امروز: دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ [2025/05/19]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 12908 تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

رئیس‌جمهور کشورمان اعلام کرد؛

دانشگاه محل نقد قدرت است/ تقویت بنیه دفاعی کشور همزمان با پیشبرد مذاکرات/ قدرت در هر کشوری بدون انتقاد و سؤال به انحراف و استبداد کشیده می‌شود

خبرایران: حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو تصریح کرد: دانشگاه مکانی برای نقد قدرت است که البته باید همراه با اعتدال و میانه‌روی باشد.
دانشگاه محل نقد قدرت است/ تقویت بنیه دفاعی کشور همزمان با پیشبرد مذاکرات/ قدرت در هر کشوری بدون انتقاد و سؤال به انحراف و استبداد کشیده می‌شود

به گزارش خبرایران، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، امروز، دوشنبه، 16 آذرماه در مراسم ویژه روز دانشجو که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، اظهار کرد: 16 آذر روز دانشجو، روز دانشگاه، روز استقلال‌طلبی، روز آزادی‌خواهی و روز ایستادگی نخبگان ملت و دانشجویان در برابر استعمار و استبداد بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه 16 آذر به سال 32 یا هیچ مقطع زمانی دیگری محصور نخواهد شد، اظهار کرد: 16 آذر یک روز تاریخی برای دانشگاه و دانشجو و ملت بزرگ ایران است.

وی در مورد شرایط سال 1332 گفت: دوران تاریک و سیاهی بود؛ چند ماه بیشتر از کودتای 28 مرداد نگدشته بود، اما آن سه قهرمان در برابر لوله‌های تفنگ ایستادند و بالاخره راهی را برای جوانان ما ترسیم کردند که در نهایت به 22 بهمن سال 57 یعنی روز «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» منتهی شد.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: این روز را گرامی می‌داریم و بر شهیدان 16 آذر سال 32 و همه شهدای دوران انقلاب اسلامی، شهدای دانشجو و اساتید و دانش آموز و همچنین دانشجویان شهیدی که در دوران دفاع مقدس از کشور و عزت و استقلال این سرزمین به خوبی دفاع کردند، درود می‌فرستیم.

رئیس‌جمهور گفت: همچنین بر همه دانشجویان عزیزی که امروز با قامتی استوار و با زبانی منتقدانه برای دفاع از کشورمان ایستادگی می‌کنند، درود می‌فرستیم؛ درود و سلام بر همه شهیدانی که دانشگاه را متحول کردند؛ طالقانی‌ها، بهشتی‌ها، مطهری‌ها، مفتح‌ها، بازرگان‌ها و شریعتی‌ها و همه آنهایی که برای دانشگاه، برای علم و آزادی در برابر استبداد و استعمار ایستادگی کردند.

حجت‌الاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دانشگاه، دانشجو، استاد، علم و فناوری و تحقیق و به ویژه دانشگاه‌های برتر افتخاری برای فرهنگ این سرزمین و برای ملت بزرگ ایران است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بهترین مکان برای نقد قدرت، دانشگاه است، گفت: اگر قدرت در هر کشوری مورد انتقاد و سؤال قرار نگیرد، به انحراف و استبداد کشیده می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: تمام مسئولان کشور مستقیم یا غیرمستقیم افتخار دارند که منتخب ملت بزرگ و از طریق آرای مردم بر مسند قدرت تکیه می‌زنند، بنابراین هیچ کس نباید خود را مستثنی از سؤال ملت بداند و هم باید به سؤال مردم و پاسخگویی در برابر سؤال مردم افتخار کند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر دولت یازدهم به موفقیتی دست پیدا کرده، در سایه حمایت مردم به ویژه جوانان و دانشجویان بوده است.

وی با تأکید بر اینکه انتقادها باید دلسوزانه باشد، گفت: در نقدها هم باید اعتدال رعایت شود همانطور که امام علی(ع) می‌فرمایند «راجع به من دو گروه خود را به هلاکت و نابودی انداخته‌اند؛ چه آنهایی که من را افراطی دوست دارند و چه کسانی که با افراط به من کینه‌ورزی می‌کنند».

رئیس‌جمهور تصریح کرد: انتقاد و تعریف نباید همراه با افراط باشد؛ همه باید معتدلانه و میانه‌روانه همه امور را نقد کنند، اما در عین حال انتقاد باید مفید باشد.

حجت‌الاسلام روحانی گفت: هیچ کدام معصوم و بی‌خطا نیستیم، اما تلاش کرده‌ایم گام‌هایی به نفع مردم برداریم و جایی موفق بوده‌ایم که مردم به صحنه آمدند.

وی با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات 92 گفت: در بحث هسته‌ای زمانی موفق شدیم که مردم به صحنه آمدند؛ در انتخابات سال 92 مسئله هسته‌ای به بحث گذاشته شد که آغاز پیروزی ملت بود.

رئیس‌جمهور افزود: در انتخابات 92 راه حل مسئله هسته‌ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مردم در آرای خود به مسئله هسته‌ای نیز رأی دادند تا ما بتوانیم راهی برای حل و فصل این مسئله بیابیم تا فشار را از دوش مردم برداریم.

وی با بیان اینکه ما باید در مفاهیم و موضوعات به اجماع برسیم، گفت: باید در مسائلی از جمله عدالت، مبارزه با استعمار و ایستادگی در برابر استعمار، منافع ملی، حاکمیت ملی و حتی راجع به دانشگاه به وحدت نظر برسیم.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: اینکه ما باید در برابر دیگران بایستیم و به توان ملی تکیه کنیم و مشکلات کشور را با امکانات داخلی حتی‌الامکان حل کنیم، حرف درستی است اما اینها به این معنا نیست که با دنیا حرف نزنیم و اگر مشکلی با دنیا داریم تا مرز جنگ پیش برویم.

وی ادامه داد: قطعاً اگر توطئه‌ای ولو جهانی علیه ملت ما باشد در برابر آن می‌ایستیم و پیروز می‌شویم، اما آیا جنگ نباید آخرین راه حل باشد؟

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه تردیدی نداریم که ممکن است جنگ بر ما تحمیل شود و ما باید قدرت نظامی داشته باشیم، اظهار کرد: برخی فکر می‌کنند که دولت یازدهم، دولت لبخند و مذاکره و گفت‌وگو است و در ساخت سلاح و بنیه دفاعی کمتر تلاش کرده است؛ در حالی‌که دولت یازدهم در طول دو سال گذشته در بنیه دفاعی در سلاح‌های راهبردی به اندازه 10 سال گذشته فعالیت داشته است.

وی گفت: اگر در حال مذاکره هستیم معنایش این نیست که بنیه دفاعی خود را قوی نکنیم و هیچ‌وقت به فکر جنگ نیستیم؛ بلکه ما همیشه باید آماده باشیم همانطور که همزمان با پیروزی در مذاکرات برجام، مهم‌ترین موشکمان را آزمایش کردیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به تغییر فضای دانشگاه نسبت به سال‌های گذشته گفت: فضای دانشگاه 94 نسبت به 92 زمین تا آسمان فرق کرده است؛ ممکن است هنوز هم فضا امنیتی باشد که من نمی‌پسندم چرا که ما نیاز به فضای امن داریم نه فضای امنیتی.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه هنوز به شرایط مطلوبی دست پیدا نکردیم، گفت: من به شما اعتماد می‌دهم که راه دولت یازدهم نسبت به دانشگاه و دانشجو و وزارت علوم تغییر نکرده است.

وی افزود: خواست ما استقلال دانشگاه‌هاست و این «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» که به آن رسیدیم از برکت تلاش دانشجویان و برای استقلال دانشجویان بود.

رئیس‌جمهور گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش می‌کنیم به مسائل سیاستگذاری در رابطه با دانشگاه بیشتر بپردازیم و امور اجرایی دانشگاه به خود دانشگاه‌ها برگردد اما استقلال و آزادی دانشگاه برای ما مهم است.

حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: اگر دانشگاه در علم، پژوهش، تحقیق و بیان آزاد نباشد نمی‌توانیم به اهدافی که در سرمایه انسانی، توسعه فرهنگی، توسعه علمی مد نظر داریم، دست پیدا کنیم.

رئیس‌جمهور در پایان سخنانش به دوره پسابرجام اشاره کرد و گفت: ما در شرایط بعد از برجام، تحول اقتصادی و تعامل با دنیا هستیم و دانشگاه‌ها باید از این فرصت برای تعامل علمی با دنیا استفاده کند؛ دانشگاه‌های ما باید از دانش دیگران استفاده کند و دیگران نیز بتوانند از دانش دانشمندان ما استفاده کنند.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: دانشگاه‌ها باید در زمینه اقتصادی و فناوری حضور پیدا کنند و در شرایطی که به سمت انتخابات می‌رویم دانشگاه‌ها باید حضور فعال در این عرصه داشته باشند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه خیلی مهم است که مجلس آینده ما چگونه باشد، اظهار کرد: از نظر دولت این جناح و آن جناح فرقی ندارد؛ مهم آن است که افراد به منافع ملی فکر کنند و منافع جناحی و شخصی‌شان را ترجیح ندهند و دلسوز مردم باشند.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: همه تلاش کنیم حماسه سال 92 در 94 تکرار شود و بتوانیم با مجلسی توانمندتر و قدرتمندتر داشته باشیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نظرم نسبت به شورای نگهبان نظر قانون اساسی است، گفت: قانون اساسی شورای نگهبان را ناظر می‌داند، ما هم ناظر می‌دانیم؛ بنابراین در فضای انتخابات باید وزارت کشور، شورای نگهبان، مسئولان و همه مردم، به ویژه دانشجویان تلاش کنند تا انتخابات بسیار باشکوهی داشته باشیم.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب