امروز: یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ [2024/10/13]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14015 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۵:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

فجر 34؛ ظهور نسل جدید/ چالش با سینماگران پرآوازه

خبرایران: درخشش خیره کننده فیلمسازان جوان در جشنواره سی و چهارم فجر ضمن چالش تلویحی با فیلمسازان قدیمی نشان از یک آغازی می دهد که نویدبخش مسیری تازه در سینمای ایران است.
فجر 34؛ ظهور نسل جدید/ چالش با سینماگران پرآوازه

درخشش خیره کننده فیلمسازان جوان در جشنواره سی و چهارم فجر ضمن چالش تلویحی با فیلمسازان قدیمی نشان از یک آغازی می دهد که نویدبخش مسیری تازه در سینمای ایران است. در این میان نباید سعه صدر، جسارت، هوشمندی و قدرت عمل محمد حیدری دبیر این بزرگ ترین رویداد فرهنگی و سینمایی کشور را نادیده گرفت که بی آنکه مسحور نام و آوازه سینماگرانی خاص و پرآوازه شود با اقتدار و تشخیص درست بنا را بر آن گذاشت تا ارزشگذاری ها و سنجش واقعی بدور از ملاحظات به عمل آید. این نگاه باعث شد تا سینمای ایران با کشف بزرگ و آغاز عصر تازه ای روبرو شود.

موفقیت فیلمسازانی چون: سعید روستایی، محمدحسین مهدویان، مهرداد اسکویی، هومن سیدی، رضا درمیشیان و ... نشان می دهد که لایه تازه ای از ظرفیت بی بدیل سینمای ایران در فجر 34 رونمایی شد و بطور قطع، این اتفاق با روحیه بخشی به سینماگران جوان و افزایش اعتماد به نفس این نسل، هشداری به سینماگران قدیمی و بزرگ ترهای سینماست که اگر در این چرخه نجنبند از سوی مخاطبان پس زده می شوند. این فضا، باعث می شود تا جنب و جوشی مضاعف در عرصه سینما ایجاد گردد و در نهایت منجر به رشد و ارتقای این هنر شود.

نکته دیگری که از برآیند کلی جشنواره فجر 34 می توان فهمید این نکته است که سهم خواهی بی دلیل، کیش شخصیت، برخورداری از رانت، لابی و فشارهای های غیرقانونی دیگر جواب نمی دهد و نیاز است همگی با پویایی، نشاط، انگیزه، نوآوری و حرف تازه درجشن باشکوه فجر حضور یابند و قرار نیست عنوان پرآوازه آدم ها تا ابد ضامن بقایشان در این عرصه شود.

فجر 34 با اینکه شاهد نمایش آثار سینماگرانی چون: «داریوش مهرجویی»، «مسعود کیمیایی»، «عباس کیارستمی»، «اصغر فرهادی» و ... و با وجود غیبت بسیاری از سینماگران قدیمی و بعضا جدید اما در جشنواره سی و چهارم شاهد حضور فیلم های جدی و قابل اعتنایی به ویژه از کارگردانان جوان سینمای ایران بودیم. فیلم «ابد و یک روز» نخستین ساخته کارگردان جوان ایرانی «سعید روستایی» که 9 سیمرغ بلورین جشنواره را به خود اختصاص داد، «نفس» ساخته «نرگس آبیار» و «ایستاده در غبار» ساخته «محمدحسین مهدویان» از جمله فیلم های خوب و تاثیرگذار این دوره از جشنواره بودند؛ فیلم هایی با محتواهای چالش گرانه و ارزشمند همراه با نقد های اجتماعی و آگاهی بخش.

باور کنیم جریان سینمای هنر و تجربه و ارج گذاری به جوانان فیلمساز اکنون، فضایی ایجاد کرده است تا سینمای ایران با حرف های تازه تری دیده شود. نگاهی که در سال های اخیر با تمرکز و تاکید سازمان سینمایی در حال محقق شدن است و امروز بعد از گذشت سه سال می بینیم که بخشی از این سیاست ها جواب داده است.

جشنواره فیلم فجر مهم ترین راهکار رشد و ارتقای جایگاه سینمای ایران تلقی می شود و بستر کشف و ظهور مکتب ها، نگاه ها و نسل ها و قصه های تازه سینمایی است.

یکی از بهترین اتفاقات جشنواره 34 در کنار درخشش فیلمسازان جوان، استقبال مردمی از آثار بوده است. گویا، طیف های مختلف مردم تا حدودی بازتاب نیازها و دغدغه هایشان را در آثار سینماگران جوان یافته اند و احساس کردند این سینمای جدید، دیگر آن سینمای کلیشه با قصه های تکراری و بی روح نیست و از این روست که در روزهای برگزاری جشنواره تا پاسی از شب را به تماشای این آثار می پرداختند. بی گمان، این اتفاق های خوب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر و استقبال مردمی از این جشنواره قابل اعتنا و نوید بخش آینده ای روشن برای سینمای ایران است.

مهدی رئیسی
 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب