. هر چند ایدههای تازه و ابتکارات نکته سوم ماجراست. البته تمام ایدهها بکر نبود اما در آنها ایدههای بکر کم نیست و ایدهها بسیار متنوع هستند، برخی خلاقانهتر که موجب میشود این جریان زنده بماند چرا که این جریان به خلاقیت زنده است نه کپی کردن. باید این انرژی خلاقانه را حفظ کنند زیرا خلاقیت تمام شدنی نیست.
صالحی کتاب و کتابخوانی را کانون فعالیت اجتماعی روستا دانست و از حفظ آن خبر داد و گفت: کتاب و کتابخوانی این انرژی را دارد که تبدیل به کانون پیرامون گردد. باور دارم که میشود کتاب و کتابخوانی را کانون توسعه فرهنگی اجتماعی روستا قرار داد.
وی درپایان روستاها را دور از ابزارهای جدید، شبکههای اجتماعی، وبلاگ و اینترنت ندانست و ترکیب حرکت سنتی با ابزارهای جدید را قابل مشاهده برشمرد و گفت: این موارد نشان میدهد که نباید روستا را با تصور سنتی و قدیمی دید، امروزه روستا مثل شهر درگیر ابزارهای نوین است و باید 20 روستایی که در حوزه کتاب درخشیدهاند چگونگی درخشش آنها برای ما درس باشد و راهنمایی میتواند برای سایرین قرار گیرد تمامی این موارد باید ارزیابی شود.
بنابراین گزارش،درپایان این مراسم از برگزیدگان «جشنواره روستاهای دوستدار کتاب» با حضور«سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،«ناصر زرگر» معاون سرمایهگذاری، فرهنگی و امور اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری،«اصغر سیدآبادی»مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، «علیرضا مختارپور»دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشوربا اهدای لوح سپاس، تندیس، هدیه نقدی و حواله خرید تجهیزات کتابخانهای تقدیربه عمل آمد.