امروز: چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/04/30]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 13884 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۷:۱۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

رحمت الله مه آبادی اعلام کرد؛

چهار چالش بحران زای صنعت فرودگاهی/ ایران برای بازیابی سهم از بازار حمل و نقل هوایی ۱۶ سال فرصت دارد

خبرایران: مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران کمبود شدید منابع مالی، نظام ناکارآمد مالیاتی، برداشت دولت از سود سهام عملکرد شرکت فرودگاه ها و شمول قوانین نامناسب را از مهمترین چالش های صنعت فرودگاهی کشور دانست و فرصت ایران برای کسب سهم از این بازار را تا سال ۲۰۳۱ میلادی ارزیابی کرد.
چهار چالش بحران زای صنعت فرودگاهی/ ایران برای بازیابی سهم از بازار حمل و نقل هوایی ۱۶ سال فرصت دارد

به گزارش خبرایران از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «رحمت الله مه آبادی» این مشکل ها را در صورت رفع نشدن، سبب بحرانی شدن شرایط صنعت فرودگاهی و حتی توقف کامل اجرای طرح های توسعه در فرودگاه های کشور خواند.

مه آبادی بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۱ میلادی را زمان طلایی حمل و نقل هوایی کشور برای جذب سهم مناسب از بازار منطقه و دنیا عنوان کرد و ادامه داد: برای نیل به پیشرفت در حوزه حمل و نقل هوایی زمان زیادی نداریم و اگر با سرعت و قدرت حرکت نکنیم بسیاری از فرصت ها را از دست می دهیم که قابل بازپس گیری نخواهند بود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: به منظور استفاده از فرصت طلایی حمل و نقل هوایی به سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت نیازمندیم.

مه آبادی یادآوری کرد تا هفت سال پیش ایران سه کرسی سیاستگذاری در کمیته های اقتصادی، امنیت و تسهیلات اتحادیه بین المللی فرودگاه ها (ACI) را داشت و برای این صنعت مهم جهانی تصمیم گیری می کرد اما امروز حتی یک کرسی سیاستگذاری در این اتحادیه ندارد که متاسفانه جبران آن هم سخت و تا حدودی ناشدنی است.

مه آبادی گفت: صنعت هوانوردی نخستین کانون تحریم ها به شمار می رفت. مهمترین فایده تحریم ها قطع امید از حمایت دنیا بود و اینکه جمهوری اسلامی ایران مجبور به استفاده از داشته ها و ظرفیت های داخلی خود شد.

وی گفت: طبیعی است وقتی تعاملات رسمی قطع شود بسیاری از فرصت ها از دست می رود و دانش ما به هنگام نمی ماند.

وی تاکید کرد اگرچه صنعت هوانوردی ایران در برابر تحریم ها و تهدیدها حفظ شد اما این موفقیت با تحمل زحمات و تحمیل هزینه های زیادی به دست آمد. بنابراین اگر با مطالعه و برنامه ریزی وارد دوران پس از برجام شویم می توانیم مسیر توسعه صنعت را با شتاب و سرعتی مضاعف و در عین حال با هزینه کمتری طی کنیم.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: در سنوات گذشته مجبور بودیم بسیاری از تجهیزات ناوبری و فرودگاهی را تا ۲۵ درصد بیش از نرخ واقعی خریداری کنیم که انشاءالله در دوران پس از تحریم بخشی از این هزینه ها قابل حذف است و می توان از آنها برای تسریع توسعه بهره برد.

وی گفت: حضور دلالان و واسطه گران یکی از چالش های مهم تحریم برای کشور بود که افزون بر افزایش هزینه های توسعه و هزینه جاری، باعث افزایش فساد و رانت خواری نیز شده بود و امید است با رفع تحریم ها و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بتوان همه مخاطرات و نابسامانی های این دوران را کنترل و محدود کرد تا توان درون زای ما تقویت شود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درباره نشست هوانوردی ایران ۲۰۱۶ گفت: برای حضور در نشست هوانوردی ایران ۶۰۰ درخواست از کشورها و کمپانی های بین المللی دریافت شد که با ۱۷۰ درخواست از طرف ایران موافقت شد تا در نهایت ۱۶۲ نفر به نمایندگی از شرکت های بین المللی بویژه چهار تولیدکننده بزرگ هواپیما در این اجلاس حضور یافتند.

مه آبادی یکی از هدف های این نشست را مذاکرات مستقیم و حذف واسطه گران از رابطه بین خریدار و فروشنده عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از مزیت های نشست هوانوردی ایران کوتاه کردن مسیر و هدفمند کردن مذاکرات بود.

این مقام مسئول تاکید کرد نشست هوانوردی ایران موفق ترین گردهمایی بین المللی در تاریخ هوانوردی کشور بود.

وی گفت: حتی نماینده ایکائو (سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری) نیز پیش از برگزاری نشست هوانوردی ایران به من اعلام کرد «فارغ از هر گونه نتیجه ای که از اجلاس بگیرید؛ نفس برگزاری آن برای جمهوری اسلامی ایران یک پیروزی بزرگ به حساب می آید.»

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران سرعت توسعه در صنعت هوانوردی را مهم تر از اصل توسعه صنعت عنوان کرد و گفت: ارتباطات ما در صنعت هوانوردی در دوران تحریم بسیار ضعیف شده بود.

مه آبادی یادآوری کرد از ۲۰ سند امضا شده بین دولت های ایران و فرانسه در کاخ الیزه پنج سند مربوط به حمل و نقل بود که چهار مورد آن به حمل و نقل هوایی و فرودگاهی مربوط می شد.

سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران و جمعی از اعضای هیات دولت به ایتالیا و فرانسه از پنجم تا نهم بهمن ماه به طول انجامید.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: اختصاص ۲۵ درصد اسناد امضا شده بین ایران و فرانسه به وزارت راه و شهرسازی و همچنین اختصاص ۸۰ درصد این پنج سند به صنعت هوانوردی و فرودگاهی، افتخار بزرگی برای وزارتخانه و صنعت حمل و نقل هوایی و فرودگاهی است.

 

** امضای یادداشت تفاهم با دو شرکت فرانسوی برای توسعه سه فرودگاه بین المللی

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: برای رسیدن به متن توافق اولیه نزدیک به ۶۰ جلسه کارشناسی با دو شرکت ADP و ونسی برای توسعه فرودگاه های امام (ره)، مشهد و اصفهان انجام شد.

وی افزود: امضای یادداشت تفاهم برای توسعه فرودگاه های بین المللی حاصل چهار ماه مذاکرات سنگین بود؛ به طوری که فقط برای سرمایه گذاری در فرودگاه بین المللی امام (ره) ۲۷ مذاکره با شرکت ADP فرانسه صورت گرفت.

به گفته وی، شرکت ADP فرانسه به عنوان سرمایه گذار این فرودگاه حتی نمای ترمینال «ایران شهر» را با چندین گزینه (آپشن) طراحی کرده بود.

مه آبادی اعلام کرد

وی درباره توسعه فرودگاه بین المللی مهرآباد نیز گفت: هدف ما مذاکره برای توسعه چهار فرودگاه بین المللی امام (ره)، مهرآباد، مشهد و اصفهان بود که بر اساس نظر وزیر محترم راه و شهرسازی قرار شد برای توسعه فرودگاه بین المللی مهرآباد با سایر کشورها و گزینه های دیگر نیز وارد مذاکره شویم.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب